![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]()
Jesam li ja lud ili mi se samo čini? Obično ne pominjemo imena prodavaca, ali to ove ništa ne znači, samo konstatujem da je kriza i njih pogodila.
Win Win nije više u onom ogromnom prostoru u Balkanskoj već u onoj "prodavnici za cipele". Gigatrona nema kod Vuka (iskreno, više ga i ne uzimam u obzir, ona prodavnica u Ušću im je slaba). Par prodavnica u ulici kod Mašinskog je nestalo. Ne znam ni gdje bih komtrejd našao sem u Ušću, nemaju više prodavnicu kod vuka... Prodavnica Pakoma u Balkanskoj je nestala. Malih više nema nikako. Možda su mnogi ranije veliki uvoznici nestali, otkud znam. BTW, ne znam je li ko od vas bio u čuvenom i najjefitnije EMMiju.. Poštujem ih, posluju skoro samo preko neta. Kakva su iskustva po drugim gradovima i drugim dijelovima BGD? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
U Kg-u je slična stvar.
Pakom zatvorio prodavnicu odavno, skoro 8 meseci ima. Pet malih prodavnica takođe zatvoreno, koje su radile prodaju i servise, među njima i moja gde sam radio, tako da od Januara kuliram. Takođe mi i još dva ortaka koja rade u još dva različita servisa/prodavnice isto pričaju da će do kraja Marta ostati bez posla, jer gazde zatvaraju radnje.. Izgleda da je stislo sa svih strana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Zaboravih - čak su i u samom Ušću uzeli lošije poslovne prostore. Big Bang se preselio u 3x manji prostor, i ne prodaje više toliko računarske opreme, a Com Trade na sprat u isto manji prostor. Pakom je u stečaju -_- BS procesor proglasio bankrot... Poslednja ispravka: NjegovaWisost (1.3.2012 u 3:51) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
BS proglasio bankrot? To sad čujem...au, j8t, oni su bili jedan od najvećih uvoznika za HP, al' će sad da nastane pometnja oko rezervnih delova i reklamacija...
A što se tiče Pakoma, oni su počeli da ''pucaju'' još sredinom 2010, u jednom momentu je radnja u kojoj sam radio imala više robe na lageru nego oni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Generalno, i van Srbije, PCiju se ne piše dobro. Apple je sve oduvao. Pitam se kada će napraviti ipad za poslovnu upotrebu ![]() edit: Evo, zaista su u stečaju http://www.rating.rs/sr/bonitet/BS-PROCESOR |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mora da propadnu ako udjes u prodavnicu i trazis nesto a oni nemaju. O bezobrazluku vidjenom preko cena da i ne govorimo. Ma jednostavno ostace oni koji rade kako treba. Uostalom prodaja se polako seli na net poput Emmi-a. Ali kao sto sam rekao ne svidja mi se ostavljanje celokupnih podataka kod njih.
Interesantno u Francuskoj kad sam trazio da mi kupi drugar jedan aparat. Posto mu je bilo blizu kuci, hteo je direktno da kupi proizvod. Medjutim oni su mu rekli da je iskljucivo kupovina preko neta i placanje internet karticom. Nema kesa, nema dolazenja i prdenja u radnji, nema namrgodjenih prodavaca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Dalje, i oni masu stvari nemaju, tako da po tom pitanju nisu ništa bolji od ostatka... Jedino što su jeftiniji =) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Hvala Bogu da se još drže "Virtikom" (kod muzičke škole) i Freškov "Computer Service Center" na Vizantijskom bulevaru! ![]() Poslednja ispravka: zoran845 (1.3.2012 u 16:53) Razlog: šlifung |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
Evo sta ja znam:
WW se preselio iz onog velikog lokala zbog nekih problema sa zgradom (cuo sam objasnjenje, ali ne mogu sada da se setim tacno o cemu je rec. Uglavnom, nije ekonomske prirode). Outlet im je sada u Admirala Geprata. Komtrejd ima u Prizrenskoj, a za druge lokacije sigurno moze da se nadje na sajtu. Inace, prodata je komtrejd fransiza na par godina nekoj stranoj firmi, a komtrejd se sada bavi iskljucivo softverom (ovo je neka insajder informacija, ne mogu da tvrdim da je i 100% tacna). Pakom i BS su prsli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Član
Član od: 28.12.2010.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 30 puta na 26 poruka
|
![]() Citat:
![]() KG je oduvek bio rupa za takve stvari. Jedan od problema je velika cena u maloprodaji, koja je postala nekonkurentna kod manjih lokalnih dilera, kada su u pricu usli Metro, Roda, winwin, online prodaja, itd. Metro npr ih potpuno ubija sa nekim cenama, primera radi, ja sam pre tri godine u Metrou uzeo philips 220e 22" ful HD monitor za 8.700,00 (13.500,00 tada najmanja cena u radnjama). Mine, alka, pit pucaju potpuno. Master se jedino drzi jos uvek, ali njega vade prodaje na kredit i prodaje preko sindikata vecim firmama, inace i oni imaju tendencija da puknu. Veoma je losa situacija. Jednostavno ih ubija mali rabat, velike fluktuacije cena komponenti, odsutnost pracenja trendova u prodaji ove vrste robe, losa usluga kupcima, itd... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.777
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]() Citat:
Kad sam pre godinu dve kupovao opremu, bili su na samo 3 lokacije. A sada ih u Beogradu ima 7 (nova lokacija kod Vuka tek traba da se otvori, a 2 lokacije sa spiska su brend radnje za Asus i HP). http://www.gigatronshop.com/kontakt |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]() Citat:
Zato ću radije kupiti notebook u inostranstvu, hvala lepo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
Član od: 8.5.2008.
Zahvalnice: 86
Zahvaljeno 96 puta na 61 poruka
|
![]()
A sta kazete za Apple :-)? U istyle uvek krcato :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.403
Zahvaljeno 1.946 puta na 1.424 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Veteran
Član od: 7.7.2011.
Zahvalnice: 264
Zahvaljeno 130 puta na 101 poruka
|
![]()
Da uvjek postoji iznimka govori slucaj da sam svoj laptop kupio preko weba .
I to licno od Stevana Radoholika. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
U Somboru i dalje ima WinWin i desetak samostalnih, od kojih barem 60% posluje već godinama, ako ne decenijama. Kontam da rade sa firmama, ne vidim kako drugačije opstaju, s obzirom na to da neki ni pošten izlog nemaju, a rade.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
@ Igor Petrović
U King Computersu sam radio.. @Starface Pa naravno da će u Appleovim radnjama biti uvek krcato kad svaki šabanoti kod nas smatra da je uspeo u životu ako nosi iPhone... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
Član od: 18.11.2011.
Zahvalnice: 659
Zahvaljeno 1.064 puta na 834 poruka
|
![]()
Такође и у Новом Саду је Паком шоп у распаду, ако већ није и пукао. Пи си практик се држи али цене су им високе. У комтрејду нема ништа. Окитили страницу производима, у рафовима један процесор и по који лап топ. Вин вин се за сада држи. Остале продавнице нису вредне помена.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]() Citat:
Ja nisam zadvoljan ni sa jednom od tih radnji zbog nabijanja cena. Kod njih su stvari uglavnom skuplje u odnosu na konkurente uvidu Emmija i Atoma. Kod G je jedina dobra stvar sto mogu da ti dovuku sta god ti treba sa CaseKing i slicnih onlajn sopova. Pre ce biti da se prosetaju do Madjarske pa kupuju tamo na veliko. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
Član od: 12.2.2010.
Zahvalnice: 108
Zahvaljeno 46 puta na 43 poruka
|
![]()
Dodjite u Leskovac da vidite sta je rupa i servisi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Povećajte broj strana za opise igara | Denis | Tekstovi u SK | 62 | 10.4.2009 18:14 |
Izračunajte broj svog mobilnog telefona! | A M G | Cvet kompjutera | 21 | 9.10.2008 12:55 |
Kako očitati serijski broj OEM Wina, nalepnica oštećena | Marko 0401 | Operativni sistemi | 12 | 5.11.2007 8:18 |
Broj poruka na ovom forumu... :))) | Patton | Forum o forumu | 33 | 27.11.2005 12:32 |