Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 5.12.2010, 22:36   #121
zeuk
Veteran

Član od: 31.8.2010.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 128 puta na 114 poruka
Određen forumom Re: Stronghold Crusader

Citat:
Miloš987 kaže: Pregled poruke
Može da se podesi i za igrače, mislim da količina novca ima veze sa količinom početnih resursa. Kada sam ranije igrao u mreži obično smo stavljali No Rush 10-20 minuta, ali onda imamo problem ako su igrači izjednačeni napadamo se i gubimo stotine vojnika ali niko ne može da pobedi, pa smo ponekad igrali i po 3 sata bez rezultata (mislim da je bilo 3 na 2).
Pa baš sam o tome malopre pričao. Posle izvesnog vremena, na primer 15ak minuta, oba igrača verovatno imaju slične vojske - ali niko se ne usuđuje da napadne jer su šanse suviše male. To je u principu prilično realna stvar, jer uvek za opsadu zamka treba imati mnogo više jedinica od napadnutog. Ali opet, nije ni tu kraj svake taktike. Ima načina da ubrzaš sopstvenu ekonomiju, a da usporiš ekonomiju protivnika. Uvek možeš da bockaš protivnika i da mu smetaš da se koncentriše na važne stvari...

Ovakve igrice su najzanimljivije kad ih igraju početnici. Kada fore tek treba da budu otkrivene i kada nije trik u tome da budeš što brži na tastaturi (kao što je bio običaj za WarCraft ).

p.s. Ja sam ovo igrao samo 1vs1, a verujem da kada se igra 2vs2 onda može da bude i mnogo raznovrsnijih strategija.

p.p.s. Dobra stvar bi bila kad bi u trojci ubacili neko skupljanje expirience-a. U suprtnom, svako može da se zabarikadira unutar zidina, što mnogo otežava stvari po pitanju opsade. Sa skupljnjem iskustva, stvar bi bila mnogo dinamičnija....

Poslednja ispravka: zeuk (5.12.2010 u 22:45)
zeuk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.12.2010, 14:47   #122
JohnnyNT
Deo inventara foruma

Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka

Citat:
Miloš987 kaže: Pregled poruke
Može da se podesi i za igrače, mislim da količina novca ima veze sa količinom početnih resursa. Kada sam ranije igrao u mreži obično smo stavljali No Rush 10-20 minuta, ali onda imamo problem ako su igrači izjednačeni napadamo se i gubimo stotine vojnika ali niko ne može da pobedi, pa smo ponekad igrali i po 3 sata bez rezultata (mislim da je bilo 3 na 2).
Uh da, jednom smo ovako 2 na 2 igrali, uvek bi nam se dešavalo da naštancujemo vojnika i svi se lepo poubijaju dok mi pravimo nove
A korisne jedinice su oni assasinsi, nevidljivi dok se ne približe nekoj neprijateljskoj jedinici.Ponekad bi 10-20 njih na početku poslao kod protivnika u zamak, da ste samo mogli da mu vidite izraz lica kad su ubli kralja (nije znao da te jedinice uopšte postoje)
JohnnyNT je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.12.2010, 9:31   #123
Sablast
Član

Član od: 3.11.2009.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka

Citat:
dijego_ kaže: Pregled poruke
1) Tebi licno treba da bude zanimljivo da igras igru u koju ces samo da pravis katapultove. Ako u tome vidis srz Strongholda, onda priznajem da moze biti dosadno.

2) Protivnik treba da ti dozvoli da se razvijes kako bi ti napravio toliko katapultova. Ako u nekom momentu tvog stancovanja katapultova on napadne sa vojskom koju tvoja armija katapultova jos uvek nije u stanju da pobedi, bices kaznjen za nedostatak ostale armije.

1) Da mi nije zanimljiv Stronghold nebi nikad ni dosao do takve gomile katapultova a daleko od toga da je srz igre u tome da se bitke zavrse za kako tu neko kaze 2-3 min ili cak i 15 min kada su u pitanju zamkovi koje treba osvojiti. Srz Strongholda po meni je u opsadama zamkova i rusenju zidina.

2) Ne pita se protivnik kuda ide moja strategija i boze sacuvaj onoga ko ce prvo da pravi katapultove pre nego sto postavi osnovnu odbrambenu strategiju. Ako si igrao 1 na 1 onda znas da je taj argument pomalo bzv.

Ako nekoga smara opsada od nekoliko sati onda mu nije vazno dali igra Stronghold ili neku drugu igru. Stronghold je poseban i samo kao takav treba da se igra.
Kada odigrate 10-15 partija videcte da mapu sami trebate napraviti a ne koristiti te mape koje su nam dali.
Kada probijete opsadu posle 3 sata bombardovanja trebuseima i isecete vojsku na sredini mape pa konjicom vitezova uletite u protivnicki grad onda je uzitak pravi...
Sablast je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.12.2010, 0:40   #124
zeuk
Veteran

Citat:
Sablast kaže: Pregled poruke
1) Da mi nije zanimljiv Stronghold nebi nikad ni dosao do takve gomile katapultova a daleko od toga da je srz igre u tome da se bitke zavrse za kako tu neko kaze 2-3 min ili cak i 15 min kada su u pitanju zamkovi koje treba osvojiti. Srz Strongholda po meni je u opsadama zamkova i rusenju zidina.

2) Ne pita se protivnik kuda ide moja strategija i boze sacuvaj onoga ko ce prvo da pravi katapultove pre nego sto postavi osnovnu odbrambenu strategiju. Ako si igrao 1 na 1 onda znas da je taj argument pomalo bzv.

Ako nekoga smara opsada od nekoliko sati onda mu nije vazno dali igra Stronghold ili neku drugu igru. Stronghold je poseban i samo kao takav treba da se igra.
Kada odigrate 10-15 partija videcte da mapu sami trebate napraviti a ne koristiti te mape koje su nam dali.
Kada probijete opsadu posle 3 sata bombardovanja trebuseima i isecete vojsku na sredini mape pa konjicom vitezova uletite u protivnicki grad onda je uzitak pravi...

Nisam rekao da je srž igre završiti za 2 min, ali obično se vrlo brzo zna kome je razvoj krenuo bolje. Šta je nepravedno u tome da pošalješ par strelaca i da bockaš farmere sa strane? A to znači ogromnu razliku posle 10 minuta u ekonomiji oba igrača.

Što se tiče opsada od nekoliko sati, nisam rekao da smaraju. Problem je tada bio i tehničke prirode, jer je reč o 2002. godini. Zamisli kakav bi to slide show bio da ima preko 500 jedinica na ekranu, i to sa obe strane!!

Jedino se nisam složio s tobom da je kraj svake strategije napraviti gomilu trebušea. Nadmudirivanje može da ode u mnogo pravaca.

Naravno, ne mogu da ne budem svestan da ipak postoje neke "rupe" u igri kada je multiplayer u pitanju. Bezveze je što igrač nema nikakvu motivaciju da vojskom napusti zamak, bezveze je što vojska "ne jede hranu" i sl... Nadam se da će trojka da ispravi sve to, ali da ipak ne promeni suštinu.
Stara 12.12.2010, 1:39   #125
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 860
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka

Nema te partije koju gomila plaćeničih achera ne može da dobije. Jedina mana crusadera.
NjegovaWisost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.12.2010, 1:53   #126
Sablast
Član

izvini zeuk ako si se pronasao negde ali je ovo bio odgovor dijegu.

Naravno da nije ne pravedno poslati par strelaca da buse ekonomiju.
Nisam rekao da trebusei zavrsavaju igru nego katapultovi.
Stara 12.12.2010, 2:57   #127
zeuk
Veteran

Ma znam, samo samo sam onako komentarisao. retko gde danas moze da se priča o strongholdu, pa sam uhvatio priliku. Svi su sada za "starcraft2", "MW2", "F1"....
Stara 12.12.2010, 17:17   #128
Miloš987
Član

Član od: 7.9.2010.
Zahvalnice: 159
Zahvaljeno 64 puta na 56 poruka

Citat:
zeuk kaže: Pregled poruke
Ma znam, samo samo sam onako komentarisao. retko gde danas moze da se priča o strongholdu, pa sam uhvatio priliku. Svi su sada za "starcraft2", "MW2", "F1"....
Tacno, nema vise takvih strategija. Cak je i nastavak Strongholda po meni upropascen sa 3D-om. Ipak vidim da se Crusader i prvi deo i dalje igraju sto ipak govori nesto o kvalitetu .
Miloš987 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.12.2010, 18:28   #129
zeuk
Veteran

Po meni Stronghold 1 ima odličnu grafiku. Sve ima neki šmek iako je 2d. Ne mora da bude uvek 3d, hdr, bla bla... Ja mislim da je do sada najčešći razlog propasti mnogih igara bilo preterano potenciranje grafike. Čim vidim da neku igru reklamiraju kroz vizuelne kvalitete, odmah postajem sumnjičav. Zato me malo i brine Stronghold3. Glavna fama je oko toga što će da pada noć, da sviće i sl. To je samo šminka. Suština je u atmosferi, igrivosti, mogućim taktikama. Ne bih imao ništa protiv da i sada izlaze igre ranga grafike od pre 7-8 godina. Ako imaju potrebne kvalitete, ne bih dao ni najmanji minus što nema šminke.
Stara 13.12.2010, 18:24   #130
Sablast
Član

U pravu si zeuk sve je manje igara koje te po instalaciji odma zakucaju za komp i kad se prvi put okrenes da vidis koliko je sati zbog bolova u kicmi ili punog mehura prodje desetak i vise sati.

Igrivost je najvaznija mada pomalo sminke nije na odmet a to dali ce moji vojnici da sednu za sto i glodju jelenski but je bzv. Dajte mi vojske i gomilu protivnika, zabole me za mrak i pacove koji trce po dvorcu i kako ce se kamenje kotrljati niz liticu ...

Mada istini za volju Starkraft je ipak bio svetlo posle dugogodisnjeg mraka dobrih strategija (ne kudi sisu koja te je jednom podojila zeuk )

Stronghold
Stara 13.12.2010, 20:23   #131
zeuk
Veteran

Citat:
Sablast kaže: Pregled poruke
U pravu si zeuk sve je manje igara koje te po instalaciji odma zakucaju za komp i kad se prvi put okrenes da vidis koliko je sati zbog bolova u kicmi ili punog mehura prodje desetak i vise sati.
....
Mada istini za volju Starkraft je ipak bio svetlo posle dugogodisnjeg mraka dobrih strategija (ne kudi sisu koja te je jednom podojila zeuk )

Stronghold
Ponekad se zapitam da li su to danas igre drugačije pa ne mogu da mi privuku pažnju, ili sam se ja promenio i postao "ozbiljniji". Verovatno i jedno i drugo pomalo.

A što se tiče SC, ja ga nikad nisam voleo. Doduše, igrao sam jedno vreme jedinicu, ali jednostavno ne volim te "futurističko-vanzemaljske" stvari. Igra je legendarna, ali prosto mi ne leži. Čist subjektivni stav.
Stara 23.12.2010, 11:31   #132
orome
Veteran

Član od: 2.6.2010.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 76 puta na 57 poruka

Citat:
zeuk kaže: Pregled poruke
Ponekad se zapitam da li su to danas igre drugačije pa ne mogu da mi privuku pažnju, ili sam se ja promenio i postao "ozbiljniji". Verovatno i jedno i drugo pomalo.

