Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Opšte teme > Sadržaj novog broja SK

Sadržaj novog broja SK Pružamo vam priliku da nekoliko dana pred izlazak novog broja pogledate i prokomentarišete njegovu naslovnu stranu i sadržaj

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 10.7.2024, 14:03   #41
kami
Član

Član od: 17.3.2014.
Zahvalnice: 37
Zahvaljeno 149 puta na 95 poruka
Određen forumom Re: Svet kompjutera 7/2024

Citat:
zchira kaže: Pregled poruke
Primer dobrog sadržaja su tekstovi i napretku u istraživanju svemira i drugim tehnološkim probojima...
Da, svi tekstovci koje pise Kosovac po tom pitanju su super.

Mora neko u redakciji i da bude Nil de Gras Tajson, ako je vec Qzma odlucio da bude Dugin.
kami je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 7 korisnika se zahvaljuje korisniku kami na korisnoj poruci:
Dušan Vićić (11.7.2024), Lich_king2 (10.7.2024), Oggy (10.7.2024), Picard (10.7.2024), player1 (10.7.2024), voodoo_ (11.7.2024), zchira (10.7.2024)
Stara 10.7.2024, 18:16   #42
zchira
Član

Član od: 28.1.2006.
Zahvalnice: 93
Zahvaljeno 82 puta na 38 poruka

Citat:
Dekip kaže: Pregled poruke
Prijatelju, ti si toliko negativnih ideja ovde izneo da je prosto glupo citirati te za sve i odgovarati ti. Naprosto nema smisla. Liberalno smeće što dalje od Srbije, a svakako na ovom forumu isto nema mikron mesta.

Demokratija znači vladavina ljudi i u osnovi je zamišljena kao vladavina većine. U zemlji Srbiji ogromna manjina pokušava da nametne svoje nazadne i nakaradne ideje ogromnoj većini. I to radi toliko agresivno po onoj ko je glasniji taj je u pravu. Koliko je ta manjina prešla sve granice, može očekivati nešto poput bumeranga.

I samo zbog takvih kao što si ti, ja bih Qzmi dao tri stranice da se lepo raspiše i dobro popljuje one koje pljuje.

Ne vidim da sam išta negativno rekao u postu koji citiraš niti da sam ikog uvredio (čak sam pohvalio i Kuzmine kolumne kao jedan od zabavnijih delova časopisa)?
Tvoj odgovor neću da komentarišem, ima ovde pismenih ljudi pa mogu sami da vide ko je šta pisao, ko je koga uvredio i ko piše baljezgarije.
zchira je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2024, 18:28   #43
zchira
Član

Citat:
Laskaris kaže: Pregled poruke
SK veoma redovno, u skoro svakom broju, ima tekstove o tehnoloskim probojima u IT svetu, i ne samo u IT. Savremena "progresivna" ideologija je danas sva bez izuzetka woke/cancel i zapravo ne postoji a da je nesto konstruktivno i zdravorazumsko. Mogao bih da se raspisem zasto je to tako ali svakako nije tema na IT forumu. Prica o tehnoloskim probojima, istrazivanju svemira itd nije ideologija.
Ideologija sa jasnim porukama bi bila npr "ujedinimo covecanstvo sa ciljem zajednickog istrazivanja svemira, za put do zvezda." "Izgradimo odrzivu civilizaciju, trosimo i zagadjujmo manje." "Ulazimo zajedno u nuklearnu fuziju".
Umesto toga imamo woke/cancel bullshit koji je svima na nos izasao. Lazne vrednosti, lazne teme, lazni problemi u javnoj debati (zato sto su pravi problemi mnogo ozbiljniji a posledice neresavanja veoma neprijatne pa se guraju pod tepih), sve laz do poslednjeg slova.
Ja se u principu slažem sa svime što je ovde napisano. Samo je pitanje terminologije koje unosi zabunu. Ono što ti navodiš kao primere ideologije sa jasnim porukama ("ujedinimo covecanstvo sa ciljem zajednickog istrazivanja svemira, za put do zvezda." "Izgradimo odrzivu civilizaciju, trosimo i zagadjujmo manje." "Ulazimo zajedno u nuklearnu fuziju") je ono za sta sam ja koristio termin "progresivne ideje" koje SK treba da blago promoviše

Woke i cancel nikako ne bih svrstao u progres (ma koliko da se to pokušava). Msm to su samo hipsterske budalaštine koje ce verovatno biti kratkog daha

Poslednja ispravka: zchira (10.7.2024 u 18:57)
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zchira na korisnoj poruci:
player1 (10.7.2024)
Stara 10.7.2024, 18:58   #44
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.650
Zahvaljeno 2.698 puta na 1.618 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Да кажемо неку реч о броју. Чекај, тек је синоћ изашао а ја јутрос пазарио на новинарници. И одушевио се одмах после прелистаних неколико страница у рикверц. Ти програми на самом почетку свог постојања баш изазивају страхопоштовање. Као описани фотошоп, ја сам тек касније упознао и тај и многе друге. Било би лепо да у неком броју ако већ нисте опишете и прву верзију Корела. Баш сте се изверзирали за тест оф тајм. Да би заинтересовали нове старе читаоце могли би овом рубриком кроз рекламе да их анимирате. Верујем да има пуно људи који су скоро па заборавили на СК.
Утисак о броју, мало касније, прво да прочитам нешто, па да нешто и кажем.
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2024, 20:11   #45
water wizard
Deo inventara foruma

Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 450
Zahvaljeno 4.126 puta na 3.836 poruka

Citat:
Prijatelju, ti si toliko negativnih ideja ovde izneo da je prosto glupo citirati te za sve i odgovarati ti. Naprosto nema smisla. Liberalno smeće što dalje od Srbije, a svakako na ovom forumu isto nema mikron mesta.

Demokratija znači vladavina ljudi i u osnovi je zamišljena kao vladavina većine. U zemlji Srbiji ogromna manjina pokušava da nametne svoje nazadne i nakaradne ideje ogromnoj većini. I to radi toliko agresivno po onoj ko je glasniji taj je u pravu. Koliko je ta manjina prešla sve granice, može očekivati nešto poput bumeranga.

I samo zbog takvih kao što si ti, ja bih Qzmi dao tri stranice da se lepo raspiše i dobro popljuje one koje pljuje.
Ne sećam se da smo glasali ko će da bude većina a ko manjina i kad je bilo to istraživanje javnog mnjena na neke teme. Nego, kao što kažeš u demokratiji svi imaju pravo da kažu šta misle i onda bi bio red da se i drugi oglase na 3 stranice, što bi na kraju sk pretvorilo u pljuvačnicu, ako to već nije postala, ne čitam pa ne bih da komentarišem previše, ali ne bih voleo da sk postane tabloid, oni su se uvek držali van politike ali eto izgleda i njima politika kuca na vrata
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.7.2024, 8:44   #46
Laskaris
Deo inventara foruma

Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 732
Zahvaljeno 1.301 puta na 994 poruka

Nema politike u SK. U MK kolumni ima nekih pominjanja desavanja (pojava) u drustvu ali nema politike. Na te tekstove reaguju oni kojima se Kuzmin stav o tim desavanjima (pojavama) ne dopada. Oni i vide politicke implikacije, povratak u srednji vek, pravoslavne svestenike (sta su pa oni krivi, oni kao i svi svestenici svih vera propovedaju ljubav prema svima) tamo gde ih nema. Drugosrbijanska posla.
Da paradoks bude potpun, woke/cancel kultura je zapravo poreklom komunisticka agenda i divno se uklapa u drugosrbijanski politicko-socijalni profil koji je zapravo levicarski, cak i komunisticki. To sto i u vrhu politickih i kulturnih elita USA sede ljudi sa takvim vidjenjem sveta je veoma zabrinjavajuca tema za sebe.
Laskaris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci:
Aleksandar Djurovic (11.7.2024), player1 (11.7.2024)
Stara 11.7.2024, 9:56   #47
Dekip
V.I.P. Recenzent

Član od: 8.11.2008.
Zahvalnice: 785
Zahvaljeno 1.044 puta na 582 poruka

Citat:
Ne vidim da sam išta negativno rekao u postu koji citiraš niti da sam ikog uvredio (čak sam pohvalio i Kuzmine kolumne kao jedan od zabavnijih delova časopisa)?
Tvoj odgovor neću da komentarišem, ima ovde pismenih ljudi pa mogu sami da vide ko je šta pisao, ko je koga uvredio i ko piše baljezgarije.
I naveo sam da nemam nameru da citiram sve postove dole. Uzmi da se odnosi na sve.

Ko je pominjao da si nekog vređao?
Dekip je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.7.2024, 10:06   #48
Laskaris
Deo inventara foruma

Osim sto je u maniru komunistickih polit-komesara popljuvao prefrigane popove, ubice civilizacijskog napretka
Srbija je jos puna komunistickog nasledja najgore vrste. I nece ga se izgleda nikada osloboditi. Personifikacija najgoreg zla su "cetnici sa masnim bradama i kamama i popovi". Deca dobijaju poklone za Novu godinu, a u svim normalnim zemljama za Bozic. Ali hajde, bitno je da smo mi slobodnog duha, pametni, mudri.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci:
Aleksandar Djurovic (11.7.2024)
Stara 11.7.2024, 10:49   #49
ZoNi
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.460
Zahvaljeno 1.969 puta na 1.441 poruka

Citat:
a u svim normalnim zemljama
O, ne, zašto vređaš Srbiju tvrdeći da nije normalna zemlja?
ZoNi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.7.2024, 11:05   #50
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.650
Zahvaljeno 2.698 puta na 1.618 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Нисам никакав играч ал' бацио сам око на оцене и пар текстова. Зашто су вам оцене линеарне и округле? Комотно можете увести скалу од 1-10. Зашто нека игра има оцену 90? То у преводу значи врхунска игра која вуче са собом велику игривост, високу резолуцију, одличну причу, велику разоноду, одличну оптимизацију за средње машине и још неке ставке, али јој нешто мало недостаје да буде оцењена са 100. Шта јој недостаје?
Врло лако дајете високе па и превише ниске оцене.
п.с. Оћете ли се враћати на тему?
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.7.2024, 11:11   #51
namcor
Veteran

Član od: 14.3.2006.
Zahvaljeno 402 puta na 204 poruka

Odavno sam shvatio da ne vredi raspravljati na ove teme, jer su svi toliko ušančeni u svojim "ubeđenjima" (a zaprano isprani mozgovi na jednu ili drugi stranu, kojekakvi YT autoriteti itd.) da nikakvi argumetni tu ne pomažu.

Juče čitam komentare na neku vest o poljoprivredi i lik je u fazonu "sve mi je jasno čim ste pomenuli klimatske promene". Pa zar se nije promenila klima? Možemo da raspravljamo o uzrocima i da li debilno bacanje boje na umetnička dela bilo šta rešava, ali poljoprivrednici moraju da se prilagođavaju i seju odgovarajuće kulture, inače će propasti. Pšenicu nekako boli uvo da li će pobediti ovaj ili onaj političar, ali ne može da raste ako nema odgovarajuće uslove, pa onda mora neka druga sorta ili kultura. Međutim, čovek je u svom ideološkom balonu, ponavlja gluposti koje je čuo i svaku priču o klimatskim promenama izjednačava sa ideološkim sukobima koji prate ovu temu. On je u crvenom timu, svako ko priča o klimatskim promenama je u plavom, prema tome greši, a verovatno i namerno širi laži...

Društvu, civilizaciji, ljudima generalno su potrebni i progresivci i konzervativci, jedni da da budu motor, drugi kočnica. Da nema progresivaca, verovatno bismo lovili antilope po savanama, tj. nas par stotina ili hiljada koji bi uopšte postojali, a da nema konzervativaca, verovatno bismo odavno izginuli u nekoj besmislenoj jurnjavi za vetrom. Ne mogu da se setim konkretno ko je bio u pitanju, ali je rekao otprilike: kada praviš neku novu kompaniju potrebni su liberali, a kada treba da je dalje vodiš, potrebni su konzervativci.
Kada se radi o ekstremima, oni hrane jedni druge na račun umerenih. Što je najgore, umesto da umereni progresivci i umereni konzervativci sarađuju kako bi kontrolisali ekstreme, oni im se (svaki svome) priklanjaju jer je bitniji tim nego istina i opšta dobrobit.

Toliko...
namcor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku namcor na korisnoj poruci:
player1 (11.7.2024), ZoNi (11.7.2024)
Stara 11.7.2024, 12:09   #52
zchira
Član

Citat:
I naveo sam da nemam nameru da citiram sve postove dole. Uzmi da se odnosi na sve.

Ko je pominjao da si nekog vređao?
Ja i nisam vređao.
Nisam ja nekome nalepio etiketu "liberalno smeće", "i zbog takvih kao ti" (kakvih i ko smo ti mi?) itd...

Citat:
Liberalno smeće što dalje od Srbije, a svakako na ovom forumu isto nema mikron mesta
Ko odredjuje sta sme, a sta ne sme na ovom forumu i zasto ne sme ono sto se tebi (ili bilo kome) ne svidja?
Stara 11.7.2024, 12:45   #53
water wizard
Deo inventara foruma

Citat:
... Drugosrbijanska posla.
Da paradoks bude potpun, woke/cancel kultura je zapravo poreklom komunisticka agenda i divno se uklapa u drugosrbijanski politicko-socijalni profil koji je zapravo levicarski, cak i komunisticki. To sto i u vrhu politickih i kulturnih elita USA sede ljudi sa takvim vidjenjem sveta je veoma zabrinjavajuca tema za sebe.
Kad čujem ovo drugosrbijanac odmah se naježim, jer ukazuje na prvosrbijance i srbijance koji su drugog nivoa vrednosti, nižu rasu i ljude čije mišljenje je dekadentno i ako se proširi može dovesti do propasti srbskog sveta. Samo još da otvorite logore za prevaspitavanje svih koji ne misle isto kao vi. Jednoumlje, koje je u komunizmu bilo ukorenjeno sada i ti propagiraš kao jedino pravo rešenje a sve ostale treba šta? Vređati, proterivati, prebiti, istrebiti?
Pa to je tipično komunistička propaganda da postoje unutrašnji i spoljašnji neprijatelji. Bio bi ti dobar komesar u nekom Staljinističkom sistemu, gutaš propagandu o neprijateljima i iskreno ih mrziš, priznaj
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci:
zchira (11.7.2024), ZoNi (11.7.2024)
Stara 11.7.2024, 12:45   #54
Laskaris
Deo inventara foruma

Citat:
Ja i nisam vređao.
Samo si malo pljucnuo po pravoslavlju, oh tom nazadnom elementu koji nas sve sprecava da se vinemo u blistavu buducnost. Ti to naravno i ne dozivljavas kao vredjanje jer to je svakodnevni recnik komunista-drugosrbijanaca. (Neo)liberalna agenda sadasnjeg Zapada je zapravo komunizam lenjinistickog tipa. U Rusiji im je posle 1918 trebalo pet godina da izvale sta je to pa su uveli promene u taj haoticni sistem i nastao je staljinizam koji na Zapadu toliko mrze jer oni to za njih nisu spremili. Oni su hteli u Rusiji ono sto kroz woke/cancel sada pokusavaju da uvale citavoj planeti, ukljucujuci i sebe.
Citat:
water wizard kaže:
Kad čujem ovo drugosrbijanac odmah se naježim, jer ukazuje na prvosrbijance i srbijance koji su drugog nivoa vrednosti, nižu rasu i ljude čije mišljenje je dekadentno i ako se proširi može dovesti do propasti srbskog sveta. Samo još da otvorite logore za prevaspitavanje svih koji ne misle isto kao vi. Jednoumlje, koje je u komunizmu bilo ukorenjeno sada i ti propagiraš kao jedino pravo rešenje a sve ostale treba šta? Vređati, proterivati, prebiti, istrebiti?
Najezi se, niko ti ne brani. Najezim se i ja kad cujem drugosrbijanske komunisticke gadosti. Niko ne deli ljude na vise i nize, ne izmisljaj. Niti iko ikoga progoni niti zeli zlo. Savremeni svet je divno mesto, znanja uopste i ne treba imati da bi se o necemu diskutovalo, dovoljno je misljenje. A ono je kao d*pe, svako ga ima.

