Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Osnovne komponente

Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 22.8.2006, 18:06   #1
Auror
Starosedelac

Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
Cool Nemoguce Cijene

Evo svima koji su htjeli da vide cijene komponenti pogledajte ovaj sajt.Nevjerovatno da su cijene ovako male! AMD Athlon 3000 66$(znaci u eurima jos manje).Pogledajte cijene i ostalih komponenti 6800GS ispod 200$!

http://www.newegg.com/Product/Produc...o.y=0:to_care:
Auror je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.8.2006, 18:12   #2
PAIN
Deo inventara foruma

Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 557
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka
Određen forumom Re: Nemoguce Cijene

Pa ne treba tu nista da ti bude cudno.Razlog za to je sto se tamo proizvodi i nema carine i sto tamo se njihovi prodavci ne ugradjuju na cenu 100% .
PAIN je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.8.2006, 18:20   #3
Mr. Garrison
Deo inventara foruma

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 164 puta na 141 poruka

ko kaze da se tamo proizvodi? nesto se proizvodi, nesto ne. uglavnom ne.
Mr. Garrison je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.8.2006, 18:26   #4
PAIN
Deo inventara foruma

Pa ima i tamo jedne ne znam kako se zove.U Nemackoj je Fab 36 ima nesto na Tajvanu i ne znam da li ima u Kini.I kako uglavnom ne, ne razumem te.Jedino sto ce od nove godine samo u Drezdenu da se proizvode 65nm procesori.
Stara 22.8.2006, 18:49   #5
Mr. Garrison
Deo inventara foruma

a sta se pravi u Americi, osim Intel procesora i par americkih kartica? a nije samo to jeftino, nego je sve jeftino. dakle, to sto se prodaje u americi je jeftino iz nekog drugog razloga...
Stara 22.8.2006, 19:11   #6
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.265
Zahvaljeno 5.040 puta na 2.933 poruka

Poenta je što kod newegga ne priznaju reklamacije. Znači, što si kupio, to ti je.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.8.2006, 19:12   #7
PAIN
Deo inventara foruma

Citat:
voodoo_nbgd kaže:
Poenta je što kod newegga ne priznaju reklamacije. Znači, što si kupio, to ti je.
Pa jedino sto moze da se desi je da ti ovi nasi na carini nesto pokvare, ovako ne znam da li se neko zalio.
Stara 22.8.2006, 19:17   #8
Mr. Garrison
Deo inventara foruma

ko kaze da nema reklamacije? proizvodjac daje najnormalniju garanciju...ako nesto crkne, zalis se proizvodjacu...
Stara 22.8.2006, 19:21   #9
ivke76
Član

Član od: 24.5.2006.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 23 puta na 13 poruka

poenta svake online prodavnice je nemanje poslovnog prostora i brda zaposlenih blejaca u firmi otud dobre cene
ivke76 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.8.2006, 19:33   #10
Sasa
Darth Moderator

Član od: 15.10.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 84 puta na 38 poruka

Citat:
PAIN kaže:
Pa ima i tamo jedne ne znam kako se zove.U Nemackoj je Fab 36 ima nesto na Tajvanu i ne znam da li ima u Kini.I kako uglavnom ne, ne razumem te.Jedino sto ce od nove godine samo u Drezdenu da se proizvode 65nm procesori.
Ne lupaj
Jezgra se prave u nemackoj, ali se onda transportuju i lepe na "pakovanje" u aziji. Tamo se stampaju i kutije u koje se pakuju procesori i dodaje kuler.
Sve u svemu, na kraju je proizvod made in kina/azija/malezija/gde vec. Iz neamcke stize polupriozvod.
Sasa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.8.2006, 19:50   #11
Garson
Deo inventara foruma

Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka

Citat:
voodoo_nbgd kaže:
Ne lupaj, garancija je standardna koju daje proizvodjac.Sem toga moguce je proizvod vratiti 7 dana posle kupovine ukoliko se kupcu ne svidi i dobija se puna suma natrag.
Jedan od razloga za niske cene je odsustvo tzv. takse (nash PDV) pri kupovini u on-line radnjama.Medjutim, to vazi ako kupujete u on-line radnji koja se ne nalazi u americkoj saveznoj drzavi (Kalifornija,Teksas i sl.) u kojoj zivite.Ja sam npr. narucio na newegg-u (koji se nalazi u Dzordziji) MSI 7600GT koji je poslat na Floridu i taksa od 15% nije placena.
Garson je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.8.2006, 19:59   #12
PAIN
Deo inventara foruma

Citat:
Sasa kaže:
Ne lupaj
Jezgra se prave u nemackoj, ali se onda transportuju i lepe na "pakovanje" u aziji. Tamo se stampaju i kutije u koje se pakuju procesori i dodaje kuler.
Sve u svemu, na kraju je proizvod made in kina/azija/malezija/gde vec. Iz neamcke stize polupriozvod.
Ok ok we are here to learn something.
Stara 22.8.2006, 21:38   #13
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka

Citat:
Garson kaže:
Ne lupaj, garancija je standardna koju daje proizvodjac.Sem toga moguce je proizvod vratiti 7 dana posle kupovine ukoliko se kupcu ne svidi i dobija se puna suma natrag.
Jedan od razloga za niske cene je odsustvo tzv. takse (nash PDV) pri kupovini u on-line radnjama.Medjutim, to vazi ako kupujete u on-line radnji koja se ne nalazi u americkoj saveznoj drzavi (Kalifornija,Teksas i sl.) u kojoj zivite.Ja sam npr. narucio na newegg-u (koji se nalazi u Dzordziji) MSI 7600GT koji je poslat na Floridu i taksa od 15% nije placena.
Jbt ti živiš u Americi? čuo sam da tamo poreznici kolju ako se ne plati porez... He he, gledao sam GF4 MX da se kupi za 40 evra...
NjegovaWisost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.8.2006, 22:10   #14
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.265
Zahvaljeno 5.040 puta na 2.933 poruka

Citat:
Garson kaže:
Aha, znači ja sad kupim grafičku, ne svidi mi se i ona će kao za nedelju dana da stigne do tamo. Ili mi crkne rezač i ja sad to treba da šaljem Necu u Japan. Oće to.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.8.2006, 23:06   #15
Corwin
Starosedelac

Član od: 18.1.2006.
Zahvalnice: 279
Zahvaljeno 366 puta na 142 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Corwin

Ljudi, ja sam ih kontaktirao prije par mjeseci kada sam kupovao karticu. Da skratim priču - ne isporučuju ovamo.
Corwin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.8.2006, 0:04   #16
Garson
Deo inventara foruma

Citat:
NjegovaWisost kaže:
Jbt ti živiš u Americi? čuo sam da tamo poreznici kolju ako se ne plati porez... He he, gledao sam GF4 MX da se kupi za 40 evra...
Ne zivim u Americi, vec imam rodjake koji tamo zive pa to koristim.
Takva je uredba, pri on line kupovini racunarske opreme porez se ne placa.Shta tu nije jasno? I kod nas se pre par godina nije placao porez na racunarsku opremu.
Citat:
voodoo_nbgd kaže:
Aha, znači ja sad kupim grafičku, ne svidi mi se i ona će kao za nedelju dana da stigne do tamo. Ili mi crkne rezač i ja sad to treba da šaljem Necu u Japan. Oće to.
Shta njih boli qrac gde ti zivish i kad ce to da stigne?Meni je moja kartica stigla sa jednog na drugi kraj Amerike sa 3 dana, znaci posle toga imam fore 7 dana da je vratim.To se posle prodaje kao Open Box (i dalje ima garanciju) po malo nizim cenama.Idi na newegg, informishi se lepo pa onda pricaj svoju pricu.
Stara 23.8.2006, 0:37   #17
Mean_Machine
Veteran

