TEST PLAY<>
112006<><>

Garfield: A Tail of Two Kitties

Inspirisani drugim delom filmske priče o Garfildu, producenti Game Factory Interactivea finansirali su izradu istoimene igre. Sasvim očekivano, radi se o modernoj, dopadljivo skrojenoj 3D platformskoj igri za mlađe naraštaje.

Scenario igre počiva na komediji zabune u kojoj Garfild preuzima identitet aristokratskog mačora iz Londona, vlasnika velelepnog zamka Karlajl. Kada se u priču uključi zli Dargis, beskrupulozni uzurpator koji ne bira sredstva da se dokopa zamka, Garfild dobija priliku da se dokaže kao heroj koji će izbaviti životinjske prijatelje iz zatočeništva.

Početni kadrovi igre odvijaju se u unutrašnjosti zamka, a namenjeni su uvežbavanju osnovnih pokreta (skok, pirueta i uklizavanje) i upravljanja kamerom. Veći deo igre odvija se u okolini zamka gde vrebaju džinovski pacovi, pauci, žabe i drugi ratoborni pripadnici lokalne faune. Tu i tamo nalaze se predmeti koji mogu da kriju dodatke i kapije koje se otključavaju uspešnim rešavanjem postavljenih zadataka. Misije su jednolične, od nivoa do nivoa razlikuju se samo po težini i većinom se rešavaju po strogom redosledu. Garfild se povremeno suočava i sa jednostavnim logičkim zavrzlamama, u čijem rešavanju mu pomažu i oslobođeni prijatelji. U suštini, A Tail of Two Kitties je kombinacija istraživačke, jednostavne platformske i logičke igre koja zabavnost bazira na dinamičnom izvođenju, jednostavnom upravljačkom sistemu i linearno povezanim misijama koje ne zahtevaju intenzivnije upošljavanje intelektualnih kapaciteta. Uprkos tome, igra zahteva strpljivo pretraživanje svakog kutka jer se ključna uputstva i predmeti često nalaze na dobro skrivenim lokacijama.

Upravljanje Garfildom pomoću džojpeda ne predstavlja nikakav problem, dok tastaturu treba koristiti samo u krajnjoj nuždi. Nijedno kontrolno sredstvo, nažalost, ne obezbeđuje preciznu kontrolu kamere, zbog čije rigidnosti često treba rizikovati opasne skokove. To je nezgodno u situaciji kada pogrešno izveden skok iziskuje ponavljanje komplikovanih procedura. Postoji i nekoliko lokacija na kojima se Garfild može zaglaviti između zidova, kada pomaže samo restartovanje nivoa. Problematična je i težina nekih nivoa. Po pravilu, glavobolju zadaju neukrotiva kamera i precizno usmeravanje – naime, pravac kretanja određuje se u zavisnosti od položaja kamere, što bespotrebno otežava brzu promenu pravca i održavanje pravolinijske putanje. Frustrirajuće deluju i vremenski ograničene deonice koje će i iskusniji igrači prelaziti iz nekoliko pokušaja.

Grafika je dopadljiva, animacija takođe. Objekti su uverljivi, teksture dobro uklopljene, ali osvetljenje nije uvek adekvatno i može negativno da utiče na orijentaciju. Hardverska zahtevnost je, u odnosu na tehničke potencijale, nesrazmerna velika, verovatno zbog loše optimizacije. Novi Garfield je, u jednoj rečenici sažeto, nezgrapan spoj jednostavne mehanike i složenih izazova koji mlađim igračima verovatno neće naročito prijati.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Battlefield 2142
Silent Heroes
Caesar IV
FIFA 07
NBA Live 07
Heroes of Annihilated Empires
Lego Star Wars II: The Original Trilogy
Open Season
ParaWorld
Stronghold Legends
Garfield: A Tail of Two Kitties
Šta mislite o ovom tekstu?
Desperate Housewives
Microsoft Flight Simulator X
Warhammer 40.000: Dawn of War - Dark Crusade
Championship Manager 2007
Scarface: The World is Yours
Mage Knight Apocalypse
Just Cause
Joint Task Force
Broken Sword: The Angel of Death
Football Manager 2007

Platforma:
PC, PS2, NDS
Potrebno:
Pentium 3/1,2 GHz, 256 MB RAM, D3D 64 MB VRAM
Poželjno:
Pentium 4/2,4 GHz, 1 GB RAM, D3D 128 MB VRAM
Veličina:
1 CD
Adresa:
www .gamefactorygames .com

72
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera