PRVI UTISCI<>
012005<><>

The Punisher

Punisher. Jedan od najpoznatijih Marvelovih antiheroja. Policajac kome su ubili porodicu, teško ga ranili i ostavili žednog osvete i preuzimanja pravde u svoje ruke. Zvuči poznato? Max Payne? Ovaj strip se radi već skoro 30 godina: crna majica pripijena uz telo sa iscrtanom belom lobanjom, dugi kožni mantil, veoma izražen smisao za crni humor i izrazita brutalnost u kažnjavanju prestupnika zaštitni su znak Frenka Kasla poznatijeg kao Punisher.

Bilo je već igara s Frenkom u glavnoj ulozi, ali pretežno klasičnih tabačina/horizontalno-skrolujućih pucačina za konzole. Svakoj je falila brutalnost i beskompromisnost stripa, tako da se nijedna nije posebno proslavila. Nedavno se pojavio i film koji je bio potrebno surov, ali dosadan i glup.

Sem što ima sličnu temu, igra i po izvođenju veoma podseća na Max Payne. Grafika je sasvim solidna, akcije ima na pretek, a protivnika dovoljno da vam omoguće konstantno kliktanje levim tasterom miša. Šta je onda to što izdvaja ovu igru od dosadašnjih obrada? Baš ono što je falilo svim prethodnim! Mračna atmosfera, mračan glavni lik, nemilosrdno ispitivanje uhvaćenih kriminalaca i još nemilosrdnije izvršavanje kazne nad njima.

Svaki protivnik kom se dovoljno približite može se uhvatiti i tada vam se otvara širok spektar radnji. Možete ga ispitivati na „standardni” način (davljenje, udaranje glavom o beton, masiranje bubrega i ostalih unutrašnjih organa pesnicama ili nekom vrstom ruskog ruleta sa šansom dobitka od 100%) ili koristeći određene objekte iz vaše okoline (u demou je to bazen s piranama, a tu su i cirkulari, vrata od kola, vatra u kaminu itd.). Posle ispitivanja (može i bez njega), protivnika možete ubiti na izrazito interesantne načine (postoji više od 101 načina za egzekuciju), u zavisnosti od oružja koje nosite i okoline u kojoj se nalazite. U borbi ga možete iskoristi i kao živi štit. Još jedna sličnost s Maxom Payneom je i tzv. Slaughter mod (Bullet time) u kojem se vreme usporava, Frenku se energija mnogo brže obnavlja, a za borbu koristi samo dva Bowie noža. Jedna od mana koja se odmah primećuje jeste to što se mogu nositi samo dva oružja istovremeno: jedan/dva pištolja plus jedna puška (sačmara, M16, snajper...). Konačna verzija igre će omogućavati i unapređivanje/budženje postojećeg oružja u Frenkovom stanu.

Vladislav HERBUT

 
Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords
Psi Ops: The Mindgate Conspiracy
Ghost Recon 2
The Punisher
Šta mislite o ovom tekstu?
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera