![]() |
![]() |
|
|||||||
| Pravljenje igara Programski jezici, tehnike, alatke u službi pravljenja igara... |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.442
Zahvaljeno 3.424 puta na 2.357 poruka
|
Omalovažavani Game Maker se više ne razvija samo za Windows već YoYo games pokušava da napravi all-in-one IDE za razvoj i eksportovanje igara na Linux, MacOS, iOS, Android, HTML5, Windows 7/8, Windows Phone 8 itd. Čak je u planu i PSP.
Stvari još ne rade onako kako su zamišljene ali se IDE razvija jako brzo. Ima mnogo novina u odnosu na klasični Game Maker a stvar koja mene jako raduje (i koju sam prvu isprobao) je integrisana Box2D fizika (a koji drugi engine, je l') koja se izuzetno lako primenjuje u igrama. Tu je i par asinhronih eventa (ko je koristio GM znaće o čemu pričam). Iako stvari i dalje ne funkcionišu savršeno, mislim da je alat na dobrom putu, samo ako odluče da batale stari koncept na kome je radio GM i da se fokusiraju na razvoj GML jezika. Stvari za sad idu u dobrom smeru ako mene pitate. Postoji free varijanta kao i uvek, ali nije vredna pažnje... http://www.yoyogames.com/gamemaker/studio |
|
|
|
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| A Game of Thrones: Genesis | Romantic | otpaTci | 4 | 20.5.2011 20:55 |
| Game Maker 7 | Farmaceut | Pravljenje igara | 3 | 28.3.2009 12:39 |
| Call of Duty Real-Time Card Game (kartaška igra sa tematikom drugog svetskog rata) | Liquid Nitrogen | Brbljaonica | 9 | 7.6.2008 12:56 |
| Create Your Own Xbox 360 Games | voodoo_ | Programiranje | 5 | 1.9.2006 18:21 |
| Adventure Game Studio | Shlaymara | Avanturističke igre | 7 | 21.2.2006 21:22 |