|
Strateške igre Potezne i real-time strategije... |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
8.2.2008, 20:00 | #1 |
Starosedelac
Član od: 8.4.2006.
Zahvalnice: 924
Zahvaljeno 585 puta na 364 poruka
|
Stronghold Crusader Extreme
Nije nista novo, ali momci iz Firefly Studios posto im ne ide pravljenje novog (ali kako valja) Stronghold-a tj. to sto su napravili to je jadno, odlucili su da nadograde stari dobri Stronghold Crusader, spominje se maximalna vojska od enormnih 10 000 (10k), novi AI neprijatelji, novi Crusader Trail 2 (one linkovane misije) i jos sto sta.
vest: http://www.pcigre.com/content/view/12010/2/ sajt http://www.fireflyworlds.com/shce_index.php Moje licno misljenje je da ako neubace neke nove sisteme odbrane zamka onda nista nece izdrzati tih 10k jedinica , bar da zidovi budu jaci. |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zokocx na korisnoj poruci: | ||
Сухой (9.2.2008) |
3.8.2008, 19:36 | #2 |
Starosedelac
Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
|
http://www.gamecockmedia.com/crusader.html
Evo i ovaj link 5 new A.I. opponents: The Wazir – Fiery tempered and aggressive The Marshal - Old and old school, he favours his knights The Emir - don’t let his kindly nature fool you! The Abbot - His monks defend more then the faith! The Nizar – Silent and deadly ........... Poslednja ispravka: DeCoy (3.8.2008 u 19:47) |
3.8.2008, 21:12 | #3 |
Veteran
|
Re: Stronghold Crusader Extreme
Jes' ali u SH-u niko nema ''opravdanje'' sem Richarda. A sta ce mi koji moj 10,000 ljudi kad sa 200 ubijem i Wolfa i Saladina i Skorpiju??
|
19.4.2009, 16:20 | #4 |
Novi član
Član od: 19.4.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
sa igrom dobijate Stronghold Crusader (klasika,samo sa dodatnim protivnicima,tj kao warchest verziju) i dobijate stronghold extreme u kome imate nove misije,i kad igrate "random" igru protiv botova vremenom dobijate neke nazovimo ih "mogucnosti" da na neprijatelja posaljete "rock walley","mace-power" etc.Igra za svaku preporuku,narocito zbog svoje istorijske osnove...
|
20.4.2009, 1:09 | #5 |
Član
Član od: 12.1.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
Hvala Bogu, par ce da urade nesto pametno... mislim da bi to trebalo da se praktikuje malo cesce, mislim to ozivljavanje starih igara s tim dodacima (to njima ionako ne predstavlja neki problem, mogu da urade to usput takoreci...)
|
10.2.2012, 10:32 | #6 |
Banned
|
Presao celu igru. Tj 30 misija neznam jel ima jos. Najveci problem mi je bila 29 misija ali pomoglo mi je usoravanje igre ako niste znali moze i to kod mene su tasteri " + i - " neznam kako je kod drugih.
Inace strategije koje sam koristio su mnogobrojne.... Postavljanje Ox Tethe-a u blizini protivnikovih zamkova kako bi ih on spalio pa i samog sebe. Ogradjivanje Quarry gradjevine ( za vadjenje kamenja ), zidom neposredno posle ulaska radnika u njih i postavljanje nosaca neposredno uz stock pile da bi odmah uzimali kamenje i nosili. Ovim radom se i stedi hrana jer 1 nosac moze da skuplja kamen sa 2 ili tri Quarry a i brze se skuplja kamen. Mana ili nedostatak ove tehnike je sto se moze izvoditi samo u blizini zamaka jer se ne moze ogradjivati daleko od zamka. Zatvaranje prolaza zidom i postavljanje strelaca ( arab bow ) i onih sto bacaju vatru ali mnogo bar 80 strelaca i vise a isped zida killing pits... Takodje se moze "ograditi" kopanjem tla ali to nije dozvoljeno u svakoj misiji. Ima ih jos mnogo ali dok se setim. Najcesce strategije za pobedu su u zavisnosti od vrste protivnikove armije, koristim Fire Ballista za one sto je tesko ubiti i one crne strelce na konju cija je dobra osobina ubijanje u pokretu, dok za ubijanje cara koristim nindze jer oni mogu prtelaziti preko zidova i jaki su ali lako ih ubiju strelci Ima jos mnogo strategija i napisacu ih samo da se setim. Sad pocinjem opet Crusaider pa cu da pisem. Ali koliko vec igram ovu igru a presao sam Crusaider obe table par puta ali nisam shvtio do kraja zasto sluzi " Oil Smelter " znam da u to ulaze inzenjeri ali neznam za sta da ih koristim trazio sam na internetu ali sve je na engleskom koji mi nije jaca strana... http://stronghold.heavengames.com/ga...eng#oilsmelter Da li neko moze da se udostoji pa napise za sta sluzi. Hvala. |
12.2.2012, 15:24 | #7 |
Član
Član od: 7.9.2010.
Zahvalnice: 159
Zahvaljeno 64 puta na 56 poruka
|
Napravis smelter i posaljes 4 inzenjera, mislim da je toliki kapacitet po jednom, i svaki od njih dobija po kotao vrelog ulja. Onda ih stavis na zid, namestis ih na agresive i gledas kako prze protivnicke vojnike ispod zida. Kada prospu ulje treba ih poslati na dopunu naravno. Mozes i sam da im naredis kad ce, i u kom pravcu da prospu ulje.
|
17.2.2012, 14:50 | #8 |
Član
Član od: 28.6.2008.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 4 puta na 2 poruka
|
Vrlo glupa ekspanzija, koja je uništila čar pravog Strongholda. A ta čar je, po meni, u razgradnji, balansiranju ekonomije... Ove misije traju 5-15min. Napravis 50tak buzdovandžija, porušiš mu outpostove gde mu dolazi vojska, a onda ga unakazis nekom od magija ili tim buzdovandžijama. Onih 50 misija iz prvog dela su ono pravo, sve ovo je glupost. O novim lordovima da ne pričam. Imbecili. Od AI-ja, do onih sinematika gde ti nešto poručuju...
|
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Stronghold | Auror | Mrežne igre | 4 | 9.11.2023 17:55 |
Stronghold Crusader | Aleksandar | Strateške igre | 154 | 29.3.2012 1:58 |
Crusader no remorse | DARKNESS IN DARKNES | Stare igre | 2 | 8.2.2008 16:35 |
BENQ T201WA i ASUS Extreme N7300GT | Maximilian | ŠDK - Grafika | 12 | 26.11.2007 21:40 |