IZLOG<>
072005<><>

Da li znate (3. deo)

Izdavač: Fond „Ribnikar”; 304 stranice; format 15 x 22 cm (položeno)

Kolumna „Da li znate” u „Politici” se objavljuje već decenijama (rubrika se, doduše pod drugim imenom, pojavila u ovom listu još 1912. godine). U formi kratkih pitanja i detaljnih odgovora, čitaocima se pruža mogućnost da saznaju zanimljivosti iz mnogobrojnih oblasti: tehnike, umetnosti, istorije, filozofije, biologije, geografije, hemije, fizike... Tokom decenija postojanja, kroz rubriku „Da li znate” prodefilovalo je više od 50 saradnika (novinara i stručnjaka za razne oblasti), a promenilo se pet urednika.

Fond „Ribnikar” je odlučio da svu ovu građu izda u obliku serije od sedam knjiga. Pred nama je treći nastavak ove edicije, a ostala četiri pojavljivaće se, po rečima izdavača, sukcesivno tokom sledeće dve godine.

Čitaoci koji skupe svih sedam knjiga moći će, dakle, da se pohvale svojevrsnom opštom enciklopedijom. Ljubitelji kompjutera će, međutim, odmah primetiti sličnost ovog izdanja s nečim što je sada u trendu na Internetu – wikipedijom. Iako je medij drukčiji, urednički principi su slični – i kod wikipedije se radi o zborniku tekstova na različite teme, koje su pisali razni i raznorodni autori.

Knjiga je štampana na finoj hartiji u štampariji „Politike AD” i ilustrovana je slikama iz „Politikine” foto-dokumentacije. Možete je, kao i sve ostale knjige u izdanju Fonda „Ribnikar”, naručiti putem e-maila na adresu office@fondribnikar.com ili na telefone (011) 3373-333 i 3373-334; uplata se vrši poštanskom uplatnicom, a knjiga se, uz kopiju uplatnice, podiže u najbližoj poslovnici „Politike”. Od izdavača smo saznali da će knjiga uskoro moći da se kupi i u knjižarama „Narodne knjige”. Sve informacije možete dobiti telefonom ili na sajtu www.fondribnikar.com.

Vojislav MIHAILOVIĆ

 
 TRŽIŠTE
Mobilni procesori

 PRIMENA
Multimedijalne muzičke grupe

 NA LICU MESTA
HP sportski dan, Zemun
10. Kongres JISA, Herceg Novi
Projekat Gutenberg Evropa
Tribina DIS i CRI
Siemens Join Multimedia 2005

 IZLOG
Da li znate (3. deo)
Šta mislite o ovom tekstu?

 SERVIS
Povećanje bezbednosti u Windowsu
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera