PD KUTAK<>
082005<><>

Hamachi 0.9.9.8

Umrežavanje računara pomoću Internet konekcije

Polako ali sigurno, kako je kod nas krenulo „oslobađanje” od obične modemske veze, i korisnici bržih Internet konekcija imaju nove mogućnosti za zadovoljavanje svojih apetita. U većini slučajeva to podrazumeva pozamašnu količinu downloada i naravno – igranje preko Interneta. Za sve poznatije igre postoji veliki broj online servera koji služe za okupljanje i odmeravanje snaga među ljubiteljima tih igara, ali, nažalost, svoj server ne možete da napravite ukoliko nemate tzv. javnu IP adresu. Drugi razlog za korišćenje programa koji ovog puta predstavljamo jeste mogućnost da, koristeći Internet konekciju, umrežite računar s nekim od svojih drugara ko takođe poseduje neku bržu vezu. Kada se povežete u sopstvenu virtuelnu mrežu, moći ćete da razmenjujete podatke i igrate igre.

Već pri prvom startovanju Hamachija dočekaće vas zanimljiv tutorijal koji do detalja objašnjava metode korišćenja ovog programa, iako je on s korisničke strane vrlo jednostavan. Na celom glavnom prozoru postoje samo tri dugmeta od kojih jedno služi za paljenje i gašenje „servera”, drugo za pravljenje i pridruživanje mreži i treće za podešavanje opcija programa. Sa ostalim članovima trenutne „mreže” možete i da ćaskate (četujete), a ukoliko među njima postoji i ona „dosadna sorta”, tu je uvek mogućnost blokiranja dotičnog korisnika. Postoji i mogućnost pregleda svih sistemskih poruka, kao i mogućnost updateovanja programa. U slučaju da morate da reinstalirate sistem, svoj profil možete da bekapujete u vidu .reg (Registry) fajla.

Na sajtu proizvođača možete da pronađete sve potrebne informacije vezane za ovaj program, verziju na našem jeziku i forum u kojem se nalaze svi veći Hamachi serveri, kao i informacije o tome kako im pristupiti. Na istom mestu možete da saznate koje će igre raditi u mreži pomoću ovog programa, a tu spadaju: Colin McRae Rally 2004 i 2005, Counter-Strike 1.5, 1.6 i Source, Diablo, Doom 3, FIA GT Racing, Half-Life 2 Deathmatch i originalni Half-Life 2, Heroes of Might and Magic 3, Live For Speed, Need For Speed: Underground 1 i 2, Quake 3 Arena, Rome Total War, Unreal Tournament 2003 i 2004, Warcraft i svi njegovi dodaci itd.

Bojan NOVAKOVIĆ

 
IE na više (besplatnih) načina
Autodesk Gmax 1.2
Cheatbook Database 2005
ZipGenius 6.0.2.1030 Standard Edition
FontExplorerL.M. 3.0
Picaboo
XMPlay 3.2
Top Video Joiner
Ultra RM Converter 1.7.6
Video Pilot 1.20
XAMPP Control 1.4.13
Hamachi 0.9.9.8
Šta mislite o ovom tekstu?
jGoodies jDiskReport 1.2.2
Krusader 1.60.0

Potrebno:
Windows, 32 MB RAM
Veličina:
640 Kb, 1 MB na HD
Cena:
Program je besplatan.
Adresa:
www .hamachi .cc
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera