CeDeTEKA<>
012005<><>

How Your Body Works

Principi građe i funkcije čovečijeg organizma predmet su mnogih multimedijalnih izdanja, a jedno od zanimljivijih stiže iz studija kompanije Mindscape koja je poznata po velikom broju kvalitetnih diskova iz oblasti medicine.

How Your Body Works je vremešna, ali i danas zanimljiva i korisnim podacima bogata virtuelna laboratorija, namenjena deci školskog uzrasta. Sadržaj programa čini nekoliko poglavlja koja su posvećena morfologiji organa i organskih sistema i fiziološkim osnovama pojedinih telesnih funkcija, koje su ilustrovane kvalitetnim animacijama. Sekcija s video-odlomcima sadrži kratke inserte u kojima medicinski eksperti govore o različitim aspektima zdravlja, dok se u virtuelnoj ambulanti korisnik može upoznati s principima lečenja i najčešće korišćenim medikamentima, kao i sa sadržajem kompleta prve pomoći, što je za školarce naročito važno. U biblioteci se još mogu pronaći rečnik medicinskih termina i kratak opis dvadesetak najčešćih poremećaja zdravlja.

Interfejs programa je konfigurisan u skladu sa ciljnom kategorijom korisnika i u celini se zasniva na dopadljivo dizajniranim grafičkim elementima koji predstavljaju opcije menija. Svim segmentima programa pristupa se iz centralne laboratorije, prostorije na čijim se zidovima nalaze raznovrsni predmeti koji simbolišu odgovarajuće opcije (neki od tih predmeta postavljeni su tu samo radi zabave i pokreću duhovite pozadinske animacije). Izloženim informacijama se može pristupiti na dva načina: sekvencijalno, listanjem opcija i podopcija unutar svakog poglavlja ili preko funkcije za pretraživanje, koja pak nije naročito precizna, što metod „listanja” čini zanimljivijim.

How Your Body Works zaslužuje odlične ocene kako na polju tehničke konstrukcije tako i po pitanju informativnosti i zabavnosti – program ima sve što se može očekivati od jednog elektronskog priručnika za školarce.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Volfgang Amadeus Mocart
Sveta gora: osam vekova Hilandara i loza Nemanjića
My First Incredible, Amazing Dictionary 2.0
How Your Body Works
Šta mislite o ovom tekstu?

Potrebno:
Windows, PC 486, 8 MB RAM
Veličina:
1 CD, 14 MB na HD
Cena:
50 dolara
Adresa:
www .mindscape .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera