Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!)
(Pravila pisanja: kliknite ovde.)

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 1.3.2012, 2:31   #1
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
Određen forumom Smanjen broj uvoznika i prodavaca...

Jesam li ja lud ili mi se samo čini? Obično ne pominjemo imena prodavaca, ali to ove ništa ne znači, samo konstatujem da je kriza i njih pogodila.

Win Win nije više u onom ogromnom prostoru u Balkanskoj već u onoj "prodavnici za cipele". Gigatrona nema kod Vuka (iskreno, više ga i ne uzimam u obzir, ona prodavnica u Ušću im je slaba). Par prodavnica u ulici kod Mašinskog je nestalo. Ne znam ni gdje bih komtrejd našao sem u Ušću, nemaju više prodavnicu kod vuka... Prodavnica Pakoma u Balkanskoj je nestala. Malih više nema nikako. Možda su mnogi ranije veliki uvoznici nestali, otkud znam.

BTW, ne znam je li ko od vas bio u čuvenom i najjefitnije EMMiju.. Poštujem ih, posluju skoro samo preko neta.

Kakva su iskustva po drugim gradovima i drugim dijelovima BGD?
NjegovaWisost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2012, 2:35   #2
jozvan_Kg
V.I.P. Test Drive

Član od: 8.11.2005.
Zahvalnice: 1.572
Zahvaljeno 822 puta na 457 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku jozvan_Kg
Određen forumom Re: Smanjen broj uvoznika i prodavaca...

U Kg-u je slična stvar.
Pakom zatvorio prodavnicu odavno, skoro 8 meseci ima. Pet malih prodavnica takođe zatvoreno, koje su radile prodaju i servise, među njima i moja gde sam radio, tako da od Januara kuliram.
Takođe mi i još dva ortaka koja rade u još dva različita servisa/prodavnice isto pričaju da će do kraja Marta ostati bez posla, jer gazde zatvaraju radnje..
Izgleda da je stislo sa svih strana.
jozvan_Kg je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2012, 3:20   #3
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Citat:
jozvan_Kg kaže: Pregled poruke
U Kg-u je slična stvar.
Pakom zatvorio prodavnicu odavno, skoro 8 meseci ima. Pet malih prodavnica takođe zatvoreno, koje su radile prodaju i servise, među njima i moja gde sam radio, tako da od Januara kuliram.
Takođe mi i još dva ortaka koja rade u još dva različita servisa/prodavnice isto pričaju da će do kraja Marta ostati bez posla, jer gazde zatvaraju radnje..
Izgleda da je stislo sa svih strana.
Tuga... Tako meni u Pljevljima crkla grafička. I nigdje nisam našao ništ osim 6450 AMD A obišao sam cio region usput. Da bih morao da dođem u BGD da naručim. Najgore što ovi ekonomisti i ne predviđaju kraj krize...

Zaboravih - čak su i u samom Ušću uzeli lošije poslovne prostore. Big Bang se preselio u 3x manji prostor, i ne prodaje više toliko računarske opreme, a Com Trade na sprat u isto manji prostor.
Pakom je u stečaju -_- BS procesor proglasio bankrot...

Poslednja ispravka: NjegovaWisost (1.3.2012 u 3:51)
Stara 1.3.2012, 4:04   #4
jozvan_Kg
V.I.P. Test Drive

BS proglasio bankrot? To sad čujem...au, j8t, oni su bili jedan od najvećih uvoznika za HP, al' će sad da nastane pometnja oko rezervnih delova i reklamacija...
A što se tiče Pakoma, oni su počeli da ''pucaju'' još sredinom 2010, u jednom momentu je radnja u kojoj sam radio imala više robe na lageru nego oni.
Stara 1.3.2012, 4:09   #5
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Citat:
BS proglasio bankrot? To sad čujem...au, j8t, oni su bili jedan od najvećih uvoznika za HP, al' će sad da nastane pometnja oko rezervnih delova i reklamacija...
A što se tiče Pakoma, oni su počeli da ''pucaju'' još sredinom 2010, u jednom momentu je radnja u kojoj sam radio imala više robe na lageru nego oni.
To za BS sam još ranije pročitao negdje, ne znam. Evo ni sajt nemaju. Možda je do sada i završen proces stečaja. http://www.bsprocesor.com/

Generalno, i van Srbije, PCiju se ne piše dobro. Apple je sve oduvao. Pitam se kada će napraviti ipad za poslovnu upotrebu

edit: Evo, zaista su u stečaju http://www.rating.rs/sr/bonitet/BS-PROCESOR
Stara 1.3.2012, 15:35   #6
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.622
Zahvaljeno 2.665 puta na 1.598 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Mora da propadnu ako udjes u prodavnicu i trazis nesto a oni nemaju. O bezobrazluku vidjenom preko cena da i ne govorimo. Ma jednostavno ostace oni koji rade kako treba. Uostalom prodaja se polako seli na net poput Emmi-a. Ali kao sto sam rekao ne svidja mi se ostavljanje celokupnih podataka kod njih.
Interesantno u Francuskoj kad sam trazio da mi kupi drugar jedan aparat. Posto mu je bilo blizu kuci, hteo je direktno da kupi proizvod. Medjutim oni su mu rekli da je iskljucivo kupovina preko neta i placanje internet karticom. Nema kesa, nema dolazenja i prdenja u radnji, nema namrgodjenih prodavaca...
todos je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2012, 15:46   #7
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Citat:
todos kaže: Pregled poruke
Mora da propadnu ako udjes u prodavnicu i trazis nesto a oni nemaju. O bezobrazluku vidjenom preko cena da i ne govorimo. Ma jednostavno ostace oni koji rade kako treba. Uostalom prodaja se polako seli na net poput Emmi-a. Ali kao sto sam rekao ne svidja mi se ostavljanje celokupnih podataka kod njih.
Interesantno u Francuskoj kad sam trazio da mi kupi drugar jedan aparat. Posto mu je bilo blizu kuci, hteo je direktno da kupi proizvod. Medjutim oni su mu rekli da je iskljucivo kupovina preko neta i placanje internet karticom. Nema kesa, nema dolazenja i prdenja u radnji, nema namrgodjenih prodavaca...
Jeste, ali neke stvari ne možeš kupiti preko interneta - npr notebook računare. Tj. možeš, ali onda uzimaš mačku u džaku. Što se PCija tiče, nema razloga za drugačiju kupovinu.

Dalje, i oni masu stvari nemaju, tako da po tom pitanju nisu ništa bolji od ostatka... Jedino što su jeftiniji =)
Stara 1.3.2012, 16:29   #8
zoran845
Deo inventara foruma

Član od: 7.6.2007.
Zahvalnice: 871
Zahvaljeno 2.574 puta na 1.456 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku zoran845

Citat:
NjegovaWisost kaže: Pregled poruke
Smanjen broj uvoznika i prodavaca... Jesam li ja lud ili mi se samo čini?
Ne znam da li si lud ili nisi , ali fakat je da je sve manje prodavnica IT opreme. Tako je i u Nišu: "Pakom" je iziškan iz centra (dobro, nisu ni bili bogzna šta), sada je u tom lokalu "Win Win" (ili kako se već zovu), "Millhouse" (kod kojih sam pazario laptop) je u večnim lovištima (imali su dve prodavnice u Obrenovićevoj i dobar servis u Jug Bogdanovoj, prilično velika firma), zatvorene su prodavnice u ul. Nikole Pašića i Janka Veselinovića (oni su pukli ranije), nema više odlične male radnje blizu Sinđelićevog trga gde sam kupovao jeftinu mrežnu opremu (sada se tamo prodaju bicikli) itd.

Hvala Bogu da se još drže "Virtikom" (kod muzičke škole) i Freškov "Computer Service Center" na Vizantijskom bulevaru!

Poslednja ispravka: zoran845 (1.3.2012 u 16:53) Razlog: šlifung
zoran845 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2012, 16:43   #9
Beagle
Drug Član

Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka

Evo sta ja znam:

WW se preselio iz onog velikog lokala zbog nekih problema sa zgradom (cuo sam objasnjenje, ali ne mogu sada da se setim tacno o cemu je rec. Uglavnom, nije ekonomske prirode). Outlet im je sada u Admirala Geprata.

Komtrejd ima u Prizrenskoj, a za druge lokacije sigurno moze da se nadje na sajtu. Inace, prodata je komtrejd fransiza na par godina nekoj stranoj firmi, a komtrejd se sada bavi iskljucivo softverom (ovo je neka insajder informacija, ne mogu da tvrdim da je i 100% tacna).

Pakom i BS su prsli.
Beagle je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2012, 17:16   #10
Igor Petrovic
Član

Član od: 28.12.2010.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 30 puta na 26 poruka

Citat:
U Kg-u je slična stvar.
U kojem si servisu radio, ako nije tajna?
KG je oduvek bio rupa za takve stvari. Jedan od problema je velika cena u maloprodaji, koja je postala nekonkurentna kod manjih lokalnih dilera, kada su u pricu usli Metro, Roda, winwin, online prodaja, itd. Metro npr ih potpuno ubija sa nekim cenama, primera radi, ja sam pre tri godine u Metrou uzeo philips 220e 22" ful HD monitor za 8.700,00 (13.500,00 tada najmanja cena u radnjama).
Mine, alka, pit pucaju potpuno.
Master se jedino drzi jos uvek, ali njega vade prodaje na kredit i prodaje preko sindikata vecim firmama, inace i oni imaju tendencija da puknu. Veoma je losa situacija.
Jednostavno ih ubija mali rabat, velike fluktuacije cena komponenti, odsutnost pracenja trendova u prodaji ove vrste robe, losa usluga kupcima, itd...
Igor Petrovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2012, 18:43   #11
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.777
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Citat:
Gigatrona nema kod Vuka (iskreno, više ga i ne uzimam u obzir, ona prodavnica u Ušću im je slaba).
Sto se tice Gigatrona, uopste nije crno.

Kad sam pre godinu dve kupovao opremu, bili su na samo 3 lokacije. A sada ih u Beogradu ima 7 (nova lokacija kod Vuka tek traba da se otvori, a 2 lokacije sa spiska su brend radnje za Asus i HP).

http://www.gigatronshop.com/kontakt
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2012, 19:54   #12
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Citat:
Jeste, ali neke stvari ne možeš kupiti preko interneta - npr notebook računare. Tj. možeš, ali onda uzimaš mačku u džaku.
Pa i ovako uzimaš mačku u džaku. Nijedan notebook nije u operativnom stanju, ni u jednoj prodavnici koju posetiš u Beogradu, ako zamoliš da ga vidiš kako radi, gledaju te kao sa Marsa da si pao... a tek opcija da po ugovoru 15 dana imaš pravo na korišćenje pa ga zameniš ako ti ne odgovara, kao što je norm u nekim drugim zemljama - na to možeš odmah da zaboraviš. Da ne govorim o tome kako je izbor veoma mršav, svi vrte 3-4 firme u krug, i to u najboljem slučaju.

Zato ću radije kupiti notebook u inostranstvu, hvala lepo.
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2012, 19:57   #13
Starface
Starosedelac

Član od: 8.5.2008.
Zahvalnice: 86
Zahvaljeno 96 puta na 61 poruka
Određen forumom

A sta kazete za Apple :-)? U istyle uvek krcato :-)
Starface je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2012, 20:21   #14
ZoNi
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.403
Zahvaljeno 1.946 puta na 1.424 poruka

Citat:
Beagle kaže: Pregled poruke
prodata je komtrejd fransiza na par godina nekoj stranoj firmi
Zar nije Gigatron kupio Komtrejd, tj. njihov deo koji se bavio maloprodajom?

Inače, ja sam prilično zadovoljan i Gigatronom i WinWinom, u manjim prodavnicama sam retko kad kupovao.
ZoNi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2012, 21:18   #15
Mac4LiF
Veteran

Član od: 7.7.2011.
Zahvalnice: 264
Zahvaljeno 130 puta na 101 poruka

Da uvjek postoji iznimka govori slucaj da sam svoj laptop kupio preko weba .
I to licno od Stevana Radoholika.
Mac4LiF je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2012, 22:05   #16
Eni
Banana

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka

U Somboru i dalje ima WinWin i desetak samostalnih, od kojih barem 60% posluje već godinama, ako ne decenijama. Kontam da rade sa firmama, ne vidim kako drugačije opstaju, s obzirom na to da neki ni pošten izlog nemaju, a rade.
Eni je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2012, 23:38   #17
jozvan_Kg
V.I.P. Test Drive

@ Igor Petrović
U King Computersu sam radio..

@Starface
Pa naravno da će u Appleovim radnjama biti uvek krcato kad svaki šabanoti kod nas smatra da je uspeo u životu ako nosi iPhone...
Stara 1.3.2012, 23:42   #18
Љуша
Deo inventara foruma

Član od: 18.11.2011.
Zahvalnice: 659
Zahvaljeno 1.064 puta na 834 poruka

Такође и у Новом Саду је Паком шоп у распаду, ако већ није и пукао. Пи си практик се држи али цене су им високе. У комтрејду нема ништа. Окитили страницу производима, у рафовима један процесор и по који лап топ. Вин вин се за сада држи. Остале продавнице нису вредне помена.
Љуша je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.3.2012, 0:31   #19
Beagle
Drug Član

Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka

Citat:
ZoNi kaže: Pregled poruke
Zar nije Gigatron kupio Komtrejd, tj. njihov deo koji se bavio maloprodajom?

Inače, ja sam prilično zadovoljan i Gigatronom i WinWinom, u manjim prodavnicama sam retko kad kupovao.
Kupljena je fransiza (tacnije iznajmljena), ali ne bih znao ko je to kupio.

Ja nisam zadvoljan ni sa jednom od tih radnji zbog nabijanja cena. Kod njih su stvari uglavnom skuplje u odnosu na konkurente uvidu Emmija i Atoma. Kod G je jedina dobra stvar sto mogu da ti dovuku sta god ti treba sa CaseKing i slicnih onlajn sopova.

Citat:
Eni kaže: Pregled poruke
U Somboru i dalje ima WinWin i desetak samostalnih, od kojih barem 60% posluje već godinama, ako ne decenijama. Kontam da rade sa firmama, ne vidim kako drugačije opstaju, s obzirom na to da neki ni pošten izlog nemaju, a rade.
Pre ce biti da se prosetaju do Madjarske pa kupuju tamo na veliko.
Beagle je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.3.2012, 0:59   #20
alexandar87
Član

Član od: 12.2.2010.
Zahvalnice: 108
Zahvaljeno 46 puta na 43 poruka

Dodjite u Leskovac da vidite sta je rupa i servisi...
alexandar87 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Povećajte broj strana za opise igara Denis Tekstovi u SK 62 10.4.2009 18:14
Izračunajte broj svog mobilnog telefona! A M G Cvet kompjutera 21 9.10.2008 12:55
Kako očitati serijski broj OEM Wina, nalepnica oštećena Marko 0401 Operativni sistemi 12 5.11.2007 8:18
Broj poruka na ovom forumu... :))) Patton Forum o forumu 33 27.11.2005 12:32

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 15:57.