TEST RUN<>
032006<><>

Dreamingsoft PowerPoint to Flash 2.0.0.622

Iz jedne prezentacije u drugu

PowerPoint fajlovi predstavljaju uobičajen način za prezentovanje nekih podataka u poslovnom okruženju. Tu nema nikakvih problema jer je PowerPoint nezaobilazan deo svake office mašine, ali problemi mogu da nastanu kada PowerPoint prezentaciju treba predstaviti nekoj drugoj grupi korisnika računara. Na primer, korisnik koji računar koristi za zabavu i surfovanje Internetom nema nikakvu potrebu da koristi PowerPoint jer je to za njega samo trošenje mesta na disku. Ali šta ako u jednom trenutku dobije takvu prezentaciju? Kako je pogledati? Postoje tri moguća rešenja. Prvo rešenje je instalacija kompletnog PowerPointa, što iz različitih razloga može da bude problematično (nepostojanje MS Office paketa na datom računaru, nedostatak mesta na disku, visoka cena ovog paketa itd.). Drugo rešenje je nabavka nekog alternativnog programa za pregled PowerPoint prezentacija (na primer, PowerPoint Viewera). I ovde postoji problem jer takav program treba pronaći i preuzeti s Interneta da bi prezentacija mogla da se pogleda. Treće rešenje koje ćemo sada predstaviti deluje najzanimljivije u ovoj konkurenciji.

PowerPoint to Flash radi tačno ono što mu ime kaže – pretvara PowerPoint prezentacije u interaktivne Flash animacije. Prednost ovakve konverzije je to što Flash predstavlja jedan od najpopularnijih formata fajlova koji je nezavistan od platforme. Bez obzira na to da li posedujete Windows, Linux, Mac ili možda čak i neki džepni računar, svi oni imaju podršku za Flash format pa je čitljivost takvog dokumenta osigurana u svim uslovima. Najlepše od svega je što vam za ovakvu konverziju nije potrebno ni poznavanje PowerPointa ili kreiranja Flash animacija. Kompjuter će ceo posao da obavi umesto vas. Ipak, treba napomenuti da proces konverzije nije savršen. Iako će se suština prezentacije zadržati prilikom konverzije, u generisanoj Flash prezentaciji će se izgubiti svi zvučni efekti i animacije.

Proces konverzije je podesiv i korisniku nudi tek nekoliko opcija. Najvažnije je da se pravilno odredi kakva će biti kontrola nad Flash prezentacijom. Ako planirate da prezentaciju pregledate isključivo u nekom Flash plejeru, možete izostaviti bilo kakvu ugrađenu kontrolu za navigaciju. Ali ako želite da se Flash prezentacija koristi i samostalno (recimo u Web čitaču), potrebno je da odaberete jednu od dve ponuđene opcije za kontrolu prikaza stranica. Nevidljiva kontrola je interesantnija jer se nigde na ekranu ne vide komande za prelaz na prethodnu ili sledeću stranicu. Međutim, ako u takvoj prezentaciji kliknete na levu polovinu ekrana, prikazaće se prethodna stranica prezentacije, a klik na desnu polovinu ekrana prebaciće vas na sledeću stranicu. Kod opcije koja dozvoljava prikaz navigacijskih tastera na ekranu kontrola se logično vrši klikom miša na neki od prikazanih tastera. Program nudi i mogućnost definisanja rezolucije Flash fajla koja se kreće do 2048 x 2048 piksela, kao i kvaliteta prikaza čime se ujedno utiče i na veličinu izlaznog Flash fajla. Postoji i mogućnost automatskog konvertovanja većeg broja prezentacija odjednom, naravno pod uslovom da se koriste isti izlazni parametri. A „igranje” vrednostima koje se odnose na podešavanje izlazne rezolucije i kvaliteta slika koje se konvertuju uz malo sreće može da donese optimalan odnos između kvaliteta Flash prezentacije i njene veličine.

Branislav BUBANJA

 
CorelDRAW X3
Spyware Doctor 3.5
PhotoDesktop 3.1
Fengtao Software DVDIdle Pro 5.9.7.0
Program Selector Pro 4.8
SoftForYou Chronoager 1.3
WhizFolders Organizer Pro
Softland novaPDF Printer Professional 2.5 build 156
Dreamingsoft PowerPoint to Flash 2.0.0.622
Šta mislite o ovom tekstu?
JavaScript Coder 1.1.3.19
Diskkeeper 10 Professional Premier
ASoft AutoExit 4.0, Magic Network Perfect Shutdown 2.0
NetPromoter Domain Name Checker 2.1

Potrebno:
Windows, Pentium II 433 MHz, 64 MB RAM
Veličina:
777 KB, 939 KB na HD
Cena:
50 dolara
Adresa:
www .dreamingsoft .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera