![]() |
![]() |
|
|||||||
| Sadržaj novog broja SK Pružamo vam priliku da nekoliko dana pred izlazak novog broja pogledate i prokomentarišete njegovu naslovnu stranu i sadržaj |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#61 |
|
Starosedelac
Član od: 5.12.2007.
Zahvalnice: 280
Zahvaljeno 1.310 puta na 957 poruka
|
U poslednjem broju koji sam kupio/bacio pare pre nekoliko meseci sam video da u Test of time-u opisujete igre iz 90ih sto niste radili pre nekoliko godina. Predlozio sam Oluji u avgustu 2022 da se odvoji vise strana za Test of time (vise puta sam to radio na forumu) a u narednom broju su konacno pocele da izlaze liste retro igrica.
Prestao sam redovno da kupujem casopis prethodne dve godine a sada je veliko pitanje kada cu ponovo finansijski bar malo podrzati SK kada vidim kako me novinar casopisa provocira zbog pokusaja da savetima poboljsam kvalitet tekstova. Niko vam ne moze zabraniti da pravite casopis po zastarelom sablone.
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Acanen na korisnoj poruci: | ||
Dantheus (25.4.2025) | ||
|
|
#62 | |
|
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 732
Zahvaljeno 1.301 puta na 994 poruka
|
Citat:
Ekonomija se bazira na zdravoj zakonskoj regulativi i pre svega na dostupnosti resursa. Kapitalizam koji je nista drugo do nacin organizovanja privrede se, isto tako, bazira na dostupnosti resursa: prirodnih i ljudskih. Samo uz njih na raspolaganju za male pare u velikim kolicinama NE generise dug. Cim dodje do industrijske proizvodnje bez jednog od ova dva resursa za male pare na raspolaganju kapitalizam generise ogromne dugove. To ti zoves industrijskim dugom, to jeste tacno. Hajde da pogledamo koje su zamlje najzaduzenije na planeti? Bas industrijske koje nemaju pomenute resurse. Gle cuda, sve su zapadne ili u njihovoj privrednoj sferi. Postoji u privredi deo koji naravno nije industrija a to su usluge: sto intelektualne, sto fizicke, Ipak, privreda bazirana na uslugama je prosto neodrziva. Ne postoji drzava na planeti sa odrzivom privredom koja se bazira na uslugama. OK, banana drzavice turisticki rajevi i sl, mislim na ozbiljne privredne sisteme. Mao i Staljin su imali komunizam, ludacke svojinske odnose. Ne bih da ulazim u to zasto su imali komunizam, tema je kompleksna a vec smo u offtopicu. Gde ti sada vidis Mao-a i Staljina? Rusija je najveci izvoznik hrane na planeti, Ukrajina medju vodecima. Kina je industrijska a bogami vec i inovatorska supersila, ma sta rasisti anglofili pricali. To su zbog resursa koje imaju trenutno najkapitalistickije zemlje danas, uz Indiju, Brazil i jos par. Nebitno je kakav politicki sistem imas tj imas li jednu, dve ili 15 stranaka. Formalna visestranacka demokratija sama po sebi ne predstavlja nista dobro ako se zakoni ne postuju ili ako je haoticna ili nepravedna. Zapadne zemlje su na ivici da prestanu da budu zemlje kapitalistickog uredjenja, cak i poiliticki postaju sve vise i vise diktature gde alternativno misljenje ne sme da postoji a ako postoji ne sme da postane politicka alternativa. Tramp je napravio pravi podvig podrzan od starne dobrog dela privrednog establismenta u USA, videcemo da li ce u USA uspeti da artikulisu politicke procese da budu iole pomirljivi, trenutno su to dva tabora koji su maltene u ratu. Na Istoku je slicna diktatura, ali on se nikada i nije busao u demokratske grudi. Zapadu ponestaje ljudskih resursa, prirodne nikada nisu same ni imale. Kada nemas mlade ljude dobijas socijalnu drzavu, tesko zamenjive radnike i kao posledicu skupu, neprilagodljivu, lenju i staru radnu snagu. Zasto da se trudi ako je konkurencija za radno mesto nikakva? Zdrav kapitalizam se bazira na konkurenciji a za nju je potrebno obilje resursa. Ah da, betonske glave isprane anglosaksonskom propagandom vide Staljina i Maoa u Putinu i Si-Djipingu. Takvom nacinu misljenja zaista nema pomoci. Tu je realnost da takve lupa po glavi. Poslednja ispravka: Laskaris (25.4.2025 u 19:31) |
|
|
|
|
| Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci: | ||
|
|
#63 |
|
Deo inventara foruma
|
Предзадњи број који сам узео, прочитао пар текстова, сад тренутно сам нешто слободан па да на новом лаптопу погледам да ли је читљиво преко новинарнице. Много давно сам предлагао неке ствари које могу унапредити часопис и које су, гле усвајане. У време ВојеМ. Данас како погледам рецензију на ју тјубу, видим да у часопису на четири стране опис мрежне опреме, плус кашњење на новинарници бар седам дана, губим вољу да преузмем часопис. Још узгред није скуп па да би ми био тако недоступан. А број на киоску је за мене прескуп, плус није у целофану плус како сами форумаши кажу, лош квалитет папира. Превише је то... Можда је најбоље и за вас и за нас да садржај унапредите и концетришете издања за искључиво он лајн. Уложите сву енергију и знање у тај пројекат. Објавите и на неки други језик издање и сигуран сам да ћете имати публику т.ј. читаоце.
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.224
Zahvaljeno 4.407 puta na 1.312 poruka
|
Momci, cenimo veoma vas entuzijazam i sto uopste dajete predloge i posecujete ovaj forum, ali... Mi smo mala ekipa entuzijasta koja radi u drzavnoj firmi, pokusavamo pre svega da odrzimo ono sto imamo... Papir nije pojeftinio, primetite koliko je manje stampanih izdanja na kioscima iz meseca u mesec. Svima padaju tirazi podjednako. Pokusavamo da ne poskupimo na sve moguce nacine, i bez celofana i sa tanjim papirom,...
Novi test of time je bio godinu dana dogovaran da bi napravili odrzivi format iz meseca u mesec i sada smo u fazi da razmisljamo o promenama zato sto smo usli vec debelo u dvehiljadite... kad ce to biti na papiru? Kada dogovorimo sve detalje... |
|
|
|
|
|
#65 | |||
|
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.224
Zahvaljeno 4.407 puta na 1.312 poruka
|
Mini/mikro najava za majski broj - Igra meseca Blue Prince
![]()
Ako ne radi ovaj gore link https://youtu.be/J2kbCAKTPqc Poslednja ispravka: oluja (27.4.2025 u 10:31) Razlog: link |
|||
|
|
|
|||
|
|
#66 |
|
Starosedelac
Član od: 14.12.2010.
Zahvalnice: 343
Zahvaljeno 409 puta na 293 poruka
|
This video isn't available anymore
Sta bi? Blue Prince? Nikad cuo... |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Član
Član od: 26.4.2006.
Zahvalnice: 164
Zahvaljeno 48 puta na 31 poruka
|
Citat:
SK i HR časopisi su kao da se porede Štark i Kraš. Štark nije loš, povoljniji je ali ako želiš nešto bolje i želiš da platiš, tu je Kraš. |
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
V.I.P. Recenzent
Član od: 8.11.2008.
Zahvalnice: 785
Zahvaljeno 1.044 puta na 582 poruka
|
Svašta pročitah. To što se tebi sviđa kraš, ne znači da je to lenjir kojim treba meriti šta je bolje. Da ne pominjem tvoju paralelu...
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dekip na korisnoj poruci: | ||
Dantheus (27.4.2025) | ||
|
|
#70 |
|
Veteran
Član od: 3.3.2016.
Zahvalnice: 289
Zahvaljeno 219 puta na 159 poruka
|
U redu je što smatraš tako, ali kad kažeš da po opisima igara SK nije mogao da se nosi sa hrvatskim konkurentima, daj molim te... Može da se razgovara o padu kvalitete poslednjih nekoliko godina ali po čemu su to opisi igara u SK 90ih i 2000ih bili lošiji nego u komšijskim časopisima?
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Starosedelac
|
@oluja
Niko ne ocekuje da se ceo sadrzaj casopisa odjednom promeni. 1. Pokusajte da nadjete firme koje bi se reklamirale na ovom forumu i to simbolicno naplacujte. 2. Stavite vise reklama na vas sajt. 3. Smanjite broj listova ako ce to finansijski da vam pomogne npr. izbacite iz casopisa "Kompjuter i film" i reklamu za Mali zabavnik koju verovatno citaoci ovog casopisa ne pogledaju a pretpostavljam da za nju ne dobijate novac. 4. Mislim da vam nije potrebna tv reklama jer ljudi koji vas citaju uglavnom gledaju u ekrane telefona i monitora. 5. Nadjite sponzore za igre i hardver. Mozete svaki mesec da odvojite manju kolicinu novca koja bi se potrosila kada se pojavi neka nova ili retro konzola koju ne mozete besplatno da dobijete na testiranje. 6. Kupite nekoliko stranih i it casopisa iz komsiluka pa iskopirajte u SK ono sto mislite da moze da bude interesantno citaocima. 7. Pocnite da na youtube stavljate kratke recenzije kompjuterskih periferija, monitora i telefona koje bi trajale nekoliko minuta npr. unboxing telefona i review od nekoliko minuta. To bi mogla da vam bude besplatna reklama jer bi je verovatno vise ljudi takvu recenziju pogledalo nego prelistavalje. Ko je Gaston u toj vasoj ekipici?
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Acanen na korisnoj poruci: | ||
oluja (27.4.2025) | ||
|
|
#72 | ||
|
Član
|
Citat:
Bajadere nemaju pravi ekvivalent u Štark ponudi. Ima (bilo je) nešto, čijeg imena trenutno ne mogu da se setim. Griote su bile bolje od Štarkovog ekvivalenta, kojeg više nema. Krašova čokolada je bolja od Najlepših želja. Petit Beure je bolji Krašov. Čokoladne napolitanke isto. Ovde kod nas nemaju da se kupe, PreKrašne štrudlice, bolje su od bilo kojih naših. Štarkove su bolje Bananice i Smoki. Paralela je na mestu. Koliko je Kraš bolji od Štarka, toliko su BUG i VIDI bolji od SK. Citat:
Poslednja ispravka: Gibli (27.4.2025 u 20:46) |
||
|
|
|
|
|
#73 |
|
Starosedelac
|
^
O ukusima se ne raspravlja. Tebi se verovatno svidjaju ukusi slatkisa iz komsiluka a za mene su oni najprecenjeniji proizvodjaci slatkisa koji po visokim cenama pokusavaju ljudima da prodaju ukus nostalgije. Za manje novca mogu da se kupe slatkisi stranih proizvodjaca koji su meni ukusniji. Poslednja ispravka: Acanen (27.4.2025 u 21:05) |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.462
Zahvaljeno 1.969 puta na 1.441 poruka
|
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Starosedelac
Član od: 6.5.2007.
Zahvalnice: 1.042
Zahvaljeno 1.023 puta na 644 poruka
|
Apsolutno nije. S obzirom da redovno putujem u HR, ljudi koje poznajem, redovno mi traze da im donosim Najlepse zelje, pogotovo ona klasicna mlecna. Isto vazi i za C kafu i jogurt moja kravica jer tamo bas nema cesto da se kupi. (nevezano za Kraš)
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Elvir na korisnoj poruci: | ||
player1 (28.4.2025) | ||
|
|
#76 | |||
|
Član
|
Citat:
Citat:
Sad sam pogledao cenoteku. Dorina košta slično (ili je i jeftinija) od Najlepših želja... Bajadere 200g slična cena (ako gledaš gde je jeftinije) kao Štark Bombonjera Noissette od 188g Citat:
Da nema ovde da se kupi, i ja bih tražio Krašove proizvode da mi neko donese... Kao što ću da nakupujem PreKrašne sledeći put kad budem u Hr. |
|||
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Gibli na korisnoj poruci: | ||
ZoNi (28.4.2025) | ||
|
|
#77 |
|
Starosedelac
Član od: 6.5.2007.
Zahvalnice: 1.042
Zahvaljeno 1.023 puta na 644 poruka
|
Pa i ja bih trazio ako je taj proizvod toliko kvalitetniji kao sto kazes. Ali nije. Odnosno, Kras cokolada nije toliko bolja od Najlepsih zelja. Objektivno da kazemo, oba su proizvoda podjednako kvalitetna. Ipak, u komunikaciji sa ljudima tamo, cini mi se da Najlepse zelje imaju prednost u odluci.
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Starosedelac
|
Pre cu kupiti Mocart kugle nego Bajadere jer ta dva konditorska proizvoda imaju slicnu cenu.
