![]() |
![]() |
|
|||||||
| Sadržaj novog broja SK Pružamo vam priliku da nekoliko dana pred izlazak novog broja pogledate i prokomentarišete njegovu naslovnu stranu i sadržaj |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#41 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 732
Zahvaljeno 1.301 puta na 994 poruka
|
Nije on Bosanac nego Srbin iz Bosne. Bosnjaci muslimani pokusavaju da se prebace u Bosance ali istina je da Bosanac kao nacija zapravo ne postoji u srcima ljudi tamo. Neka ih bog sve pozivi ali je tako. Taj decko ima puno pravo da studira ovde. Kao i ljudi iz CG, mislim. Takodje mislim da i nasa deca imaju pravo da studiraju tamo.
Neka je Oluja izmasakrira ako misli da treba. Bukvalno svaki offtopic na ovim temama zapoceo je kami, ali bukvalno svaki. Meni je prosto neverovatno da covek na svaku Kuzminu poluglupost reaguje zidom nekog teksta koji sa tim sto Kuzma pise cesto nema ama nikakve veze. |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci: | ||
player1 (12.7.2025) | ||
|
|
#42 |
|
Starosedelac
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1.306
Zahvaljeno 883 puta na 531 poruka
|
Etnički Srbin, ali državljanin Bosne i Hercegovine (iz Bosne = Bosanac, Amerika = Amerikanac itd...) I apsolutno ima pravo da studira u Srbiji. Ali mi smeta što se politikom ne bavi u svojoj matičnoj državi, nego u Srbiji.
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku mvasic na korisnoj poruci: | ||
player1 (12.7.2025) | ||
|
|
#43 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
Pa cekaj, zar nije AV i brat mu narko diler? ![]() Ljudi, dajmo malo razuma ovde. Ovo je ipak IT forum. Ok je da pisemo i o drugim temama ali ipak su offtopici u ovoj sekciji preterivanje. Kapiram da postoji potreba ljudi za komunikacijom i o ovome ali verovatno nismo na najboljem mestu za tako nesto. |
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci: | ||
mvasic (11.7.2025) | ||
|
|
#44 |
|
Starosedelac
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1.306
Zahvaljeno 883 puta na 531 poruka
|
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Deo inventara foruma
|
OK, ja isto tako. Vredja me da me neko ko ne zna ama bas nista o meni zove sendvicarom, mene koji ni od koga osim roditelja nikada ni petoparac nisam dobio. 25 godina radim po belom svetu i skrasio sam se nazad u Srbiji u Bgd u kraju koji obozavam jer sam tu odrastao. Placam porez i u Nemackoj i ovde i to pozamasan. Ni sa jednom srpskom firmom ili, ne daj boze, nekim iz bilo koje vlasti nikakav posao nikada nisam imao. Srbija ima solidnu vajdu od mene, ja od nje, osim sto zivim medju ljudima koje volim a to mi je jedino vazno, nemam materijalno nikakvu.
Kapiram je sta je forum i kakva komunikacija moze da bude, ljudi se niti cuju niti vide, lako je isk*njati se po nekome ali hajde malo normalnosti. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.676
Zahvaljeno 11.351 puta na 7.240 poruka
|
Nemoj oluja da brišeš ovo 'leba ti. Da se crno na belo vidi ko je ko ovde.
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.421
Zahvaljeno 3.401 puta na 2.340 poruka
|
Dođoh da se pohvalim kako sam dobio prvi broj SK-a u njemaćke ovog meseca ali posle ovog masakra iznad entuzijazam je ispario
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci: | ||
mvasic (12.7.2025) | ||
|
|
#48 | |
|
Veteran
Član od: 3.3.2016.
Zahvalnice: 289
Zahvaljeno 219 puta na 159 poruka
|
Citat:
Čisti elitizam beograCkog kruga dvojke, ali ajde njih nekako i razumijem, ali kad to napiše čovjek koji je i sam imigrant... Šizofrenija. |
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dantheus na korisnoj poruci: | ||
mvasic (12.7.2025) | ||
|
|
#49 |
|
Deo inventara foruma
|
Nemoj Oluja. Da se vidi ko je ko zaista. Pukla tikva, sada je samo pitanje tehnike i vremena da se zavede red. Neka se spremi pravosudje. Zagorki zagorela corba koju je zaprzila. A univerzitetima privatne firme kao menadzment, ugovore na godinu dana, plus privatni fakulteti i strani. Leglo komunizma nije pretrebljeno 80 godina i duze. Tamo je svako svakome rod, moraju porodicno stablo da imaju, incest ce da naprave bez toga. Unuk na dedinoj katedri bre
Dve godine radio tamo, sacuvaj me boze scerdanog vremena. U fabrici sam 10 puta vise naucio. I profesionalni sport. Drzavu maknuti iz profesionalnog sporta potpuno. To nije u interesu javnog zdravlja nego privatnih dzepova. I film i pozoriste. Sve na trziste. Pa necemo gledati netalentovanu decu glumaca i rezisera nego nesto kvalitetno.Da je to sve osudjeno na propast znao sam kada je pukao prvi poziv na generalni strajk. Veliki mislioci anarholevicari nisu skapirali u kakvoj zemlji zive, zarobljeni u nekoj dubokoj proslosti nalik kamiju. 85 odsto privatni biznis u Srbiji. Strajkovalo par Djilasovih firmi, i to jedan dan i vise nikada. Nece privatni biznis levicarsko ludilo, to mu ide iz dzepa. Kad cuje rec strajk, privatnika muka hvata. Da je ovo Srbija iz osamdesetih pa i devedesetih pricica bi mozda i uspela. Ali nije. Malom Vrhovnom Caciju prof Soldatovic (inace gorljivi blokader) dao desetku. Eno mu zameraju na drustvenim mrezama. Covek ima integritet, sta ces. Ajd tako, znalo se vec ko je ko, ali Oluja 'leba ti, nemoj da brises. Pozdrav od Sendvicara Cacija
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 450
Zahvaljeno 4.126 puta na 3.836 poruka
|
što se tiče bosanaca takozvanih srba iz bosne, oni ne plaćaju porez srbiji, samo koriste privilegije i tako su srbi koji žive u srbiji postali građani drugog reda takozvani drugosrbijanci. Što se ne pripoje srbiji, pa nisu ludi da plaćaju najskuplje gorivo, lakše im je da budu umiljato jagne koje 2 majke sisa. A što je kod nas skuplje gorivo zato što država više troši i neko to mora da plati. A njima lako dođu samo da glasaju i dobiju privilegije, ne plaćaju ništa, još neko ode kod njih da napuni rezervoar i napuni njihov budžet.
Po meni su najveći problem krediti koje ćemo morati da vraćamo sa sve kamatama, i to neće moći da pokrije rudna renta na litijum od 3%, nego će država morati da poveća namete i da proda šta je još ostalo. Evo videh juče mmf dao direktivu da se digne cena struje za 7% Bavim se i ja nekim biznisom i vidim koliko ljudi nemaju para, više niko ništa ne kupuje, obiđi malo jug srbije da vidiš na šta liči, izađi iz kruga dvojjke... Poslednja ispravka: water wizard (12.7.2025 u 10:35) |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
mvasic (12.7.2025) | ||
|
|
#51 |
|
Intel Inside
|
Cena struje u Srbiji je presmešna, energetska infrastruktura se bukvalno raspada od godina neulaganja, kad pređe 35 stepeni napolju, napon pada i struja nestaje i u Beogradu, mogu samo da zamislim kako je po selima u unutrašnjosti.
Ono keša što EPS zaradi trgovanjem na HUPXu viškova hidro proizvodnje tokom kišnih godina, se ne ulaže u infrastrukturu već se uzimaju krediti koje garantuje država, a kajmak pokupe raznorazni AV kumovi i ortaci jer nije u redu da se vozi prošlogodišnji model Meklarena. Ali eto, Laskarisu i njegovim sendvič drugarima su najveći problem neka deca (istina, uglavnom retardirani anarholevičari) koja blokiraju puteve. Ma kakav Soroš, MMF, NATO... sa Satanom lično se treba udružiti da se ova gamad makne sa vlasti. |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci: | ||
kami (12.7.2025) | ||
|
|
#52 |
|
Deo inventara foruma
|
pa to, realnost će svih da ošamari, ja sam se ganjao sa EPS 2 godine da mi zamene kabl jer je bila opasnost da padnu žice, nisu imali kabl... A napon pada jer se gradi previše a infrastruktura nije projektovana za 3 puta veći broj ljudi.
Sećam se nekog engleza koji je projektovao kanalizaciju za neki grad, i napravio je 3x veću nego što je trebalo ali zato im je i sad posle 100 godina funkcionalna, mi nismo tako razmišljali ni pre sto godina, a ni sad, i zato smo osuđeni na propast, kanalizacija nema ali zato će da bude stadion ![]() Cena struje je socijalna, da bi se održavao socijalni mir, ali na kraju će i to da se privatizuje jer se ne ulaže a i vidimo da se rade otpuštanja ovih što čitaju struju i šalteruša koje naplaćuju struju |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Intel Inside
|
Neće da se privatizuje, niko normalan to neće da kupi, možda jedino Kinezi mada oni više nemaju para za bacanje na širenje soft powera. Jedina iole interestantna stvar koje EPS poseduje su hidroelektrane, sve ostalo niko ni govnjivom motkom ne bi pipnuo.
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Član
Član od: 17.3.2014.
Zahvalnice: 37
Zahvaljeno 150 puta na 96 poruka
|
Molim Laskarisa da podeli sa nama male tajne velikih majstora- Da li je bolji sa pecenicom, kulenom, ili ipak suvim vratom?
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Veteran
|
|
|
|
|
Aleksandar Djurovic (12.7.2025) | ||
|
|
#56 |
|
Deo inventara foruma
|
vidim da govoriš ijekavicom, pa nam objasni kako vi vidite srbe u srbiji koje nazivate drugosrbijanci, ajmo iskreno, jel smo svi mi kojima nešto smeta na primer što neki ne plaćaju porez a koriste prava i privilegije da budu građani srbije? Ajde to prvo da rasčistimo, da li je u redu da neki ne plaćaju porez?
Ja da plaćam gorivo 200 dinara da bi ovde pola bivše juge studiralo džabe? Poslednja ispravka: water wizard (12.7.2025 u 15:50) |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Intel Inside
|
Wizarde, "drugosrbijanac" je termin koji se, ponekad pežorativno, upotrebljava za pro-zapadno orijentisanu osobu.
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci: | ||
player1 (12.7.2025) | ||
|
|
#58 |
|
Deo inventara foruma
|
nije ponekad pežorativno nego već više godina
![]() ali takva definicija nas onda vodi ka drugoj krajnjosti, da li su prvosrbijanci odani Srbiji ili istočnim vladama i vladarima? Kako se to meri, itd. Zabole me glava od tih nebuloza i ko je to uopšte smislio sigurno nije imao na umu dijalog i jedinstvo, već nasuprot. I tako možemo mi u nedogled o trenutnom društvenom i ekonomskom stanju Ja sam tu reč koristio da bi predstavio građanina drugog reda, što oni često i jesu, dok je elita prva srbija... prava i cenjena kod takvih koji etiketiraju ljude |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Veteran
|
Citat:
Zato što je Amerika odlučila da tako bude. Htjela je ovakvu državu pa ju je takvom i napravila. Narod se tu ne pita ništa. I kad bi se pitao, to ne bi imalo nikakve veze sa gorivom. U takve projekte od istorijske važnosti se ne upušta zbog 100 dinara skupljeg goriva. Nije u redu da se ne plaća porez i nije u redu da se ide preko granice na glasanje, ja sam prvi psovao ove ovce što su u stadu išle za Beograd na glasanje zarad neke siće, ali osim tih 100€ koji su dobili za to, ne znam o kojim privilegijama govoriš? I ne razumijem na koga si ti tačno bijesan? Na tih 20ak hiljada što su došli u autobusima na poslednje izbore, na one koji su došli tu da studiraju ili na svakoga ko je došao u Srbiju preko Drine? |
|
|
|
|
player1 (12.7.2025) | ||
|
|
#60 |
|
Deo inventara foruma
|
hvala na razumevanju, 20ak hiljada ljudi je više nego što ima stanovnika moje mesto, a na zadnjem glasanju je bila razlika 50 glasova u Kosjeriću na primer, onaj blokira park, itd.
Nemam ništa protiv poštenih ljudi koji ŽIVE u srb, dokle god ne krše zakone dobrodošli da pune budžet i održavaju natalitet, oni su mučenici isto ko i mi, i imaju sva prava kao i ja što je i normalno Poenta je, da svako treba da doprinosi društvu a ne samo da koristi prava kad ima i obaveze, a plaćanje poreza je obaveza svih građana, neko treba da plati tih 100e što su oni uzeli, 20 hiljada puta 100e je 2 miliona evra što su uzeli samo za to glasanje i to nikako nije u redu a i nije po zakonu. Plus prevoz za 20 hiljada ljudi meni skupo i da odem 10km u drugo mesto btw. Znači nemam ja ništa protiv vas preko Drine, nego protiv ovih što pređu Drinu i ovde krše zakon, a što se tiče studenata cenovnik za strance treba da se primenjuje Poslednja ispravka: water wizard (12.7.2025 u 20:39) |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Svet kompjutera 11/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 58 | 9.11.2012 18:35 |
| Svet kompjutera 10/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 86 | 20.10.2012 0:01 |
| Svet kompjutera 4/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 223 | 20.5.2012 16:12 |
| Svet kompjutera 1/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 102 | 27.1.2012 22:09 |
| Svet Kompjutera je dobio upozorenje od BulmaSofta | Branislav Gavric | Forum o forumu | 267 | 25.6.2009 21:44 |