![]() |
![]() |
|
|||||||
| Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#221 |
|
Starosedelac
|
Pa ja predlazem da ti, Shlay, blago meni, otvoris novu temu i u njoj napises sve avanture iole vredne da se nadju na glasanju (eno imas PA, ne bi trebalo da bude tesko). Onda mi ostali izdvojimo po 10 avantura sa te liste, i otvori se nova tema u kojoj bi se glasalo za jednu od tih deset igara.
![]() edit: A ne moras ni da otvaras novu temu, samo prebroj glasove u ovoj. Ako te ne mrzi...
|
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
Nemoj slučajno da izostavite "Bad Mojo" sa liste za glasanje, da neko ne dobije konjsku glavu u krevet!
|
|
|
|
|
|
|
#223 |
|
Deo inventara foruma
|
Maločas završih sa čitanjem (cele!) ove teme, pa ne mogu očima da verujem. Gde su sad svi oni ljudi (ima, valjda, stotinak nikova
- sad mi krivo što nisam brojao) koji su ovde govorili koja im je omiljena avantura?Neverovatno da pored ovolikih igrača avantura ovaj deo foruma nije malo napredniji. 'Ajde što retko ko pokreće nove teme i u njima aktivno učestvuje, nego se (maltene) niko ne javlja ni u "Pogodi avanturu". Nešto mi ovde ne štima. |
|
|
|
|
|
#224 |
|
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.699
Zahvaljeno 11.464 puta na 7.295 poruka
|
Ja bih se igrao sa vama, ali me mrzi da postavljam onoliki info posle postavljenog pitanja
![]() Face it, ogroman broj ljudi je odigrao poneku avanturu(hej, ko dobacuje Syberia ) pa su se našli pozvanim da napišu to u ovoj temi, apostrofirajući je kao najbolju koju su odigrali, ali mnogo manji broj ljudi aktivno igra avanture i samim tim učestvuje u diskusijama u ovom podforumu
|
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
![]() Hm, ima smisla ovo što si rekao. I meni je isto palo na pamet. |
|
|
|
|
|
|
#226 |
|
Intel Inside
|
Videćemo
Ma prošle su sve one stare avanture koje sam ja znao...Mislim da sam i ja ranije postovao u ovoj temi, i takođe pripadam pomenutoj grupi ljudi. Ako zanemarimo stara dobra vremena i Amigu, od avantura sam prešao samo Syberiu 1 i 2 (koristio walkthrough, bio sam u vojsci, bilo mi dosadno), Still Life (sviđala mi se atmosfera, kao triler, pa nastavio da igram ) i Secret of the Monkey Island 4 (ovo sam jednostavno MORAO da vidim ).
|
|
|
|
|
|
#227 |
|
Veteran
|
Grim Fandango definitivno, i samo da dodam Beneath a Steel Sky posto vidim da je niko nije pomenuo a igra je stvarno odlicna jedna od prvih avantura koje sam presao, i jedna od retkih nelinearnih avantura (u stvari jedina) koja mi se dopala.
I jos jedna stvar - The Reaper. Jos pre 12 god. izasla je u Svetu IGARA, 6 diskova, Cristopher Walken, grafika kao prava itd... Poenta price je zelim tu igru vec pola zivota i ne mogu da je nabavim, u to vreme ni jedan pirat je nije imao, niko od ortaka nije ni cuo za nju, a od kada sam ja dobio pristojan net ne mozes ni da je nadjes na google a kamoli da je skines. Ne radi se samo o tome da zelim da je probam vec duze od decenije nego je to i jedina igra koju nisam uspeo da nabavim. Poslednja ispravka: DeCoy (28.5.2008 u 20:17) Razlog: nema javne razmene igara... |
|
|
|
|
|
#228 |
|
Banned
Član od: 23.1.2006.
Zahvalnice: 231
Zahvaljeno 190 puta na 95 poruka
|
Najbolja avantura svih vremena?
Terry`s Big Adventure! or Ween! |
|
|
|
|
|
#229 |
|
Intel Inside
|
|
|
|
|
|
|
#230 |
|
Veteran
Član od: 11.6.2007.
