![]() |
![]() |
|
|||||||
| Sadraj novog broja SK Pruamo vam priliku da nekoliko dana pred izlazak novog broja pogledate i prokomentariete njegovu naslovnu stranu i sadraj |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
|
|
#1 |
|
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.317
Zahvaljeno 4.551 puta na 1.344 poruka
|
Junski broj (501) Sveta kompjutera je od sutra (subota - 30.05.2026) na kioscima
Naslovna strana izgleda ovako: Izdvajamo iz sadraja: Forza Horizon 6 (Igra meseca) Prvi susret sa igrom Forza Horizon 6 izuva iz cipela, izaziva padanje vilice i uzrokuje nekontrolisane napade sreće... Intel Core Ultra 7 270K Plus i Core Ultra 5 250K Plus Znatno napredniji proizvodni proces doprineo je osetno nioj potronji i zagrevanju novih procesora u odnosu na ranije generacije... Logitech G Pro X2 Superstrike Mi koji donosi moda i najveće promene u protekloj deceniji - da li smo spremni za mi bez tradicionalnog, mehaničkog klika? Asus ROG Zephyrus Duo (GX651) ROG igrački pedigre, brojne inovacije, dva ekrana, odvojiva tastatura, najnoviji Intelov procesor i najbri grafički čip... CachyOS Ova distribucija Pingvina snano je okrenuta ka korisnicima koji Linux nameravaju da koriste kao uzletite za igre... Honor 600 Pro Fotografija je centralni element identiteta ovog telefona. TRITE Trenutna pozicija Intela Intelov problem nije samo divizija fabrikacije, koja krvari dok čeka spoljne kupce, već i matični CPU biznis koji polako, ali vidljivo, gubi teren... PRIMENA Misija SMILE Sonda SMILE, koja će tokom sledećih nekoliko godina proučavati Zemljinu magnetosferu, uspeno je lansirana 19. maja... INTERNET Proirenje DDC i novi superkompjuter Nove eUsluge Nove ponude naih podataka na Dark webu PRVI UTISCI Windrose Nedostaju samo miris morske soli i prenih girica da zaboravite da ste ispred ekrana... Diablo IV: Lord of Hatred Tek sa ekspanzijom Lord of Hatred ova igra je konačno dostigla onaj stepen razvoja koji su veterani serijala prieljkivali od starta... https://youtu.be/AantWzp4Uc4 Battlestar Galactica: Scattered Hopes Flotna roguelite taktička igra, u kojoj ne vodite Galacticu, već manju, sekundarnu flotu koja pokuava da se pridrui junacima serije... https://youtu.be/D-MJBEvJL24 ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Član
Član od: 28.1.2006.
Zahvalnice: 112
Zahvaljeno 99 puta na 47 poruka
|
Kuzma opet smatra o geopolitici.
Nije da nije u pravu za neke stvari, ali kad čujem/pročitam "kolektivni zapad" jasno mi je koja priča se valja iza brda. Donekle i razumem, radi za "politiku" glasilo KGBa, ta korporacija ti omogućava da putuje irom planete sa porodicom i normalno da tuje vrednosti koje se neguju unutar nje. Da se razumemo, nemam protiv da Kuzma pie to to pie, samo mi je malo trulo, naročito toliko hejt prema EU i loenje na MAGA i RU, Kinu (ako izuzmemo mali osvrt na ling long i Bor) Reč dve o ostatku broja: Standardno OK |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Veteran
Član od: 27.7.2014.
Zahvalnice: 377
Zahvaljeno 171 puta na 149 poruka
|
A nije ti trulo sto je vecina na kolektivnom Zapadu otela Kosovo, prethodno bombardovala Srbiju i ubila hiljade gradjana Srbije? To ti je kul?
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aleksandar Djurovic na korisnoj poruci: | ||
Lex987 (2.6.2026) | ||
|
|
#4 |
|
Član
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 15.8.2012.
