CeDeTEKA<>
072003<><>

Garden Encyclopedia 2 Deluxe

Održavanje bašte, mnogima ne izgleda kao previše zahtevan posao, ali podrazumeva praktično umeće i dobro poznavanje velikog broja biljnih vrsta, naročito kada treba urediti baštu tako da, na primer, cveta u određeno doba godine, u boji koja se idealno uklapa s fasadom kuće. Jedan način da se ovaj problem reši jeste listanje skupih i laicima često nedovoljno jasnih botaničarskih priručnika, koje su u izlozima domaćih knjižara česte koliko i brošure s uputstvima za pripremu sušija. Druga, logičnija solucija je kupovina nekog CD-ROM izdanja, kao što je program britanske kompanije „Focus Multimedia”.

Garden Encyclopedia 2 Deluxe je bogata enciklopedija biljaka koja u bazi sadrži informacije o preko 3000 uobičajenih i egzotičnih vrsta. Enciklopedija se može listati kao klasična knjiga, stranicu po stranicu, ili putem pretraživača što omogućuje brzo pronalaženje biljne vrste čije karakteristike odgovaraju zadatim parametrima. U uvodnom delu data su koncizna objašnjenja osnovnim botaničarskih pojmova, anglosaksonske i latinske nomenklature biljaka i izgovora latinskih naziva. U drugom poglavlju izloženi su vodiči za izbor, nabavku i negu biljaka, s konkretnim savetima za borbu protiv biljnih vaši i drugih napasti. Sledeća sekcija posvećena je aranžiranju biljaka i izboru vrste biljaka za gajenje na problematičnim podlogama, kao što su vetrovite kosine, morska obala, suva zemljišta i druge.

Enciklopedijski deo programa sadrži informacije o svim biljnim vrstama koje se pominju u tekstu. One su predstavljene fotografijama koje se mogu uveličati i kratkim tekstom o osnovnim osobinama vrste. Nega i selekcija biljaka dodatno je ilustrovana kratkim video odlomcima koji prikazuju neke zahtevnije tehnike u radu s cvećem. Korišćenje programa je jednostavno zahvaljujući dobro raspoređenim opcijama i sjajnoj funkciji za pretraživanje i grupisanje biljaka po određenim osobinama. Jedina mana odnosi se na malu rezoluciju i izvestan broj nedovoljno kvalitetnih fotografija.

Garden Encyclopedia 2 Deluxe je pristupačan program koji će biti od velike pomoći svakome ko se amaterski bavi baštovanstvom, a želi da proširi svoje znanje ili popravi rezultate rada.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Kuvarkuća
Imaš li kefalo
Vesela gramatika
Garden Encyclopedia 2 Deluxe
Šta mislite o ovom tekstu?

Potrebno:
Windows, PC 486 66 MHz, 10 MB RAM
Veličina:
1 CD, 8 MB na HD
Cena:
1050 dinara
Adresa:
www .focusmm .co .uk
Kontakt:
Extreme
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera