Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Phone Zone > Aparati i oprema

Aparati i oprema Mobilni telefoni i dodaci

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 16.9.2025, 13:26   #21
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.642
Zahvaljeno 3.805 puta na 1.862 poruka
Određen forumom Re: Iphone 17

Citat:
ZoNi kaže: Pregled poruke
Što jasno pokazuje da je realna cena max. 500-600$

Nego, da li takve akcije postoje i za Android telefone?
Iphone 16 pro max delovi total su skoro 500$, ne branim apple naravno, ali ima tu i dodatnih troškova koje biznis ima...

ja sam se zezao u toj apple store aplikaciji, t mobile na primer nudi iphone 17 pro za 299$ ako trade in-ujes iphone 13.

realno amerima je iphone totalno normalna stvar kao dobar dan, dok se u drugim delovima sveta posmatra kao luksuz....
nexexcalibur je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nexexcalibur na korisnoj poruci:
ZoNi (16.9.2025)
Stara 16.9.2025, 15:21   #22
mvasic
Starosedelac

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1.306
Zahvaljeno 883 puta na 531 poruka

Citat:
Što jasno pokazuje da je realna cena max. 500-600$
Kao što kolega iznad reče, cene se ne formiraju baš tako jednostavno. Na primer, dobio sam upgrade vrlo povoljno, ali ako se odlučim da raskinem ugovor sa provajderom, dužan sam im punu cenu telefona. (S obzirom da nisam menjao provajdera poslednjig 15 godina, a pre toga sam ih promenio nekoliko, nije mi bitna stavka). Gube pare na uredjaju, ali vezuju korisnika na tri godine.

Citat:

Nego, da li takve akcije postoje i za Android telefone?

Verizon nudi Motorola, Google, Samsung i Kyocera telefone, koliko sam primetio.

Citat:
nexexcalibur kaže: Pregled poruke
realno amerima je iphone totalno normalna stvar kao dobar dan, dok se u drugim delovima sveta posmatra kao luksuz....
Shodno poslu kojim se bavim, ovde se uglavnom drużim i srećem s ljudima i neke više srednje klase (i iznad). Svi rade upgrade. Na ovaj, ili onaj način. Dugo vremena nisam čuo da je neko kupio telefon za punu cenu. Nije da ne mogu da priušte, ali nema potrebe. Telefoni se koriste više godina, pa se onda čeka momenat kad je moguće sve kombinacije iskoristiti za najpovoljniju kupovinu.
mvasic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku mvasic na korisnoj poruci:
ZoNi (16.9.2025)
Stara 24.9.2025, 0:14   #23
Kojic_M
Starosedelac

Član od: 27.2.2010.
Zahvalnice: 398
Zahvaljeno 195 puta na 140 poruka

Kad kažeš nije kupio za punu cenu, šta smatraš punom cenom?
Kojic_M je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.9.2025, 10:14   #24
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.650
Zahvaljeno 2.698 puta na 1.618 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Никада нисам имао јабуку и за мене је прескупо, ал' да су про и ултра у тренду, јесу. Нарочито овај у најлепшој боји у задњих десет година који је неки бренд избацио. Четвртасти селфи, и гријање које се кроз комору распоређује на цео телефон. О апгрејду нема потребе трошити речи, као Самсунг. Ево мој телефон кинез има и тема о њему. Кад је изашао био на Андроиду 13. Има четири апгрејда и неће напунити ни две године а добиће четврту надоградњу и ту му је крај. Држи батерија, држи све нема огреботину и само задњу провидну маску. Знамо сви да у Србији деру а код провајдера најскупљи модел јабуке не треба да кошта више него на пример Реалме ГТ 7 који је и више него фантастичан модел. Пошто неке не интересује цена, и да сам и ја као ти потенцијални корисници без размишљања би узео овај про модел. Оно што сам видео, софтвер је без конкуренције, толико опција и могућности да је то баш на вишем нивоу него код осталих. Ја преферирам видео и фотографију. Ту је лајтром мобајл ал' мислим да је код јабуке још боље. Покушавам да после две године коришћења кинеза продужим бар још годину, међутим без обзира што је у топ стању нисам сигуран да че издржати. Што због намерног кварења батерије, што због апгрејда и закрпа које ће у једном моменту врло брзо престати.
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.9.2025, 10:31   #25
ZoNi
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.462
Zahvaljeno 1.969 puta na 1.441 poruka

Citat:
todos kaže: Pregled poruke
што због апгрејда и закрпа које ће у једном моменту врло брзо престати.
Da li su ti apgrejdi zaista toliko važni? Moj telefon se pre par dana apdejtovao na Android 15 (kupio sam ga sa v13), a ja praktično ne primećujem nikakve razlike, osim nekih sitnica.
ZoNi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.9.2025, 11:21   #26
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.650
Zahvaljeno 2.698 puta na 1.618 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Не знам. Вероватно брзина и сигурност у коришћењу имају кључну улогу. У теми смо о Јабуци, и мислим да је врло битно кад неки модел има стабилност у раду и то дуготрајну. Скоро сам чистио јер су забаговали телефони од колега. Шта се све ту накупило, вероватно због застарелих андроида. Можда због неправилног коришћења, стварно не знам. Ретко ко на форуму толико малтретира телефон као ја. Са задње мото трке убацио сам 5200 фотографија да би их провукао кроз плаћену верзију лајтром мобајл и извукао близу петсто које сам објавио на социјалној мрежи а која ме узгред малтретира, мислим на фејсбук. Зато сматрам, нисам лично видео али кроз рецензије да је у таквим радњама Епл без конкуренције.
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku todos na korisnoj poruci:
ZoNi (25.9.2025)
Stara 24.9.2025, 14:57   #27
Kojic_M
Starosedelac

Član od: 27.2.2010.
Zahvalnice: 398
Zahvaljeno 195 puta na 140 poruka

Citat:
Da li su ti apgrejdi zaista toliko važni? Moj telefon se pre par dana apdejtovao na Android 15 (kupio sam ga sa v13), a ja praktično ne primećujem nikakve razlike, osim nekih sitnica.
Ni ios nema nikakve razlike. Realno unapređenja su smešna. Ja imam iphone 11 i imam isti interfejs i ios kao 17 pro max...
Kojic_M je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Kojic_M na korisnoj poruci:
Lex987 (27.9.2025), ZoNi (25.9.2025)
Stara 24.9.2025, 16:26   #28
worstever
Član

Član od: 8.3.2009.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 73 puta na 66 poruka

Interfejs je isti ali su mogućnosti različite u odnosu da li ih hardver telefona podržava ili ne. Neke smart mogućnosti rade samo od 15 Pro modela pa na više. Prošla generacija je bila sa 8GB a ova sa 12GB rama, a znamo da Apple ne deli šakom i kapom ako ne mora. Pravdanje silaska sa titanijuma na aluminijum zbog hlađenja je po meni smešna, morali su negde da uštede da uređaj ne bi poskupeo previše.
worstever je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
[Mobilni telefon] iPhone 6 Starface Opisi, recenzije i testovi 9 16.12.2014 11:26
iPhone 4 vs Xperia Arc vs Xperia Mini Pro ELIPS Aparati i oprema 33 23.11.2011 21:04
[iPhone] iPhone games vs all others Starface Igre za mobilne telefone 96 3.8.2010 2:10
iPhone - ima li neko konkretnog iskustva u portingu igre na iPhone? goran-cmean Pravljenje igara 12 26.7.2010 10:49
iPhone 3G TypeR Aparati i oprema 38 26.6.2008 19:35

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 16:35.