TEST PLAY<>
112006<><>

Open Season

Još jedan CGI animirani film, još jedna igra po njemu. Lepo je videti da univerzum i dalje funkcioniše po svim svojim ustaljenim zakonitostima. Open Season prati događaje iz istoimenog filma. Medved Bug je odrastao uz sve blagodeti civilizacije, ali kada pomogne jelenu Eliotu, ovaj odlučuje da mu uzvrati uslugu – i uvaljuje ga u neprilike. Bug biva „vraćen” u divljinu gde mu je prva i jedina misao da se što pre vrati kući, čak i ako ne zna da uskoro počinje sezona lova.

Naravno da je ovo još jedna akciona arkada namenjena najmlađima i naravno da kao takva nije preterano igrački izazovna niti ima komplikovanu priču. Ono što čini Open Season vrednim igranja jeste vesela atmosfera i solidna doza humora, što je sve upakovano sa jednostavnom mehanikom u celinu koja ne pokušava da bude išta više nego opuštena igra za najmlađe. Interesantno, ali Open Season ne koristi inserte iz filma dok se priča odmotava. U ovoj igri sve je rađeno u game engineu i to je verovatno bio mudar potez jer se tako ne pravi kontrast između filma i igre čije jednostavne teksture i permanentni glow efekat nikako nisu dorasli prerenderovanim sekvencama.

Bugovo i Eliotovo putovanje kroz šumu podeljeno je na dvadesetak misija. Nakon svake, u skladu za zarađenim poenima, možete da kupujete nove veštine za obojicu junaka i time im olakšate kasnije nivoe. Pomalo je razočaravajuće što mnoge od specijalnih veština bukvalno imaju jednocifren broj upotebljivih prilika u igri. S druge strane, zbog ovog malog stepena težine Open Season pretvara se u interaktivni film u kom najveći problem za najmlađe igrače kojima je namenjen predstavlja zapravo odsustvo sinhronizacije jer velika količina humora proizlazi iz dijaloga između Buga i brojnih stanovnika šume. Mada, tu je i dosta gegova i fizičkog humora tako da se našim mališanima igra neće svesti na vežbu stranog jezika.

Sem osnovne igre koja prati filmsku priču i galerije koju popunjavate skupljajući značke kroz celu igru, tu je i mogućnost igranja mini-igara. Pojedinačno igranje ovih izazova otključavate kroz igru, a možete i da se takmičite na turniru, svojevrsnom šumskom desetoboju u svim šašavim disciplinama kao što su trčanje po balvanima u vodi ili varijanta košarke gde su lopte zečevi ili dobro staro bacanje tvor-bombi.

Open Season je jednostavna, čista zabava za decu svih uzrasta, sa jedinim propustom što nema multiplejera u šumskim mini-igrama. Mada, nijedna igra u kojoj imate militantne veverice ne može biti loša.

Dragan KOSOVAC

 
Battlefield 2142
Silent Heroes
Caesar IV
FIFA 07
NBA Live 07
Heroes of Annihilated Empires
Lego Star Wars II: The Original Trilogy
Open Season
Šta mislite o ovom tekstu?
ParaWorld
Stronghold Legends
Garfield: A Tail of Two Kitties
Desperate Housewives
Microsoft Flight Simulator X
Warhammer 40.000: Dawn of War - Dark Crusade
Championship Manager 2007
Scarface: The World is Yours
Mage Knight Apocalypse
Just Cause
Joint Task Force
Broken Sword: The Angel of Death
Football Manager 2007

Platforma:
PC, Xbox, PlayStation 2
Potrebno:
Pentium 4/Athlon 1,5 GHz, 256 MB RAM, 32 MB VRAM
Poželjno:
Pentium 4/ /Athlon 2,0 GHz, 512 MB RAM, 128 MB VRAM
Veličina:
3 CD-a
Adresa:
www .openseasongame .com

70
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera