|
Internet usluge Provajderi, načini povezivanja... |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
28.3.2007, 21:36 | #1 |
Veteran
Član od: 15.10.2006.
Zahvalnice: 125
Zahvaljeno 77 puta na 69 poruka
|
Wireless u BG!
Pozdrav ljudi,neocekivano je ispalo da treba da provedem sledecih mjesec dana u BG pa me interesuje
da li da nosim lap sa sobom ili da ga ostavim kuci. Zavisi dakle od neta,da li je i kako (kvalitet) Beograd pokriven wireless signalom. Bicu smjestem u hotelu u centru ( na Dorcolu ),koliko bih bio zadovoljan kvalitetom signala u ovom kraju??Da li bih mogao da ga koristim normalno u sobi? Takodje me interesuju cijene i uslovi placanja,da li moze da se uplati po satu ili se placa neka mjesecna predplata? Koje brzine su uopste podrzane? Toliko puno pitanja a tako malo odgovora Hvala Beogradjanina |
29.3.2007, 18:36 | #2 |
Veteran
|
Re: Wireless u BG!
Zar nema nikog iz Bg ovdje da odgovori na ova pitanja???
|
29.3.2007, 19:21 | #3 |
Deo inventara foruma
|
Imas na Dorcolu dosta isp-a.Ima 1 predajnik kod okretnice 5-ice i 10-tke.(koliko ja znam)
Pogledaj na ovim sajtovima: http://vline.verat.net/ www.tehnicom.net Pogledaj ovo: www.elitesecurity.org/t34123-Wireless-na-Dorcolu Trazi malo,googlaj . Pozdrav. |
29.3.2007, 20:43 | #4 |
Veteran
|
Evo upravo se spremio da googlam ali rek'o ajde da vidim da se neko nije javio slucajno .
Hvala Dzoni,sad cu da vidim ove linkove sto si postavio. |
29.3.2007, 23:23 | #5 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
Najcesce su ti u pitanju flat paketi od 128/64kb/s do 1024/512kb/s. Od nekih 900din+ su paketi 128.
|
30.3.2007, 12:19 | #6 | |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
Citat:
Ako nećeš odsesti u "Rojalu", kaži gde odsedaš pa da se vidi šta ima da se nađe na toj lokaciji. |
|
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku VojaM na korisnoj poruci: | ||
Marko 0401 (30.3.2007) |
30.3.2007, 23:06 | #7 |
Veteran
|
Hvala Vojo,jeste bicu u "Rojalu".
http://www.sbb.co.yu/cms/view.php?id=137 - Po ovome ispada da mogu da se konektujem za 2500 DIN ako imam optičku vidljivost ka AP-u plus 1350 DIN za 256 Kb/s flat paket tako da ispada ukupno oko 50€ sto mi je prihvatljivo. Ukoliko nemam vidljivost konektovanje se placa 7000 DIN sto bi mi plus paket bilo previse. Vidjecemo koja ce soba da me zapadne . |
4.6.2007, 2:38 | #8 |
Član
|
Wireless istinski problem, ili foliranje ili bezobrazluk provajdera ? Pomoc
Pozdrav !
Koristim wireless internet FLAT paket 384/192 (download-upload), zadovoljan sam brzinom ali kvalitetom usluga nikako. Naime imam problem koji se iz dana u dan ponavlja. Imam mreznu PCI karticu, antenu na krovu, opticku vidljivost sa pristupnom tackom (60-70% signal - sa opremom je sve u redu, uvek stabilan signal). Ovaj provajder za povezivanje security koristi VPN konekciju, dakle imam svoj username i password, i kada unesem svoje ime i sifru i kliknem na connect, izadje mi sledeca poruka: "Verifying username and password... Error 691: Access was denied because the username and/or password was invalid on the domain. " Ova poruka je normalna da se javlja kad istekne moja mesecna pretplata i ugase mi nalog, ali to nije tako u mom slucaju jer mi nalog istice 16.06 u 23:59... Dakle, ovo mi se desilo u petak popodne, posto isteklo radno vreme, istrpeo sam i pozvao ih u subotu, medjutim , oni kazu da je sa mojim nalogom sve u redu, ali kao hajde da im izdiktiram novi password, ja im kazem, oni promene, i to radilo 24h i evo sada ponovo se desava... Napominjem da password ne drzim u kompu pa mi kao neko prisupio u komp i video sifu i zloupotrebio vec iskljucivo drzim zapisanu na papiru u fioci... I sutra (sada sam se konektovao i svratio ovde za pomoc preko dial-up-a) moram ponovo da ih zovem i (nadam se ) resim ovo... U mom mestu (30km od njihove centrale) imaju vrlo malo korisnika, dok u maticnom mestu imaju vise stotina, i ja mislim da oni nas korisnike iz malih mesta iskljucuju preko vikenda povremeno jer imaju zakrcenja i vise korisnika nego sto moze infrastruktura da im izdrzi... Ranije se desavala "Error800 - VPN konekcija nije mogla da se uspostavi jer iskljucen njihov terminal ili pogresno podeseno ... Tako se prekidala konekcija svakih sat-dva... ostavim nesto da skidam, odem da spavam, posle par sati se prekine... Ali sada ne, sada ova greska i ne radi uopste... Da li po vama ove moje sumnje imaju osnova i da li ova gore-pomenuta greska znaci da mi gase nalog pa kad pozovem aktiviraju - dakle krajnji bezobrazluk njihov, ili je ovo iskren problem koji nema veze sa foliranjem i prevarom?... Ako se neko razume u ovu problematiku, molim za pomoc. Hvala unapred ! |
4.6.2007, 9:16 | #9 |
Starosedelac
|
Re: Wireless istinski problem, ili foliranje ili bezobrazluk provajdera ? Pomoc
Kolevka problema lezi u tvom provajderu. Oni se prakticno bore sa novonastalim greskama, tj. nemaju iskusne ljude da ih rese. Sreca tvoja pa su opravili terminal i nema onih starih problema. Proveri da li se jos nekim korisnicima u mrezi desava isto ili samo tebi? A u medjuvremenu zovi provajdera i prakticno mu dosadjuj i budi uporan i resice to oni vec nekako. Najgore je sto domaci provajderi za osobu podrske na centrali postave neke mlade momke i devojke koji su dosli preko veze i samo te prosledjuju dalje...
Sreno! |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Wireless pitanje u vezi signala i online igrica | Ilic Marko | Mrežne igre | 3 | 12.2.2007 16:29 |
Kako da povezem SBB sa wireless | fl380 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 0 | 23.1.2007 22:51 |
Internet i wireless mreža, jedan AP, moguće? | Lord | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 27.5.2006 23:06 |
wireless dlink dwl-520+ for mandriva problem | kenta | Slobodni softver | 13 | 14.3.2006 20:58 |
Wireless 802.11g standard?Sta obuhvata?koja oprema?Koliko ce okvirno da me kosta? | Ilic Marko | Internet usluge | 4 | 18.1.2006 15:43 |