Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Opšte teme > Sadržaj novog broja SK

Sadržaj novog broja SK Pružamo vam priliku da nekoliko dana pred izlazak novog broja pogledate i prokomentarišete njegovu naslovnu stranu i sadržaj

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 12.7.2025, 23:37   #61
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.421
Zahvaljeno 3.401 puta na 2.340 poruka
Određen forumom Re: Svet kompjutera 7/2025

Sjajan broj i sjajna Test of Time rubrika, osetio sam se starije nego ikada kad sam video Xbox 360 u ToT.
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.7.2025, 11:17   #62
Laskaris
Deo inventara foruma

Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 732
Zahvaljeno 1.301 puta na 994 poruka

Citat:
kami kaže: Pregled poruke
Molim Laskarisa da podeli sa nama male tajne velikih majstora- Da li je bolji sa pecenicom, kulenom, ili ipak suvim vratom?
Sa pecenicom. Znas kako kaze Rambo Amadeus: dijalog dva coveka razlicitog intelektualnog nivoa je moguc samo na nizem nivou. Ja sa tobom mogu tako pa ti odgovaram. Ti sa mnom, tesko.
Anarholevicari su pre svega anahroni, zaglavljeni ljudi u neka prosla vremena. Sta da ocekujes od dece komunistickih generala i udbasa. Ideolog Jovo Bakic, kukala im majka. Gruhonjic, teca (ili tetak) Azem Vlasi... To ga naravno ne diskvalifikuje kao coveka ali baca izvesno svetlo na zivotni milje i shodno tome politicku motivaciju. Ni bilo koga od dolenavedenih poreklo ne diskvalifikuje na bilo koji nacin, ali govori ponesto o miljeu u kom su odrasli, kakve sisteme vrednosti su mogli da naslede i posledicno kakvi su im drustveno-politicki stavovi. Prostim recima - zasto rade to sto rade.
Elita: Zuta Olja sa crvenim rukavicama cerka generala JNA, N. Kandic unuka i cerka udbasa (ubica nevinih ljudi u Sumadiji i Beogradu po oslobodjenju od Nemaca), Zarko Korac - tatica udbas (prvi direktor muzeja N. Tesle), Vejvoda (zaboravih ime, nesto je u Atlantskom Savetu ne secam se sta, nije vise ni aktivan mnogo, tatica Titova komunjara iz Drugog svetskog rata, kasnije ambasador u Parizu mislim). To je tek mali, veoma mali deo podugackog spiska takozvane ili samozvane elite. Takvih ima u bas svim partijama, u SPS-u preostalih takodje. Da ne pricam o fakultetima gde caruje "prikrivena elita" bukvalno 80 godina iste porodice ili bliski rodjaci i kumovi. Sada su promolili svoje face delimicno jer AV hoce da im ukine monopol na visoko obrazovanje u Srbiji. Grmi njima za nadstresnicu. Djavolja mesta, krst da nosis sa sobom kad ides tamo. Ima i super ljudi naravno, znam ih puno ali dugogodisnja vladajuca ekipa je katastrofa.

U Kosjericu 83 odsto izlaznost i opet neuspeh, cak i sa drugim krugom "na guzove" jer je jedna zena (inace blokaderka ali nema to veze) glasala na birackom mestu do njenog, sto i nije bio razlog za ponavljanje izbora. Al ajd, formalno je nepravilnost. I jos gore ispade. Zar ne postoji bolji signal da pristup mora da se menja? Od destruktivnog kontejner-plenum-caci-sendvicar ludila ka konstruktivnoj politickoj borbi.
Vlast u Srbiji je svakakva a najvise kilava i nikakva, u sustini autoritarna oko AV ali alternativa je totalitarna. Apsolutni totalitarni megauzas, mesavina dece i unuka najvecih komunjara, bizarnih anarholevicara, neznalica, oportunista i politickih profitera. Ono malo pametnih ljudi sto ima je u teskoj pozadini. Ne mogu ljudi da se gadjaju blatom i smradom iz kontejnera.
Neka se spremi pravosudje. Zuta ekipa je bukvalno po politickoj podobnosti postavljala sudije i tuzioce, Zagorka je takodje iz tog peioda. Otpustili su stotine ljudi, mozda i hiljade. Koliko ih je naprednjacka vlast otpustila, tih politicki dovedenih od zuto-plavih? Nikoga. U drzavnoj upravi u koju se primalo iskljucivo po zuto-plavoj partijskoj liniji (kao i kasnije po SNS liniji) , bez ikakvog konkursa. Takodje nikoga. E pa, sad ce se to verovatno nekima desiti. Ne mozes 8 meseci da pravis haos, pritom dozivis totalni neuspeh, bez ikakvih posledica.

I jos jednom, neobavestenima ali sa misljenjem (takvi najgorljivije brane svoje stavove, a nemaju pojma u sustini) - drugosrbijanac je izraz za odredjeni vise intelektualni nego politcki stav, izraz koji su ti ljudi sami o sebi smislili. Isprva nije ni upotrebljavan pogrdno niti je cak prvobitna namera bila da bude pogrdan, niti za mene ima pogrdno znacenje. Sustina nije u "prva" i "druga" u smislu potlacenosti, majorizacije i slicno. "Druga" je u smislu alternativnog stava, sto je potpuno legitimno. Stav koji se bazira na principu i znanju postujem ali "stav" koji se bazira na halabuci, poluistini, spinu ili besramnoj lazi ne kvalifikujem kao nesto sto je vredno diskusije.

Poslednja ispravka: Laskaris (13.7.2025 u 11:25)
Laskaris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.7.2025, 11:40   #63
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.676
Zahvaljeno 11.345 puta na 7.238 poruka

Treba da se javiš Vučićeviću, šteta da ovakav talenat ne zablista u Informeru...
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 7 korisnika se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci:
Dantheus (13.7.2025), kami (13.7.2025), Lich_king2 (16.7.2025), player1 (13.7.2025), Rilex (31.7.2025), Rockstar (13.7.2025), ZoNi (17.7.2025)
Stara 13.7.2025, 11:53   #64
Laskaris
Deo inventara foruma

Vidi ga nas moderator, blistas znanjem i argumentima kao i uvek
Ja cu da budem Caci Sendvicar (neka Sendvicar bude prezime, dopada mi se tako) nemam problem sa tim ali ti da budes "Doktor za zdrav cashflow" Taj biser mi je nekako ostao u secanju.
Mogao bih jos i kamiju da dam ime ali nema smisla da spustam ionako ne bas previsok nivo diskusije .
Stara 13.7.2025, 12:13   #65
kami
Član

Član od: 17.3.2014.
Zahvalnice: 37
Zahvaljeno 149 puta na 95 poruka

Citat:
Laskaris kaže: Pregled poruke
Sa pecenicom. Znas kako kaze Rambo Amadeus: dijalog dva coveka razlicitog intelektualnog nivoa je moguc samo na nizem nivou. Ja sa tobom mogu tako pa ti odgovaram. Ti sa mnom, tesko.
Anarholevicari su pre svega anahroni, zaglavljeni ljudi u neka prosla vremena. Sta da ocekujes od dece komunistickih generala i udbasa. Ideolog Jovo Bakic, kukala im majka. Gruhonjic, teca (ili tetak) Azem Vlasi... To ga naravno ne diskvalifikuje kao coveka ali baca izvesno svetlo na zivotni milje i shodno tome politicku motivaciju. Ni bilo koga od dolenavedenih poreklo ne diskvalifikuje na bilo koji nacin, ali govori ponesto o miljeu u kom su odrasli, kakve sisteme vrednosti su mogli da naslede i posledicno kakvi su im drustveno-politicki stavovi. Prostim recima - zasto rade to sto rade.
Elita: Zuta Olja sa crvenim rukavicama cerka generala JNA, N. Kandic unuka i cerka udbasa (ubica nevinih ljudi u Sumadiji i Beogradu po oslobodjenju od Nemaca), Zarko Korac - tatica udbas (prvi direktor muzeja N. Tesle), Vejvoda (zaboravih ime, nesto je u Atlantskom Savetu ne secam se sta, nije vise ni aktivan mnogo, tatica Titova komunjara iz Drugog svetskog rata, kasnije ambasador u Parizu mislim). To je tek mali, veoma mali deo podugackog spiska takozvane ili samozvane elite. Takvih ima u bas svim partijama, u SPS-u preostalih takodje. Da ne pricam o fakultetima gde caruje "prikrivena elita" bukvalno 80 godina iste porodice ili bliski rodjaci i kumovi. Sada su promolili svoje face delimicno jer AV hoce da im ukine monopol na visoko obrazovanje u Srbiji. Grmi njima za nadstresnicu. Djavolja mesta, krst da nosis sa sobom kad ides tamo. Ima i super ljudi naravno, znam ih puno ali dugogodisnja vladajuca ekipa je katastrofa.

U Kosjericu 83 odsto izlaznost i opet neuspeh, cak i sa drugim krugom "na guzove" jer je jedna zena (inace blokaderka ali nema to veze) glasala na birackom mestu do njenog, sto i nije bio razlog za ponavljanje izbora. Al ajd, formalno je nepravilnost. I jos gore ispade. Zar ne postoji bolji signal da pristup mora da se menja? Od destruktivnog kontejner-plenum-caci-sendvicar ludila ka konstruktivnoj politickoj borbi.
Vlast u Srbiji je svakakva a najvise kilava i nikakva, u sustini autoritarna oko AV ali alternativa je totalitarna. Apsolutni totalitarni megauzas, mesavina dece i unuka najvecih komunjara, bizarnih anarholevicara, neznalica, oportunista i politickih profitera. Ono malo pametnih ljudi sto ima je u teskoj pozadini. Ne mogu ljudi da se gadjaju blatom i smradom iz kontejnera.
Neka se spremi pravosudje. Zuta ekipa je bukvalno po politickoj podobnosti postavljala sudije i tuzioce, Zagorka je takodje iz tog peioda. Otpustili su stotine ljudi, mozda i hiljade. Koliko ih je naprednjacka vlast otpustila, tih politicki dovedenih od zuto-plavih? Nikoga. U drzavnoj upravi u koju se primalo iskljucivo po zuto-plavoj partijskoj liniji (kao i kasnije po SNS liniji) , bez ikakvog konkursa. Takodje nikoga. E pa, sad ce se to verovatno nekima desiti. Ne mozes 8 meseci da pravis haos, pritom dozivis totalni neuspeh, bez ikakvih posledica.

I jos jednom, neobavestenima ali sa misljenjem (takvi najgorljivije brane svoje stavove, a nemaju pojma u sustini) - drugosrbijanac je izraz za odredjeni vise intelektualni nego politcki stav, izraz koji su ti ljudi sami o sebi smislili. Isprva nije ni upotrebljavan pogrdno niti je cak prvobitna namera bila da bude pogrdan, niti za mene ima pogrdno znacenje. Sustina nije u "prva" i "druga" u smislu potlacenosti, majorizacije i slicno. "Druga" je u smislu alternativnog stava, sto je potpuno legitimno. Stav koji se bazira na principu i znanju postujem ali "stav" koji se bazira na halabuci, poluistini, spinu ili besramnoj lazi ne kvalifikujem kao nesto sto je vredno diskusije.
Da Pogadjam, ovo je upis agenta sa kodnim imenom 'Magistar', tajni dokument Sluzbe DB3646224, ono kada su ga dovlaacili iz Sarajeva za Beograd
kami je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.7.2025, 12:22   #66
Laskaris
Deo inventara foruma

Citat:
Da Pogadjam, ovo je upis agenta sa kodnim imenom 'Magistar', tajni dokument Sluzbe DB3646224, ono kada su ga dovlaacili iz Sarajeva za Beograd
Pogadjaj jos, nije da ti ide ali hocu brate da se mucis ovde. Manja je steta nego da u Nevadi izvrnes kontejner pa ce jos i da te hapse
edit: imam dosta pristojan alternativni nick za tebe: "ne_slazem_se_pa si_agent"

Poslednja ispravka: Laskaris (13.7.2025 u 13:15)
Stara 13.7.2025, 18:51   #67
kami
Član

Citat:
Pogadjaj jos, nije da ti ide ali hocu brate da se mucis ovde. Manja je steta nego da u Nevadi izvrnes kontejner pa ce jos i da te hapse
edit: imam dosta pristojan alternativni nick za tebe: "ne_slazem_se_pa si_agent"
Imam i ja za mene nick, ali je malo duzi, jbga:

''podrzavas_teroristicko_paravojni_kamp_u_cacilend u_pa_si_agent"

Stara 13.7.2025, 19:43   #68
Dizastor
Novi član

Član od: 20.6.2012.
Zahvalnice: 47
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka

Forumaš 2.0 - i to se kad tad moralo desiti...
Dizastor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.7.2025, 20:18   #69
Dantheus
Veteran

Član od: 3.3.2016.
Zahvalnice: 289
Zahvaljeno 219 puta na 159 poruka

Dantheus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.7.2025, 21:30   #70
Laskaris
Deo inventara foruma

Ej, kami, eno Dane Grujicic u Uzicu, medju 3500k ljudi. Msm na N1 ima verovatno 350k ali ne gledam ih, nisu dobri za probavu.
Cuvena rusofilka Dana (uzgred veoma strucna zena), opametila se pod stare dane?
Ma izgleda da se AV dogovorio sa Trampom pa od avgusta krece seca neoliberalnih repova. Posto to naravno ne odgovara ni Rusima citam i njihove portale pa vidim svasta o AV.
Ej, hocete pored Dane da legnete na asfalt?
A Nolo podrzao? Najomrazeniji sportista neoliberalne Srbije. Ajoj bre, pa sta cemo sad?
Nego, hebes ti revoluciju na vrucinu i u vreme godisnjih odmora. Eno mi ga super drugar, gorljivi pumper, mislis da umesto srca ima pumpu visokog pritiska (a.k.a Bosch pumpa), otisao na mesec dana u Italiju sa zenom. Kalabrija, Pulja.. Pumpa odande, meni covek salje slike svakodnevno, vrhunski fotograf. Volim ga i kad je dalabu, sta ces. Iz De mu prosvercovao bez carine Blaupunkt zvucnike, secam se kao terirustu me pretresali zbog njih, on meni zapamtio obecao mi i ispunio - posle 20 godina mi dzabe slikao svadbu
Moj kum poslao u piku ludila maloletnog sina srednjoskolca sa tjagom tj ovlascenjem da sedi negde na ulici da bude besplatna pesadija "revolucije". Juce smo pili pivo ceo dan i zezali se, za moj rodjos bili na rucku odvalili se.
Moj komsija drugosrbijanski (ne nije uvreda neobavesteni ljudi) novinar nekadasnje Borbe se javio da mi pravimo policu po meri zajedno. Super lik, veliki opozicionar uz napomenu "ovi su jos gori". Slozio sam se ma odmah.
Volim ja svoje prijatelje i kad grese ili se ne slazemo bas u svemu.
Tako da, sta da vam kazem, pumpajte ljudi. Ja cu, verujem, na Skijatos pa na Rodos, zdravo vi meni svi bili.
Stara 13.7.2025, 21:39   #71
Dizastor
Novi član

Sendvaja, šta si tačno mijenjao u terapiji? Pored sve tvoje muke, Kami ti se uselio u vuglu (štob rekli moji Anglosaxonci rent free)...
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dizastor na korisnoj poruci:
Dantheus (13.7.2025)
Stara 13.7.2025, 23:26   #72
Laskaris
Deo inventara foruma

Citat:
Dizastor kaže: Pregled poruke
Sendvaja, šta si tačno mijenjao u terapiji? Pored sve tvoje muke, Kami ti se uselio u vuglu (štob rekli moji Anglosaxonci rent free)...
Dizastore momcino, iz BiH, a? Nisi iz Srpske? Vidim da posle jednog pi$anja na forumu imas vec poruka gde branis neoliberale. Nego, tebi se nisam ni obratio cekam kamija da mi Danu u Uzicu komentarise 😁
Zahvalio ti se tvoj zemo na neobicno pametnoj i korisnoj poruci. Njegov pozivni je mladi_izvidjac 😁
Stara 13.7.2025, 23:45   #73
Dizastor
Novi član

Prvo, mogu li te zvati Sendva? Ono Sendvaja ladno se može iskoristiti za božemeoprosti nezgodnu rimu. Elem, sve si kazo sem onog šta će upisati badžin mali, veterinu ili medecinu? Kontam, veterina je bolja,odmah ima mušteriju u familiju.
Drugo, ovo je javni forum. Sa Kamijem se dopisuj preko privatnih poruka ako ne želiš da to vidi i/ili komentariše ostatak čovječanstva.
Tretje, država se tako zove oliti naziva. Hebga, nije do mene...
Četvrto, smeta ti ako se piše, smeta ti ako se ne piše, Sendva, zahtjevan si ti neki lik.
Peto, evo zahvaljujem se zemari što se zahvaljuje.

I daj još nekih "pametnih i korisnih poruka" glede kumova, prijatelja, godišnjeg odmora, britanske tajne službe, komunjara, anarholiberala, šverca, Mihalja Kertesa Brace (ne ide šverc bez pominjanja tog lika). Daj brate svega...
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dizastor na korisnoj poruci:
Dantheus (14.7.2025)
Stara 14.7.2025, 0:05   #74
Laskaris
Deo inventara foruma

Mogao bi poneki padez i da ukacis, ostavljas los utisak.
Kami je pisao ovde pa je red da komentarise ovde.
@kami: hajde javi se, smara me shabanija neka dok cekam.
@dizastor: evo i tebi pozivni: glup_nik_koji_smara. Moze i ne_pismen_koji_smara (bas tako napisano).
Dizastore momce (glupa li nicka boze dragi) , samo kulturno, samo kulturno.
Stara 14.7.2025, 0:39   #75
Dizastor
Novi član

Sendva, pored države mijenjam i nick samo za tebe. Eo, ubacujem i padeži, dat ne bude dosadno dok čekaš Kamija Nevađanina...
Stara 14.7.2025, 11:55   #76
kami
Član

Citat:
@kami: hajde javi se, smara me shabanija neka dok cekam.

Mrzi me, nemam vremena trenutno, radim, itd.

A ionako ce Oluja sve da nas brise.

Ne znam sta si me pitao, Dana Grujicic jeste retard, ali ako pumpa, preci cemo i preko toga, jer je pumpanje najbitnija stvar Isto i za Nola.

Ovo drugo ne znam, ako bar mozes da biras, plz nemoj da budes Caci udbas, to je jos i gore od redovnog udbasa. Mislim, to je bas onako najnize od najnizeg
Stara 14.7.2025, 13:59   #77
oluja
Superb Moderator

Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.221
Zahvaljeno 4.405 puta na 1.311 poruka

Citat:
A ionako ce Oluja sve da nas brise.
Ne secam se kad sam zadnji put brisao poruke ovde... seca li se neko?

Ajde da se vratimo na temu sadrzaja broja... plizzzzzzzzzzzzzzzzzzz
oluja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci:
PinociO (14.7.2025), player1 (14.7.2025)
Stara 14.7.2025, 14:13   #78
mvasic
Starosedelac

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1.306
Zahvaljeno 883 puta na 531 poruka
Određen forumom Svet kompjutera 7/2025

Kad god se Kizma mane društveno-političkih tema u tekstovima, kolumna odmah primetno bolja i zanimljivija. I ova, a i prošla.
mvasic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.7.2025, 16:58   #79
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.650
Zahvaljeno 2.698 puta na 1.618 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Јесте занимљива расправа, ал' стварно није место овде већ у теми о Кузминим "шврљописанијима". Тамо има тема и сам Кузма подстиче на расправу и ако је жели, треба тамо да буде. Слабо ко овде оставља коментаре о часопису, па испада да и нема шта занимљиво да се коментарише. Има наравно него нема коментатора.
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku todos na korisnoj poruci:
player1 (14.7.2025)
Stara 14.7.2025, 17:40   #80
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.421
Zahvaljeno 3.401 puta na 2.340 poruka

Meni je fascinantno što znam gomilu ljudi iz raznih sfera života i raznih zanimanja i interesovanja koji su se navukli na te Telegram grupe... Horor.

Isto kao što tradicionalni mediji serviraju splačine, neistine i kalibrisane informacije tako su i ti Telegram kanali otrov za um, konstantnim bombardovanjem nepotrebnim i užasnim informacijama.

Kako god okreneš, ljudi se ponašaju umobolno i ekstremistički sa obe strane a evo i ova tema je odličan pokazatelj toga...
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci:
mvasic (14.7.2025), player1 (14.7.2025)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Svet kompjutera 11/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 58 9.11.2012 18:35
Svet kompjutera 10/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 86 20.10.2012 0:01
Svet kompjutera 4/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 223 20.5.2012 16:12
Svet kompjutera 1/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 102 27.1.2012 22:09
Svet Kompjutera je dobio upozorenje od BulmaSofta Branislav Gavric Forum o forumu 267 25.6.2009 21:44

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:00.