Lepo ti je covek objasnio da ima ljudi kojima je Najlepse zelje mlecna cokolada ukusnija od cokolada drugih domacih proizvodjaca slatkisa. Nije svako fan tih retro ukusa iz komsiluka a i ne zeli svako da potrosi veci novac za klopu koja pokusava da bude luksuzni proizvod. Obicno ljudi kupuju njihove proizvode kada idu negde u goste i glupo im je da poklone neki jeftiniji slatkis. Poslednja ispravka: Acanen (27.4.2025 u 22:17) |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Veteran
Član od: 3.1.2007.
Zahvalnice: 527
Zahvaljeno 317 puta na 191 poruka
|
Meni cena nije odlucujuci faktor vec kvalitet koji se prodaje za tu cenu.
Gundjao sam ovde prilikom povecanja cene SK iz prostog razloga jer kvalitet casopisa je ostao u nekom tamo vremenu i sam casopis ne prozivljava nikakvu evoluciju i ne drzi korak sa vremenom, tu pre svega mislim na "softver" casopisa, a "hardver" je i duzi period van upotrebe, i mislim da vecina nas koji kupujemo casopis uzimamo ga samo jer smo navikli da se patimo kroz zivot uvek uskraceni za nesto. ![]() Komsije su skoro digle cenu BUGa za 2eura i to samo za stampano izdanje (zbog problema sa distribucijom) dok za digitalno nisu menjali cene, cak mislim da nisu ni za pretplatu. Ako se ne varam sa godisnjom pretplatom stedi se i do 50% finansija nego redovnom kupovinom. E sad, meni tih 2e nije predstavilo nikakav motiv za negodovanje jer oni jednostavno nude kvalitet u svakom smislu. Dok vec kada bi VIDI poskupeo za 2e debelo bih razmislio da li bih ga nastavio nabavljati, jer su mi mnogo losiji nego BUG. Losiji u smislu da imam mnogo manje materijala za citanje, razmisljanje, ucenje, a i vise su bazirani na promovisanje domacih firmi isl. BUG u svakom broju ima uvodnik i 4 kolumne sto su stvari koje apsolutno ne zahtevaju nikakvo ulaganje sem izdvojenog vremena autora, a same kolumne su raznovrsnih tema i dizu kvalitet casopisa. Evo skoro sam citao jednu kolumnu u kojoj autor opisuje svoju investiciju, satelitski navodjenu kosacicu sa kosenje trave. I sa zadovoljstvom sam to procitao u jednom dahu jer mi je sam uredjaj nesto novo, a opet citam reci vlasnika uredjaja (koristi ga duze vreme) koji iznosi na videlo sve pozitivne i negativne utiske iz prve ruke. Sitnice koje obogacuju casopis i drze ti paznju. Meni je ok sto SK drzi rubriku Kompjuteri i film, jer volim da procitam predlog ili "kalendar" za novi film, tako da mi ta rubrika apsolutno ne smeta i mozda je najredovnije i citam celu. Slazem se sa Todosom cini mi se oko preterivanja vezanih za mreznu opremu. Zaista se tome posvecuje previse paznje i stranica, a da li bilo ko od nas redovno kupuje svaki novi mrezni uredjaj koji se pojavi na trzistu? Tako da, misljenja sam da ne trebaju neki veliki finansijski izdaci da bi se digao sam kvalitet casopisa, treba samo ideja, adrenalina volje i elana. Recimo meni uopste ne bi smetalo da SK nema svoje predstavnike na kojekakvim sajmovima, a da te finansije preusmere na testiranja gadzeta i ostalih tehnickih uredjaja |
|
|
|
|
|
#80 | |||||
|
Član
|
Citat:
Stare mlečne Najlepše želje su mi mnogo više odgovarale. Ove nove su mi lošije... Jel su ti tražili nekad da im doneseš odavde Štark Čoko napolitanke ili Banini Domaćicu? Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
|
|||||
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Svet kompjutera 11/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 58 | 9.11.2012 18:35 |
| Svet kompjutera 10/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 86 | 20.10.2012 0:01 |
| Svet kompjutera 4/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 223 | 20.5.2012 16:12 |
| Svet kompjutera 1/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 102 | 27.1.2012 22:09 |
| Svet Kompjutera je dobio upozorenje od BulmaSofta | Branislav Gavric | Forum o forumu | 267 | 25.6.2009 21:44 |