Član od: 21.1.2006.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 49 puta na 45 poruka

U Americi je PDV 6%.
To je najvece trziste pa trgovci imaju vece popuste od proizvodjaca jer narucuju ogromne kolicine svega.
On-line trgovina je kod njih odlicno zastupljena.
Ne bih se slozio da zaradjuju jer imaju manje radnika.Jeste da manje ljudi radi ali ti sto rade su visi obrazovni nivo jer veliki deo odrzava sajt i bazu podataka.Imaju i mnogo magacionera.
Glavna prednost on-lina je broj porudzbina koji im stigne dnevno.
kod nas vecinu firmi zoves da vidis da li je nesto na lageru i tu firma gubi musterije jer ne mogu da imaju dovoljno telefonista.
Verujem da ce uskoro i kod nas sve vece firme preci na neku vrstu on-line.

I da pojam garancije u Americi je drugaciji nego u Srbiji.Ja kada sam (davno) kupio HP845c pisalo je da garancija za USA je svega 30 dana.Za Evropu je 365 dana.
Na newegg-u cete videti znatno jefitinije proizvode a u polju za garaniciju stoji 3 meseca.Ali vi imate mogucnost kupovine garancije( 1godina ili 2godine) za male pare.
Ali kod njih se garancija extra postuje (nema onih nasih foliranja tipa napon je kriv, mislim kako napon je kriv,vi ste nesto pokvarili,to tako treba, tuzi nas itd)
Mean_Machine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.8.2006, 0:46   #18
Garson
Deo inventara foruma

Prvo, u Americi PDV nije 6% iz razloga shto svaka americka savezna drzava ima posebnu vrednost takse, negde je 12% negde 15%.
Drugo, ovo za garanciju naravnio nije tacno.Garancija je onolika koliku proizvodjac odredi, znaci MSI 3 god. XFX , eVGA lifetime.Evo primera, u firmi gde sam uzeo OCZ memoriju ASUS 7600GS ima 3 god, garancije
http://www.monarchcomputer.com/Merch...e=nvidia-PCI-E
Ja sam npr. pazario i SanDisk MP3 plejer koji ima 1 god. garancije (koju daje SanDisk)+ 3 meseca koju mi daje firma gde sam je uzeo.Znaci ukupno 15 meseci.
Stara 25.8.2006, 11:50   #19
Rocker
Neozbiljni kolega

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
Cool Re: Nemoguce Cijene

Citat:
Sasa kaže:
Zar im se isplati da šalju jezgra na kraj sveta samo da bih ih zalemili na pločicu?! Nije da ti ne verujem, ali stvarno ne vidim logiku! K'o da je skpulje to uraditi tamo gde se prave i jezgra, nego ponovo plaćati transport, takse, carine...
Rocker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.8.2006, 16:22   #20
Beagle
Drug Član

Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka

Citat:
Rocker kaže:
Zar im se isplati da šalju jezgra na kraj sveta samo da bih ih zalemili na pločicu?! Nije da ti ne verujem, ali stvarno ne vidim logiku! K'o da je skpulje to uraditi tamo gde se prave i jezgra, nego ponovo plaćati transport, takse, carine...
kako im se ne isplati!npr. jedan svaba bi zalepio 100 procesora na plocicu po mesecnoj plati od 2000 e, dok bi prosecan kinez/tajvanac/vijetnamac/...whatever to radio za 50-ak. velike kolicine robe se transportuju brodovima, tako da nema tolikih taksi (pomorski saobracaj je najjeftiniji).
Beagle je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
cijene GPRS kod nas sasha vukelic Internet usluge 4 19.6.2006 23:14
Nemoguce sporo otvaranje properties-a cages Kvarovi 6 19.5.2006 14:11

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 22:14.