![]() |
![]() |
|
|
#1 |
|
Veteran
|
Doslo je vreme da kupim novi telefon , ali ne znam koji. Imam trenutno Nokiu X3 . I dobro me je lsuzila , ali vec je onako klimava i izlomljena pa mi treba novi telefon,ali se bas i ne razumem u telefone pa ne znam koji da uzmem. Najvise mi treba zbog muzike i interneta . Zamerao sam X3 sto nije imala vecu memorijsku karticu od 2 gb (1,8gb) i uvek mi je falilo mesta. Pa me zanima koji bi mi telefon preporucili. Po mogucstvu da nije touch i cena da ide od 150 do 200 evra. hvala
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.017
Zahvaljeno 4.118 puta na 2.473 poruka
|
U zadnje vreme je ponuda telefona koji nisu touch vrlo slaba. Većina proizvođača je i prestala da ih proizvodi, a ako ih i prave to su jeftini modeli sa malim i lošim ekranima, lošim zvukom... Pa nisu baš bog zna koliko pogodni za net. Ako baš hoćeš tastaturu možda nije loše da pogledaš neki noviji hibrid poput Nokie C3-01.5 koja ima i touch ekran i tastaturu. Nju navodim zato što je poslednja revizija ovog modela, koja iako nije smartfone ima brz CPU na 1GHz, Dosta RAM memorije... pa bi surf trebao da teče brzo i glatko. Ekran je 2.4" i to je otprilike maksimum koji ćeš dobiti na telefonu ovog tipa, ali je Amoled što je neočekivano i izvanredno za ovaj tip i cenu telefona. Telo je aluminijumsko i vrlo kvalitetno izrađeno...
Dodaću da je surfing ipak daleko lagodniji na većim touchscreen telefonima. A ako se opredeliš za taj tabor, onda ima mnogo više zanimljivih izbora do 200€. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Veteran
|
Pa da , sad kad bolje razmislim ipak bih uzeo touch
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Deo inventara foruma
|
Ako kupuješ nov telefon, iz prodavnice, onda za taj novac imaš nekoliko zanimljivih modela. Ako bi se igrao sa dosta programčića, igrica... onda je najbolje da se ide na neki telefon sa Android OS-om. Npr:
Sony Xperia Ray - vrlo kvalitetan telefon, kvalitetan zvuk za muziku, tanak, lepo izrađen, brz, vrlo dobra kamera od 8mpx...ekran je 3.3" što je za današnje standarde na manjoj strani ali je zato izvanrednog kvaliteta i visoke rezolucije. Svakako ga vredi pogledati ako ništa drugo. Sony Live With Walkman - U svemu je nešto lošiji od Ray modela, manji, deblji, slabije kamera, dizajn je stvar ukusa...ali i dalje dobar zvuk. Ima i nekih finih modela iz Samsunga, LG-a... ali oni generalno imaju lošiji zvuk u tom cenovnom rangu pa bi sa muzičke nokie X3 to bilo silaženje sa konja na magarca u tom aspektu. Ako ti nije preterano stalo do gomile aplikacija i igrica koje Android OS ima, svakako preporučujem da makar pogledaš Nokiu 603, telefon je na Symbian Belle OS-u, ima izuzetno kvalitetan ekran od 3,5", visoku rezoluciju, sasvim solidan zvuk, dobro trajanje baterije... Skoro sam ga kupio snaji i koristio ga nekih nedelju dana, ovde sam i opis detaljan napravio. Treća i poslednja varijanta koja ima dobar zvuk bi bili Samsung Wave telefoni, npr. Wave 2. On radi na Samsungovom Bada OS-u o kom ja zaista ne znam puno jer ga nisam nikada duže koristio. U principu bi trebalo da je OK sem što nema toliko veliku podršku za programe i igre kao Android. Sem softvera, ovo je kvalitetno napravljen telefon sa aluminijumskim kućištem, kvalitetnim ekranom, kamerom... Sve ovo važi za nove telefone. Potpuno druga priča je ako želiš da kupuješ preko oglasa, kao što su kupujemprodajem.com, onda za do 200€ ima stvarno svega i svačega. Prodaju se često telefoni stari par meseci, kupljeni kod nekog operatera, još uvek u garancji... koji inače koštaju dosta više... Poslednja ispravka: Aibo (26.6.2012 u 10:50) |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Deo inventara foruma
Član od: 29.9.2009.
Zahvalnice: 1.590
Zahvaljeno 1.080 puta na 773 poruka
|
Citat:
Samsung Galaxy S. I tu se prica zavrsava, najbolji muzicki telefon ikada, kada se pogleda cena. U rangu sa njim su novi HTC One S, SGS III, Wave I, II ali Wave zbog Bade nemaju voodoo sound fix. Wave seriju zaobidji jer je bada mrtav os, jedino ako zbudze nekad Android port.. Wave su stvarno odlicni telefoni, isti kao Galaxy S samo sa malo manjim ekranima ali u alu kucistu sa blicem ali Bada 2.0 je krs-radi nestabilno tj ima brojne bagove, 1.2 verzija nije bas cist os i vise je mesavina obicnog i smartfona i radi ok. Moj predlog je SGS I, za 200e imas vec nove a za 150e odlicno ocuvane polovne. Jedini nema blic ali on ionako vise sluzi kao lapma. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Deo inventara foruma
|
Nisam ga viđao novog za te pare ali jesam prilično nove, mint stanje, garancija još skoro godinu ipo dana...za ~160€. Ako se ne cima takve kupovine, svaka dalja priča je izlišna. Još ima i solidnu količinu interne memorije kao odličnu startnu osnovu za muziku...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Veteran
|
Uzecu najverovatnije ovu Xperiu ,ali me zanima da li je sigurno naruciti preko tog sajta?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Starosedelac
Član od: 16.2.2010.
Zahvalnice: 103
Zahvaljeno 354 puta na 278 poruka
|
jeste sigurno,ali ja ray ne bih uzeo
mali ekran(ne po dijagonali toliko,koliko je mali zbog wide formata),a nema nista posebno...plastican je,ali je zato bare izrada kilava ![]() necu da kazem da je zenski telefon,ali imas bolljih izbora,kao recimo galaxy s,posebno ako je u pitanju muzika i internet |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Član
Član od: 23.1.2012.
Zahvalnice: 59
Zahvaljeno 58 puta na 43 poruka
|
Dvoumim se izmedju LG GT540 Optimus i Sony Ericsson X10 Mini.Oba telefona imaju slicnu cenu i slicne karakteristike ali jednostavno ne mogu da se odlucim ,tako da vas molim za pomoc
. Inace dosad nisam imao Android telefon.Hvala |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Član
Član od: 11.2.2007.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 101 puta na 95 poruka
|
Ako ti ne smeta telefon zakljucan na mrezu i ako nisi kod mts-a, Huawei Ascend G300. Mozes ga naci i po oglasima novog bukvalno (ljudi kupili preko paketa pa prodaju) ili sam zakljuci ugovor. Taj telefon imas u telenoru i vip-u...
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Veteran
Član od: 7.11.2008.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 189 puta na 157 poruka
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Starosedelac
|
moje misljenje je da pored galaxy s-a se ne isplati uzimati ovaj telefon(preko oglasa,preko ugovora je nesto drugo)
naravno,sve zavisi od namene i ocekivanja |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Veteran
|
Uzeo sam Xperiu i mnogo sam zadovoljan telefonom
Jedino mi se ne sivdja memorijska od 4 (odnosno 3 gb) ali sve ostalo je ok . funkcije i izgled. Jedino imam nedoumicu , nikada nisam imao telefon koji hvata wireless . I na ovom telefonu sam namestio da mi stizu notifkacije sa face-a i sve povezao sa face-om. U kuci imam wireless , tj, net koji koristim na kompu. Ali me zanima da ne pocne da mi jede kredit kada vise nisam na wireless-u. Jel sam primetio da mi se kredit sam od sebe trosi (064 mreza) . Kada sam na wireless-u jel on sve online usluge gleda preko wireless-a ili ipak ide i preko kredita?
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Starosedelac
|
kada si na wifi-u onda se ne trosi kredit,a mozes u opcijama da iskljucis internet preko mobilne mreze,pa ces biti siguran
ipak,ako jos nisi na postpaidu,mozda je vreme da razmislis o nekom paketu koji ukljucuje i koji megabajt podataka,jer osim toga sto je android kompletniji kada imas pristup internetu,postpaid je cesto ekonomicniji izbor od prepaida |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Veteran
|
Na prepaidu sam , videcu , hvala
![]() a kako to preko mobilne mreze da iskljucim? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Starosedelac
|
Setngs/wireless & network/ mobile network/ i odcekiraj data enabled.Postoji i lakši način, da izbacis widget power control na neki od ekrana i isključiš ga jednim laganim dodirom.Kada ti je data enabled isključen neces imati nikakvih problema sa skidanjem kredita.
Sent from my ZTE roamer using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Starosedelac
Član od: 27.10.2008.
Zahvalnice: 1.181
Zahvaljeno 801 puta na 358 poruka
|
Da ne otvaram bezveze novu temu,moze preporuka,neki socijalni android (verovatno preko telenora),koji preporucujete od ovih:
Telenor One Touch Telenor Touch Plus Samsung Galaxy Mini Samsung Galaxy Ace Plus HTC Desire C LG GT540 Uglavnom zbog cene uzimam neki,nemam za nov pa gledam makar ove za 1din,a treba mi postpejd. Hvala unapred. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Starosedelac
|
tu moze da udje i huawei g300,uz koju tarifu uzimas?
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Starosedelac
Član od: 27.10.2008.
Zahvalnice: 1.181
Zahvaljeno 801 puta na 358 poruka
|
Prenesi+Surf (1000 ili 2000).
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Starosedelac
|
ako je uz pis2000 onda mozes da uzmes i galaxy s plus.
od ostalih meni g300 najvise privlaci paznju,ostali su vec dosta slabiji telefoni |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Koji Lap-Top uzeti ??? Potrebni saveti !!! | Cubbe | ŠDK - Prenosni računari | 3 | 5.10.2011 21:36 |
| [Mobilni telefon] Nokia N97 | NjegovaWisost | Opisi, recenzije i testovi | 28 | 17.12.2010 18:57 |
| Koji telefon uzeti... | Teva | Aparati i oprema | 35 | 14.9.2009 13:19 |
| Kako da znam da je telefon koji uzimam originalan? | Mr Money | Aparati i oprema | 10 | 3.4.2008 20:48 |
| Koji procesor je bolje uzeti am2 ili D? | Sallee | ŠDK - Osnovne komponente | 6 | 24.1.2007 17:47 |