Zahvalnice: 1.363
Zahvaljeno 1.383 puta na 1.219 poruka
|
Nije mu trulo jer pripada McDonalds-Epstajn generaciji, isprani mozgovi koji od jutra do mraka slusaju nebuloze o zloj Rusiji i opasnoj Kini. Rusofobija je na psihoticnom nivou u EU, bolest. Smesno je sve to jer Rusija uopste nije pretnja po Evropu, nego oni koji su sve jeftine ruske resurse zabranili Evropi ali ih guraju u rat da bi prodavali oruzje... Objasni ti to natopatofilicarima, tesko. Kuzma je kralj, ali generacija ispranih mozgova ga nece razumeti nikad.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Član
Član od: 17.3.2014.
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno 175 puta na 112 poruka
|
Udario kolektivni zapad na nejac i zivalj po njihovim vekovnim ognjistima, i napravili stratista, znamo sve.
NATO soldateska, na djubristu istorije, ziveo nam ti Slobo Sadame. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 18.11.2011.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 1.109 puta na 871 poruka
|
Да није запада, не би било ни Света компјутера. Са истока није било никаквих патената нити иновација. То што Кина технолошки напредује је захваљујући западу. Користе оно што је запад патентирао и осмислио. Исток је интелектуално заостао за западом стотинама година. Не бих да користим теже речи, источни народи су једноставно глупљи и инфериорнији од западних народа.
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Љуша na korisnoj poruci: | ||
kami (2.6.2026) | ||
|
|
#8 |
|
Superb Moderator
|
Nista, moracemo da ubijemo qzmana da ne raspravljamo o politici...
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci: | ||
ZoNi (2.6.2026) | ||
|
|
#9 |
|
Član
|
Nemojte, meni je i zanimljiv.
Nego mi je palo nesto na pamet, znam da je nemoguce, ali moram da kazem. Bilo bi dobro kada bi nekad uspeli da izdate vise brojeva Sveta Igara, gde bi sakupili 10-15 opisa najboljih igara po godini, od kada postoji SK. Tipa, u jednom broju pokrijete 5 godine. Ja bih za to placao 1500 dinara po broju. Qzma i Kosovac krenu otpocetka i izabertu 10-15 opisa godisnje, i to se sve stavi na jedno mesto, u 8 brojeva, tipa izadje tromesecno. Mislim, znam da je nemoguce jer vam se ne isplati, ali morao sam da kazem. |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku kami na korisnoj poruci: | ||
oluja (2.6.2026) | ||
|
|
#10 |
|
Superb Moderator
|
|
|
|
|
| Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci: | ||
|
|
#11 |
|
Superb Moderator
|
Molim vas! Ajde, umesto da se svadjamo ovde, postavite pitanja (Planiramo da snimino yt video samo sa pitanjima gledalaca i forumasa) Qzmanovicu pa da vidimo sta ce da odgovori...
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci: | ||
player1 (2.6.2026) | ||
|
|
#12 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 463
Zahvaljeno 4.189 puta na 3.882 poruka
|
Tesla je rođen u Austrougarskoj ako se dobro sećam. Zato to naglaavam, imao sam jednu diskusiju sa nekom osobom koliko joj je razreda zavrila baba, tj o edukaciji ena u Srbiji u 19 i početku 20 veka. I kae meni ta osoba počne da nabraja znamenite srpkinje iz 19 veka ono sve ivele u Austrougarskoj, tako da ono i Tesla nema mnogo veze s nama... Ulagali u kolstvo i obrazovanje pa su izrodili i takve veličine.Srbi u Austougarskoj osnovali maticu srpsku, Vuk Karadić isto tampao knjige u Beču... Petar veliki isto iao na zapad da vesternizuje rusiju koja je za vreme njega procvetala i izala iz feudalizma
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Član
|
Prelistao sam novi broj, i cini mi se da ne vidim opis za ZERO PARADES: For Dead Spies?
Ako je razlog za to ovo sto vidim da po internetu dezurni gejmeri kvazi-desnicari, a u sustini potpune levicarske analfabete, bojkotuju studio zbog toga sto su izbacili kreativne vodje Disco Elysiuma, alkoholicare i narkomane, koji nisu znali da vode tim, onda sam razocaran kvazi-desnicarskim stavom Qzme. Ako je razlog tome jer je igra izasla krajem maja, cekam opis u sledecem broju. Ne mogu da slusam jos jedno *******vanje u Karl Marks stilu, gde su UVEK kreativci u pravu, i UVEK korporativne vodje u krivu. Slusajuci gejmerske kvazi-desnicarske podcaste, oni bre samo kukaju o 3 iste stvari, dok lupaju kako su oni anti-levica. |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku kami na korisnoj poruci: | ||
oluja (6.6.2026) | ||
|
|
#14 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
Tesla ocigledno i pored svoje cuvene inteligencije nije znao ko je i sta je, nego vi Natofilicari morate da mu objasnite. Covek je studirao kao Srbin, tako je bio zaveden na fakultetu i sebe je smatrao Srbinom do kraja zivota. To sto je uzeo i USA pasos iz poslovnih/naucnih razloga ne umanjuje njegovo poreklo. Prema tvojoj polupanoj logici, verovatno ni Novaka Djokovica ne smatras Srbinom, iako je on nedvosmisleno vise puta izjavio da je Srbin i odabrao je da gra za Srbiju, ali majka mu je rodjena u Slavoniji, danasnjoj Hrvatskoj, a ni otac mu nije rodjen u centralnoj Srbiji. Znaci Nato je oteo Kosovo, Djokovic nije Srbin jer mu je otac sa Kosova, nego je poreklom iz neke izmisljene drzave, to je tvoja logika... Tesla je rodjen u Smiljanu, bas naziv lici na Austrijsko selo, haha. Otac mu je Srbin i on se osecao kao Srbin sto je i potvrdjeno u dokumentima, mozete da mlatusate ovde sta hocete, Tesla je svetski covek ali Srbin, zapamti to. To sto se ti i pojedini forumasi stidite svog porekla i pljujete sve sto ima veze sa Srbijom, ne znaci da su i najveci Srbi kroz istoriju bili takvi. "Ko se stidi svog porijekla vazda rdja dovijeka" Petar II Petrovic Njegos. |
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Lex987 na korisnoj poruci: | ||
Aleksandar Djurovic (2.6.2026) | ||
|
|
#15 | |
|
Član
|
Citat:
Gooomila lupetanja, halucinacija i kontradikcija ![]() Ne mogu da idem u detalje ali evo hint: Tesla otiao u USA. Na zapad. USA je zapad ili to bi vi kremljoslavci rekli "kolektivni zapad". Zato? Jer je tamo mogoa da se ostvari kao izumitelj. Pritom, kako kae, i tamo ostao srbin. Aj, sad skaliraj zato je na interes kao zemlje/drutva/nacije da budemo deo tog zapada? Ume da sabere 1 + 1? Dakle drutvo gde pojedinci mogu da se ostvare i da se budu ono to ele. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Deo inventara foruma
|
Danas taj zapad gleda u Kinu, prebacuje tamo industrriju i fabrike a ti lupas kao lonce niz stepenice. Tesla je isao tamo gde je bilo dovoljno para da bi neko finansirao njegove ideje, a ne zato sto je voleo zapadne lovatore. Mesas babe i zabe. Danas je Kina razvijena kao sto je tada bila USA i zato danas u Kini imamo letece automobile dok u Parizu pacovi na svakom koraku.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 463
Zahvaljeno 4.189 puta na 3.882 poruka
|
ja nisam ni diskutovao o nacionalnosti lepo rekoh srbi u Austrougarskoj su osnovali i maticu srpksu, nego o kolstvu, edukaciji, to očigledno i dalje ovde fali jer ne razume ni ta sam rekao. Ali si ishalucinirao da negiram da je Tesla srbin i da imam neto protiv. Već sam jednom diskutovao sa jednim o nacionalnosti i dravljanstvu i koja je razlika između građanina neke zemlje i nacionalne pripadnosti, nego da pogledamo na kom jeziku mu je napisana ta diploma
E o tome ja pričam, nije se on rodio pametan nego je učio i proučavao, iao u neku kolu, mi moemo da se ponosimo da se on izjanjavao kao srbin, ali bi bilo jo bolje i da neto naučimo bez guranja glave u pesak. Ne stidim se ja Tesle nego nekih poput tebe ![]() A to se tiče kine bila bi kul ali moe da zaglavi robiju ako ide na fb ili gleda yt. Moe preko vpn ali to je krenje zakona, kao i u Rusiji, Severnoj Koreji.. Ali sigurno da moemo da naučimo neto i od njih, sad ba da ih uzdiem u nekakve idole daleko bilo |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
zchira (3.6.2026) | ||
|
|
#18 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
![]() Kina mora da kontrolise protok informacija jer bi je zapadni agenti unistili odavno da nije tako. Tamo su deca sve pametnija, Kina ce jos jaca da bude, a ovde u evropi takvi poput tebe, samo filozofija i mlatusanje protiv Kine i Rusije. To sto je nekada bilo u EU kako pises ne znaci da je i danas tako, od proslosti se ne zivi. Sada je EU smece koje se raspada, dok je Kina 50 godina ispred tvojih "skolovanih" nato-ovaca. Sve vise bogatih amerikanaca prelazi u Kinu, misli o tome, pametnjakovicu. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Član
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Član
|
A smem li da pljujem van politike; tipa, kakvo je ovo drustvo gde je LOST, jedno objektivno remek-delo od koga su bolje samo teze drame i najbolje komedije, postala pljuvana serija; dok sa druge strane, najprecenjenija SF serija ikada, sa glavnim protagonistom koji ima harizmu kao kuvana noga; i gde sam mogao da gledam samo sezonu i po, dok je ostatak uzas uzasa sto se tice tempa, tema i dijaloga.
Plus su i onog lika sto igra pilota izbacili iz serije jer je kancelvan. Znate na koju seriju mislim, nego vas ima previse fanova tog precenjenog shit-a. Ja ne znam kakve su knjige, ali serija je bukvalno najprecenjeniji SF koji sam ikada gledao. Bukvalno kasnije sezone imaju nabacane klipove potpuno nepovezanih stvari, kao da su kopirali scene iz knjigfe, bez ikakvog konteksta. Svaku scenu gde se poujavljuje onaj Hamas-like vodja Beltera, hteo sam da ga isamaram; sto i nije nesto posebno, jer sam dobijao zelju da isamaram i glavnog glumca, za koga su Maja Mandzuka i Marija Karan glumice vredne Oskara. Jedini zanimljiv lik nestaje posle sezonu i po, i jedino sto vredi u seriji su ti noir elementi koji postoje prvih sezonu i po. Ali ono je bukvalno genericki sklopljeno, jer su ti Noir u sezoni i po elementi samo deo serije, ostatak je kvazi-politicko *******vanje u stilu GoT, nalepljeno jedno na drugo gore nego japanske anime u Americi 80-ih (Voltron i Roboteka rulz) Uvrerda za SF legende je ovo generiocko *****e stavljati u isti rang sa njima. Poslednja ispravka: kami (2.6.2026 u 16:44) |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Svet kompjutera 11/2012 | Nenad Vasovic | Sadraj novog broja SK | 58 | 9.11.2012 18:35 |
| Svet kompjutera 10/2012 | Nenad Vasovic | Sadraj novog broja SK | 86 | 20.10.2012 0:01 |
| Svet kompjutera 4/2012 | Nenad Vasovic | Sadraj novog broja SK | 223 | 20.5.2012 16:12 |
| Svet kompjutera 1/2012 | Nenad Vasovic | Sadraj novog broja SK | 102 | 27.1.2012 22:09 |
| Svet Kompjutera je dobio upozorenje od BulmaSofta | Branislav Gavric | Forum o forumu | 267 | 25.6.2009 21:44 |