A što se tiče SC, ja ga nikad nisam voleo. Doduše, igrao sam jedno vreme jedinicu, ali jednostavno ne volim te "futurističko-vanzemaljske" stvari. Igra je legendarna, ali prosto mi ne leži. Čist subjektivni stav.
Nadam se da pod SC ne mislis na Stronghold Crusader nego na Starcraft inace, meni je Stronghold Crusader bolji od Stronghold 1 zbog bolje atmosfere, igrao sam prvo Crusader, mozda zato. prvi deo mi je nedorecen, i nekako mi vojnici izgledaju neuhranjeno, cudno skroz. nije igrivost kao u Crusaderu.

a i ja ne volim preterano futuristicke nerealne igre, vise volim Crusader ili Mount & Blade koje su u svojim zanrovima realne, srednji vek i gotovo. ali mi je npr Knights of Honor dosadan posle nekog vremena, jer kad prosiris kraljevstvo pocnu te ostali zasipati porukama trazeci primirje, trgovinski sporazum ili nesto trece.

i naposletku nisam igracki car da znam sve, pa pitam, jeste li nasli slicnu strategiju Crusaderu ili takva ne postoji? pozdrav!
orome je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.12.2010, 12:47   #133
Miloš987
Član

Član od: 7.9.2010.
Zahvalnice: 159
Zahvaljeno 64 puta na 56 poruka

Citat:
orome kaže: Pregled poruke
i naposletku nisam igracki car da znam sve, pa pitam, jeste li nasli slicnu strategiju Crusaderu ili takva ne postoji? pozdrav!
Ne. Bar za mene.
Miloš987 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.7.2011, 22:54   #134
liverpool
Član

Član od: 18.10.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka

Da li moze online igra sa piratom?
liverpool je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.7.2011, 23:12   #135
icemama
Veteran

Član od: 28.10.2007.
Zahvalnice: 274
Zahvaljeno 129 puta na 95 poruka

Moze preko game rangera, za drugo ne znam.
icemama je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.7.2011, 23:19   #136
liverpool
Član

Član od: 18.10.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka

Citat:
icemama kaže: Pregled poruke
Moze preko game rangera, za drugo ne znam.
treba neki patch ili neka podesavanja ili samo normalno preko gr?
liverpool je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.7.2011, 23:21   #137
icemama
Veteran

Član od: 28.10.2007.
Zahvalnice: 274
Zahvaljeno 129 puta na 95 poruka

Uf ne znam brate, ne igram Stronghold, najbolje je da instaliras igru bez patch-a, udjes u GR i pitas u nekoj sobi.
(za neke igre pise u nazivu sobe koji patch koriste)
icemama je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.7.2011, 0:38   #138
Uruk
Veteran

Član od: 30.5.2011.
Zahvalnice: 26
Zahvaljeno 186 puta na 125 poruka

Ja sam davno igrao preko GameSpy i secam se da je isao Stronghold Crusader Patch v1.1 + Crack. Posle su svi presli na Extreme...
Uruk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.7.2011, 15:38   #139
JohnnyNT
Deo inventara foruma

Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka

Može preko Game Ranger bez patcha, igrao sam ja pre par meseci.
JohnnyNT je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.7.2011, 16:07   #140
acaf
Veteran

Član od: 2.9.2007.
Zahvalnice: 176
Zahvaljeno 241 puta na 134 poruka

Ali bez patcha dolazi do nenormalnog usporenja posle 30 minuta igre, tako da ako niste rusheri, ne vidim zašto je problem skinuti patch od 5mb

http://www.gamershell.com/download_1193.shtml
acaf je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Stronghold Auror Mrežne igre 4 9.11.2023 17:55
Stronghold eniac Strateške igre 173 22.7.2017 16:18
Stronghold Legends Belfegor Strateške igre 28 16.9.2016 14:16
Lionheart Legacy of the Crusader -Vertex- Role-Play 15 20.4.2008 16:35

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 18:22.