Poslednja ispravka: Laskaris (11.7.2024 u 12:58)
Stara 11.7.2024, 12:53   #55
water wizard
Deo inventara foruma

onda definiši šta je to pojam Drugosrbijanac
Čoveče vređaš ljude zato što drugačije misle od tebe a da nisi ni svestan. Religija nije obavezna, niti Bogu treba zaštitnik i advokat. Ako neko pljuje po Bogu njemu ako smeta sam će to kazniti, nije tebe odredio da ga braniš i zastupaš. U srednjem veku su se takvi zvali inkvizicija.
Što ono kažu radi šta hoćeš u svoja četiri zida moli se po ceo dan ako hoćeš i zidove okiti ikonama ali zadrži to za sebe, a imaš i crkvu da ideš da se moliš, kao vernik trebao bi da okreneš i drugi obraz a ne da napadaš da ne kažem mrziš ako ti neko nešto loše kaže. Tako da ono, eto i religija može da skrene sa pravog puta i nije ni svaki njen propovednik i zaštitnik istinit, koliko vidim.
Suština je, da nije svako ko drugačije misli od tebe taj Drugosrbijanac, niti si ti najpametniji koliko mogu da zaključim pa da nam određuješ kako ćemo da mislimo

Poslednja ispravka: water wizard (11.7.2024 u 13:11)
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci:
zchira (11.7.2024), ZoNi (11.7.2024)
Stara 11.7.2024, 13:16   #56
Laskaris
Deo inventara foruma

Drugosrbijanac je pristalica neoliberalne agende, zapravo levicar, komunista a cak da toga najcesce nije ni svestan. Nije to pogrdno smisljeno, to je termin nastao od kovanice Druga Srbija. Neki su pokusavali da ga zloupotrebe pa je ostao u nekom negativnom kontekstu kod ljudi ali mu je izvorno znacenje odrednica oko termina Druga Srbija.
Vidi ovde.
Drugosrbijance ne smatram ni losim ljudima, ni izdajnicima. Moj kum i najbolji prijatelj je vatreni pristalica tih ideja. Sedimo cesto i pricamo najnormalnije na sve moguce teme. Ko je kakvog opredeljenja ima veze sa licnim resentimanima i onim sto je pokupljeno iz porodice i obrazovnog sistema.
Komunizam, kao ideologija, je apsolutna katastrofa u praksi i zato sam protiv toga. Vecina tih ljudi nije ni svesna sta zapravo podrzava.
Citat:
Suština je, da nije svako ko drugačije misli od tebe taj Drugosrbijanac, niti si ti najpametniji koliko mogu da zaključim pa da nam određuješ kako ćemo da mislimo
Uopste nemam ambicije da odredjujem bilo sta bilo kome. Misli sta hoces ali moras i da znas zasto mislis tako kako mislis. Nesto ne vidim da si, kao Drugosrbijanac jelte, nesto tolerantniji na tudje misljenje. Skocio si kao oparen cim se ne slazes sa necim, odmah vidis uvredu.
Stara 11.7.2024, 13:35   #57
water wizard
Deo inventara foruma

veruj mi da sam na tv previše slušao domaći izdajnici i strani plaćenici tako da mi stvarno smeta i vređa kada neko pokušava da moje sunarodnike podeli na prvu i drugu srbiju, onu pravu i onu koja nije po volji ovoj prvoj. Zato nisam tolerantan na takve uvrede. To što ti misliš da nije uvreda već sam objasnio da samo nisi svestan.
Citat:
Ipak, mnogi su ovaj termin počeli da koriste u pogrdnom kontekstu, čime žele da određenu osobu ili više ljudi sličnih razmišljanja definišu kao izdajnike, strane plaćenike i građane koji nisu „pravi Srbi“, odnosno stanovnike koji ne žele dobro zemlji u kojoj žive.
Citat:
Vecina tih ljudi nije ni svesna sta zapravo podrzava.
E to, nazivajući ljede drugosrbijancima ponavljaš frazu koju je skovao neki komesar u službi iz tog vremena. I ko je posle veći komunista? Ti, ili ti drugosrbijanci?
Jer, za mene ne postoji prva i druga srbija već samo jedna. Kako ti to ne smeta? Meni smeta, niti sam se negde izjašnjavao kao drugosrbijanac i molio bih te da ne vređaš ljude okolo. Da ne počnem i ja tebe da nazivam svakakvim imenima, jer jelte i ja imam neko mišljenje?
A društveno uređenje komunizam, kapitalizam, ili samoupravni socijalizam koji smo mi imali u Jugoslaviji već ulazi u politiku, takođe i religija i nisu baš teme za svet kompjutera

Poslednja ispravka: water wizard (11.7.2024 u 13:58)
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci:
player1 (11.7.2024)
Stara 11.7.2024, 13:38   #58
Laskaris
Deo inventara foruma

Drugosrbijanac za mene nije uvreda niti zelim da vredjam bilo koga, vidis valjda kako je nastao termin, ti ljudi su sami sebe tako nazvali. To sto je neko te ljude posle prepakovao u djavole je druga, vise dnevnopoliticka, tema a sa politikom nemam nista niti cu imati.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci:
Aleksandar Djurovic (11.7.2024)
Stara 11.7.2024, 14:08   #59
water wizard
Deo inventara foruma

ja jesam to podržavao ali se nikad nisam nazivao drugosrbijanac, i drugo bilo je i tada puno političkih opcija i sad ko se kako nazivao neću u to da ulazim, trenutno je termin uvreda i podela našeg društva kao i tada na prave i one druge, baš ono hard core staljinizam koji ti toliko mrziš a nesvesno podržavaš
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci:
player1 (11.7.2024)
Stara 11.7.2024, 14:46   #60
kami
Član

Član od: 17.3.2014.
Zahvaljeno 149 puta na 95 poruka

Jako veliki problem Srbije je sto su ovde ovi moderni cetnici vece komunjare od komunista.

Pa cemo imati prilike da od njih cujemo sve najgore o privatizaciji, i slavljenje drzavne imovine.

Kod gejmera je to svetski standard, posto su isti zaista socijalna grupa u rangu penzionera. 'Hocu sve mufte, i kako bre onaj sto je vise platio da ima bolju igracko iskustvo od mene!!'

Zamisli kupujes kupus na pijaci, kupis jedne godine, a druge ides da drzis pridiku seljaku na pijaci kako, eto, ti si platio kupus prosle godine, i sada sledecih 20 godina prodavac treba da ti daje nove verzije kupusa besplatno!

Ukinite godisnju pretplatu na kupus!

Legendarno.
kami je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Svet kompjutera 11/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 58 9.11.2012 18:35
Svet kompjutera 10/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 86 20.10.2012 0:01
Svet kompjutera 4/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 223 20.5.2012 16:12
Svet kompjutera 1/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 102 27.1.2012 22:09
Svet Kompjutera je dobio upozorenje od BulmaSofta Branislav Gavric Forum o forumu 267 25.6.2009 21:44

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:35.