TEST PLAY<>
012005<><>

Galactic Civilizations: Altarian Prophecy

Niskobudžetno, kompleksno i neodoljivo iskustvo... Galactic Civilizations u svakom pogledu podseća na fudbalera iz Nigerije ili Brazila koji se iščupao iz sirotinjskog predgrađa i napravio strelovitu karijeru u nekoj major ligi. U vreme izlaska originala na sceni je debitovao i Master of Orion 3, high-profile teškaš koji je igru lako mogao da učini nevidljivom. MoO 3 je danas sasvim zaboravljen, a fan komuna GalCiva neprekidno raste.

Otuda i motiv Stardocku da napravi ekspanziju. Pored linearne kampanje za jednog igrača, koju možete igrati odvojeno od sand-box civilizacijskog moda, Altarian Prophecy donosi niz unapređenja, peglanje osnovnog koncepta, ispravke malobrojnih bagova, poboljšan balans i osećaj igre u svakom pogledu. Linearna kampanja od devet misija pomalo je neuobičajena stvar kod ovakve vrste igara, ali ovde predstavlja osvežavajuću alternativu klasičnom free-form konceptu. Kampanja je bazirana na pokušaju otkrivanja veze između ljudi i Altarijanaca, fizički zapanjujuće sličnih rasa, koje kroz trgovačku saradnju, vojni savez i borbu za zajednički opstanak pokušavaju da saznaju pravu istinu o sebi. Na početku se čini lako, ali na zakuvavanje nećete čekati dugo: već od četvrte misije ovo postaje prilično lep izazov.

Galactic Civilizations je jedna od retkih igara u kojima povećanje nivoa težine utiče isključivo na inteligenciju protivnika, bez resursnih penala igraču i nerealnih bonusa oponentu (za razliku od izvikane Civilizacije Sida Mejera). Malim podešavanjem opcija od igre možete na napravite ultimativni strateški izazov, pogotovo u „slobodnom” modu: postavite galaksiju na „najveće”, inteligenciju na max i pripremite se za mesec dana višesatnih slatkih muka.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay
Lord of the Rings: Battle for Middle-earth
Sid Meier’s Pirates!
Prince of Persia: Warrior Within
CSI: Miami
American McGee presents: Scrapland
Top Spin
Pro Evolution Soccer 4
Worms Forts: Under Siege
Immortal Cities: Children of the Nile
Armies of Exigo
Alexander
Painkiller: Battle Out of Hell
Galactic Civilizations: Altarian Prophecy
Šta mislite o ovom tekstu?
Nexus: The Jupiter Incident
Return to Mysterious Island
Second Life

Potrebno:
Pentium 3/600 MHz ili ekvivalent, 128 MB RAM
Poželjno:
Pentium 3/1 GHz ili ekvivalent, 256 MB RAM
Veličina:
1 CD
Adresa:
www .GalCiv .com

83
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera