INTERNET<>
121998<><>

www.sk.co.yu

SK on-line

Nova Internet prezentacija „Sveta kompjutera”

Dolazak Interneta na naše prostore početkom 1996. godine „Svet kompjutera” je propratio nizom tekstova i vesti koje su mnoge čitaoce uveli u taj novi vid računarske komunikacije, danas sasvim prirodan i svakodnevan. Ubrzo smo oformili i svoju web prezentaciju na serveru „Beograd.com”, gde smo publikovali osnovne informacije o časopisu. Otvorili smo i niz e-mail adresa rubrika, članova redakcije i saradnika koje su uspešno poslužile za bolju komunikaciju s vama.

U međuvremenu, broj provajdera i korisnika Interneta je rastao, tako da danas znatan broj naših čitalaca iz većih gradova pristupa Mreži. U skladu s tim, konačno je došlo vreme i za reorganizaciju naše web prezentacije i široku mobilizaciju naših snaga i kapaciteta.

Sve je rađeno iz početka. Nova koncepcija podrazumevala je i nove, modernije grafičke elemente – futuristički 3D izgled okvira, blago zaobljenih ivica i hi-tech dugmića, u kome se smenjuju stranice sa jasno izdvojenim pravougaonim elementima, naslovima, tekstom i slikama, standardizovanih tako da čitanje stranica bude što manje zamorno, a da budu u skladu sa postojećim dizajnom časopisa.

Prezentacija se sastoji iz dve celine, „Svet kompjutera” i „Svet igara”, koje se grafičkim detaljima razlikuju, kako bi bile u skladu sa temama koje obrađuju. Svakog meseca, uoči izlaska sledećeg broja, naslovna stranica našeg sajta će se ažurirati kratkim najavama najznačajnijih tekstova iz novog broja.

Međutim, istog trenutka će se i celokupan sadržaj prethodnog broja naći na webu. To znači da ćete posle izvesnog vremena brzo pronaći tekst o nekom proizvodu ili temi o kojoj smo ranije pisali. Svaka rubrika u „Svetu kompjutera” ima svoju stranicu na prezentaciji sa spiskom objavljenih tekstova, tako da ćete jednostavno moći i da uporedite proizvode o kojima smo ranije pisali.

Arhivom prethodnih brojeva na webu želimo i da omogućimo našim ljudima koji su trenutno ili trajnije izvan zemlje da budu informisani o domaćim računarskim zbivanjima.

Nadamo se da ćemo, kao i do sada, ostvarivati dobar kontakt sa vama. Surfovanjem do naših stranica biće vam na raspolaganju kompletan spisak javnih e-mail adresa za kontakt sa redakcijom i saradnicima, a uskoro ćete moći da ostavljate i on-line komentare, učestvujete u anketama i drugim sadržajima.

„SK on-line” je i dalje na serveru „Beograd.com” (sk.beograd.com), kojim smo u proteklom periodu bili vrlo zadovoljni, a planiramo i mirror prezentacije na drugim serverima, pre svega na „BeoTelNetu”. Time će biti olakšan pristup iz zemlje i sveta, preko različitih provajdera.

Nadamo se da ćemo preko „Sveta kompjutera” na webu biti u još boljoj, on-line, vezi sa vama.

S.K.

 
www.sk.co.yu
Šta mislite o ovom tekstu?
Oglašavanje na Mreži
Kako se smuvati preko Interneta...
.yu
Furlandia - zamena za monotoni IRC
Želite li američki pasoš?
Hotline - novi protokol na Mreži
Pocket science servis
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera