![]() |
![]() |
|
|||||||
| Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#2461 |
|
V.I.P.
Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.187
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka
|
|
|
|
|
|
|
#2462 |
|
Starosedelac
Član od: 25.10.2007.
Zahvalnice: 199
Zahvaljeno 553 puta na 353 poruka
|
|
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Deo inventara foruma
|
Nemoj da zadržavaš: prošlo je već par sati, a nema novog pitanja!
![]() (Gde se dede ona debela 'ladovina kad po deset dana nisam morao da napišem tablicu? )
|
|
|
|
|
|
#2464 |
|
Starosedelac
|
|
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Deo inventara foruma
|
Opet si uspeo da me iznenadiš: ne sećam se da sam video nešto ovako.
|
|
|
|
|
|
#2466 | |
|
Član
Član od: 19.5.2007.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 12 puta na 7 poruka
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#2467 |
|
Starosedelac
|
Bravo!
Ime: Koala Lumpur – Journey to the Edge Razvojni tim/Izdavač: Colossal Pictures / Broderbund Godina: 1997 Pogled/Izvođenje: treće lice (uslovno rečeno), skrolovanje ekrana levo-desno Tema: celovečernji comedy show Radnja: Koala Lumpur, australijski torbar sklon meditaciji, sa fezom na glavi i jakim indijsko/pakistanskim akcentom (realno gledano, potpuno nepotrebnim) i njegov prijatelj, doktor Dingo Tu-Far, kreću u potragu za delovima magičnog pergamenta ne bi li sprečili kolaps svog sveta. Tip grafike: crtani film Oficijalni sajt: Opis: http://www.gamespot.com/pc/adventure...te/review.html UHS link: Za: Dijalozi (i monolozi) ostavljaju utisak da su ih pisali pravi profesionalni komičari – drugim rečima, izuzetni su. Iako igra nije preterano teška, daleko da je dečijeg senzibiliteta: smešna je i duhovita, ali na način koji više apeluje na odrasle. Jedna od retkih avantura koju je je čak i Game Spot nahvalio. Protiv: Akcione sekvence (na sreću, jako ih je malo). Poslednja ispravka: Shumsko_drvece (2.6.2008 u 19:40) |
|
|
|
|
|
#2468 |
|
Banned
|
|
|
|
|
|
|
#2469 |
|
Deo inventara foruma
|
Kad neće niko, da ja pokrenem stvari dalje:
Počinjemo (normalno) sa slikom sa koje se ništa ne može ukapirati. |
|
|
|
|
|
#2470 |
|
Starosedelac
|
Liči na Dark Fall-ove. Još samo da nisu bili...
|
|
|
|
|
|
#2471 |
|
Deo inventara foruma
|
|
|
|
|
|
|
#2472 |
|
Starosedelac
|
Numerička tastatura na drugom šotu namenjena pasjoj šapi ide u prilog tvom hintu.
![]() Jao, čekaj, je li to ona igra gde smo u ulozi psa u nekakvoj distopijskoj budućnosti pa treba negde da bežimo? Kao da sam čitao nešto o tome. Evo šta sam našao, ako je to to: DogDay. Poslednja ispravka: Shumsko_drvece (3.6.2008 u 22:30) Razlog: jao čekaj a jel to ono |
|
|
|
|
|
#2473 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
![]() Ime: DogDay Razvojni tim/Izdavač: Eyst Pty/Impact Interactive/Infogrames Godina: 1997. Pogled/Izvođenje: 2D, FP/P&C Tema: fantastika/humor (?) Tip grafike: (pomalo stilizovani) realizam Oficijelni sajt: nema više Radnja: Bili smo svašta u avanturama, ali naš lik u ovoj igri luđi je od većine: vi ste pas (kuče/džukac) i živite u psećem društvu budućnosti, u opresivnom režimu kojim upravlja diktator zvani Čega (Chegga), isto pas kao i svi ostali. Vaš cilj je da sakupite kompromitujuće podatke o vođi psećeg naroda, dostavite ih ultratajnom pokretu otpora, i tako namaknete neku kintu da zapalite što dalje od voljenog režima. Ako u radnji ove igre prepoznate način života u otadžbini, nemojte da pomislite da ste natprosečno inteligentni... Opis: http://www.mobygames.com/game/windows/dogday UHS link: (naravno) nema Za: neobična priča, dosta toga za pogledati i istražiti, muzika, dužina Protiv: osećaj zbunjenosti i dezorijentisanosti - stalno se pitate "šta dalje?", arkadne sekvence (nalik na igre Asteroids, Pacman i Space Invaders) koje ne samo da morate da pređete, nego morate i da imate "high score" (za svaku od njih!), "nazadni" kursor koji ne pokazuje mogućnost različitih akcija, ogroman lavirint (kanalizacija) kroz koji se teško prolazi i sa "prohodom" (walkthrough) Napomena: Kod ove avanture itekako važi staro pravilo sadržano u skraćenici RTFM, jer bez osnovnih uputstava iz priručnika (manuala) teško da ćete ukapirati šta vam je tačno činiti. Srećom, kupili ste original sa komplet uputstvom, zar ne? ![]() Razmišljanje: Ovu avanturu nastala je u Australiji, pa se pitam (obzirom na radnju i godinu nastanka) da je nije sklepao neki naš iseljenik kao (suptilnu i samim tim po metu bezopasnu) satiričnu osvetu režimu svoje rodne zemlje. |
|
|
|
|
|
|
#2474 |
|
Starosedelac
|
|
|
|
|
|
|
#2475 |
|
Deo inventara foruma
|
Strašno mi poznata ova tvoja vrata. Zar nisu već bila?
|
|
|
|
|
|
#2476 |
|
Starosedelac
|
Nisu, rekao bih. Na koju si igru mislio?
Uzgred, poslušao sam tvoj savet: priložena slika stvarno nema blage veze sa igrom. ![]() Obećavam da će sledeći biti lakši, a onda, ako baš ne ide, dajem screenshot koji Pjanovic pogađa iz cuga. ![]() Poslednja ispravka: Shumsko_drvece (4.6.2008 u 1:58) |
|
|
|
|
|
#2477 |
|
Deo inventara foruma
|
|
|
|
|
|
|
#2478 |
|
Banned
|
Samo vi bockajte Pjanu.
A kad ja ubodem, ima usi da otpadaju .Smorili ste sa prastarim avanturama, samo vas dvojica igrate... |
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Starosedelac
|
|
|
|
|
|
|
#2480 |
|
Deo inventara foruma
|
Hm, ovo sam verovatno i igrao, ali kako se slični motivi javljaju u još 96 avantura - uzdržaću se od konačnog odgovora. Daj treću sliku, onu za retard... početnike.
Tu se ne spominje neka kruna, je l' da? |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Tagovi |
| adventure, avanture, kviz, lista avantura, pogodi avanturu, spisak avantura |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Ideja priče za avanturu | strucnomisljenje | Avanturističke igre | 14 | 2.1.2008 23:27 |