Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 25.6.2009, 2:54   #1
Ivan-94
Veteran

Član od: 15.3.2009.
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Veštačka inteligencija

Kao sto i naslov kaze...
Ovako ideju sam dobio od Petra sa interfejs foruma.Program je radjen(i jos se radi)u programskom jeziku VB6.Ovaj program bice mesavina svega i svacega,iz programa ce te moci da otvarate druge programe,da razgovarate sa programom,da igrate igre radjene u VB,i da slusate muziku u MP3 formatu.

Nadam se da cu program da zavrsim do kraja meseca,ako ne do 10 sledeceg.Tek tada mozete da ocekujete prvu betu,u medjuvremenu piajte jos nesto u vezi ovoga,dajte neki predlog...
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.6.2009, 4:20   #2
irreal
V.I.P. Programiranje

Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: Vestacka inteligencija

hehe, svi smo mi (ili bar vecina) u nekom trenutku hteli (i pokusali, i cak i donekle uspeli) ovako nesto da napisemo.

svako je imao hir kada zeli da napravi nesto na tu foru.

ako, smatram da na takvom projektu mozes ponesto da naucis.

zelim ti srecu u razvoju aplikacije, samo se nemoj zaleteti pa da ocekujes da si smislio i napravio nesto sto ce postati standard na svakom racunaru i nesto sto ce svi oberucke prihvatiti.

zapravo, prilicno sam siguran da ga ni ti neces koristiti duze od maksimum nedelju dve. ali nema veze, nije u tome poenta, poenta je u iskustvu, sticanju navika, u radu itd...

sto se tice konkretnih predloga - osim ako ga ne naucis MNOOOOGO stvari da prepoznaje u "razgovoru", mozda je bolje da taj deo izostavis, jer ako bude stalno vrteo u krug tri cetiri fraze koje na razlicit nacin kazu "ne razumem te" smorice gadno.
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.6.2009, 12:34   #3
Ivan-94
Veteran

Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: Vestacka inteligencija

Citat:
irreal kaže: Pregled poruke
hehe, svi smo mi (ili bar vecina) u nekom trenutku hteli (i pokusali, i cak i donekle uspeli) ovako nesto da napisemo.

svako je imao hir kada zeli da napravi nesto na tu foru.

ako, smatram da na takvom projektu mozes ponesto da naucis.

zelim ti srecu u razvoju aplikacije, samo se nemoj zaleteti pa da ocekujes da si smislio i napravio nesto sto ce postati standard na svakom racunaru i nesto sto ce svi oberucke prihvatiti.

zapravo, prilicno sam siguran da ga ni ti neces koristiti duze od maksimum nedelju dve. ali nema veze, nije u tome poenta, poenta je u iskustvu, sticanju navika, u radu itd...

sto se tice konkretnih predloga - osim ako ga ne naucis MNOOOOGO stvari da prepoznaje u "razgovoru", mozda je bolje da taj deo izostavis, jer ako bude stalno vrteo u krug tri cetiri fraze koje na razlicit nacin kazu "ne razumem te" smorice gadno.
Pa ja sam taj deo mislio da i razvijem najvise.A kao sto sam rekao da ne pocinjem iz pocetka,vec imam neki source.I ne nadam se da ce postati standard,dovoljno je par ljudi da vidi.
Stara 25.6.2009, 13:46   #4
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.341
Zahvaljeno 3.304 puta na 2.279 poruka
Određen forumom Re: Veštačka inteligencija

Hmm, dobra ideja ali ovakvi programi su za pisanje... uffffff jer, mora da bude STVARNO dobar, kao sto je irreal rekao - da se ne vrte 3-4 fraze u krug kontas Dalje mogao bi da bude na ovaj fazon: ukucas "Otvori browser" i on ga otvara itd...

Ja sam ti na raspolaganju, t.j. mogu da ti pomognem i zeleo bih, zato sto znam VB6. Pusti mi PM ako zelis neku kooperaciju.
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.6.2009, 14:58   #5
Ivan-94
Veteran

Citat:
doctor kaže: Pregled poruke
Hmm, dobra ideja ali ovakvi programi su za pisanje... uffffff jer, mora da bude STVARNO dobar, kao sto je irreal rekao - da se ne vrte 3-4 fraze u krug kontas Dalje mogao bi da bude na ovaj fazon: ukucas "Otvori browser" i on ga otvara itd...

Ja sam ti na raspolaganju, t.j. mogu da ti pomognem i zeleo bih, zato sto znam VB6. Pusti mi PM ako zelis neku kooperaciju.
Kao sta sam i napisao u prvom postu,kada naprimer ukucate opera ako imate taj browser on ce ga otvoriti,isto tako i za mozillu itd...paint,cs,ps,...

I ubi se od pisanja,nece biti 3-4 fraze neko 300-400 otprilike za prvu betu a za alpha bice mnogo vise.
Stara 25.6.2009, 15:11   #6
holodoc
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka

This is a good place to start if you want to learn some basic AI algorythms

http://zabaware.com/
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci:
Ivan-94 (25.6.2009)
Stara 25.6.2009, 16:06   #7
irreal
V.I.P. Programiranje

Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka

mozda ti niko nije objasnio, ali alfa ide pre bete

alfa je u fazi kada jos uvek fale neke od vecih "funkcija" koje program moze da obavlja

a beta je kada su sve "vece" stvari odradjene i onda ide debugovanje, poliranje, eventualno izmena i dodavanje nekih sitnijih stvari, itd.

doduse, ko tebi brani da izbacis prvo betu pa alfu
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.6.2009, 17:37   #8
Ivan-94
Veteran

Citat:
irreal kaže: Pregled poruke
mozda ti niko nije objasnio, ali alfa ide pre bete

alfa je u fazi kada jos uvek fale neke od vecih "funkcija" koje program moze da obavlja

a beta je kada su sve "vece" stvari odradjene i onda ide debugovanje, poliranje, eventualno izmena i dodavanje nekih sitnijih stvari, itd.

doduse, ko tebi brani da izbacis prvo betu pa alfu
niko mi nije rekao.
Stara 28.6.2009, 0:29   #9
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.341
Zahvaljeno 3.304 puta na 2.279 poruka

E ovo moze da pomogne... mozda http://ai-programming.com/vb_bot_tutorial.htm
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 12:05.