Zahvalnice: 79
Zahvaljeno 146 puta na 133 poruka
|
Mislim da serijal Myst zauzima prvo mesto a posle njega igra 'The moment of silence' jer je to igra koja ima pricu za cistu desetku. Secam se da je neko napisao u listu Sk da je igra kvalitetnija od Syberie i bio je u pravu.
|
|
|
|
|
|
#231 |
|
Novi član
Član od: 28.7.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
pozz.veliki sam obožavatelj avantura.možete li mi preporučiti koju avanturu sličnoj broken sword ili monkey island?pišite mi na e-mail: hooligan_0@net.hr
|
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Banned
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#233 | |
|
V.I.P.
Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.187
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka
|
Citat:
@The Mayor Jesi li igrao stari Sam & Max Hit the Road? To je još jedna klasična Lucasarts humoristička avantura. Ako jesi imaš savremeni Sam & Max koji izlazi u formi niza kratkih "epizoda" i koji je dobio sjajne kritike. Pod uticajem Monkey Islanda i srodnih igara je i Wanted: A Wild West Advanture (mada ne tako dobar, bar po meni). Uskoro stiže i A Vampire Story koji će takođe biti u Monkey Island duhu. Kad smo već kod toga, imaš i stari Maniac Mansion 2: The Day of Tentacle. Nešto slično starom Broken Swordu... probaj Runaway: A Road Adventure i nastavak Runaway 2: the Dream of the Turtle, U stvari, najbolje da odeš na Spisak pogođenih avantura (pogođenih u jednoj forumskoj mini igri) i klikćeš na sve naslove redom. Za svaku igru ćeš dobiti mali info box sa osnovnim karakteristikama i nekoliko slika, što je sasvim dovoljno za formiranje početnog stava o igri. Tako ćeš i videti šta te od toga zanima. Poslednja ispravka: Nergal (28.7.2008 u 19:17) Razlog: Linkovi... |
|
|
|
|
|
|
#234 |
|
Član
Član od: 12.11.2011.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 23 puta na 16 poruka
|
Monkey Island i The Walking Dead
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 2.1.2008.
Zahvalnice: 521
Zahvaljeno 812 puta na 556 poruka
|
Najbolja koju sam igrao je The Walking Dead.
|
|
|
|
|
|
#236 |
|
Starośeđelac
|
TWD na sve strane i posle kažu da avanture nisu postale mejnstrim
|
|
|
|
|
|
#237 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
Nema nista od mainstreama dok se obozavaoci The Walking Deada ne zainteresuju i za ostale avanture
![]() Inace, moja omiljena avantura (i igra) trenutno je trijumf nevine dobronamernosti The Curse of Monkey Island, s tim sto to mesto povremeno zauzimaju i Grim Fandango i Discworld Noir, vec u zavisnosti od raspolozenja
|
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Deo inventara foruma
|
To što široke mase vole jedan (manje-više) interaktivni (horor-akcioni) film ne znači da su interaktivni filmovi (a kamoli klasične avanture) - мејнстрим. I hvala Bogu da nisu: čim popularnost uđe na jedna vrata, kvalitet i originalnost izlete na druga.
Citat:
Na svu sreću, taj film nećemo gledati: pre će Milanska skala da organizuje "Veče Mitra Mirića" nego što će ovi što su se napalili na The Walking Dead da odigraju neku klasičnu avanturu (sem "Sibirije", normalno - nju su SVI igrali). |
|
|
|
|
|
|
#239 |
|
Član
Član od: 12.12.2011.
Zahvalnice: 69
Zahvaljeno 72 puta na 58 poruka
|
The Black Mirror
Curse of Monkey Island The Longest Journey Scratches The Lost Crown: A Ghost-hunting Adventure - Najbolja Mada ima par koje su u ovom rangu |
|
|
|
|
|
#240 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
1. Monkey Island (prva dva dela)
2. Indiana Jones and the Fate of Atlantis 3. Grim Fandango |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Tagovi |
| adventure, avanture, najbolje igre, najbolje pc igre |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Najbolja Platforma Svih Vremena... | The Dark Gamer | Platformske igre | 58 | 27.4.2013 22:57 |
| Najbolji Fps Svih Vremena... | The Dark Gamer | Akcione igre | 205 | 27.5.2008 21:24 |