![]() |
![]() |
|
|||||||
| Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Veteran
Član od: 22.4.2006.
Zahvalnice: 52
Zahvaljeno 116 puta na 106 poruka
|
Pozdrav svima.
S obzirom da sam se dugo bavio frilensingom i iz nekog svog iskustva i svoje licne potrebe napravio sam u Pythonu program za skidanje velike kolicine fajlova sa websajtova koji ima siroku primenu u e-commerce sektoru npr., a u sustini je crawler i downloader sa jos nekim dodatnim funkcijama koje olaksavaju zivot korisniku. Mogu da ga iskompajliram da bude installer, a moze i portable da bude kao standalone .exe. Zanima me najbolji nacin da ga distribuiram posto mislim da ima dosta potencijala, a cena mu ne bi bila neka preterana, u rangu od $10-$15. Napravio sam profil na Microsoft Developer portalu kako bih mogao da distribuiram preko njih, videcu kako ce da prodje oko formulara za porez kako bih mogao da funkcionisem u smislu naplate i transfera zarade. Zanimaju me alternative za distribuciju takvog programcica. cca 160MB. Ili jednostavno da bude adware tj, besplatan ali sa integrisanom sekcijom za oglase ali na neki ne napadan nacin kao sto to neki rade. Onda nema piratovanja i krekovanja, svi mogu da ga koriste, a opet ce i meni nesto da kapne. Iskustva, predlozi? https://imgur.com/a/4a3aPYK Poslednja ispravka: Loodi (4.11.2025 u 12:32) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 955 puta na 710 poruka
|
Ne razumem se u materiju, ali koliko znam, kroz Microsoft store sad mogu da idu i "obične" aplikacije, tj. ne mora da bude UWP ili kako god da se sad taj frejmvork naziva, već mogu i x86-64...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Veteran
|
Da mogu i x86/x64, jedino sto moraju da budu upakovane u MSIX sa odredjenim alatom ili kroz Windows Powershell i potpisane sertifikatom i ostale sitnice neke jos.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Veteran
|
Konacno sam uspeo. Svako ko je raspolozen moze da proba program 7 dana.
https://apps.microsoft.com/detail/9n...hl=en-US&gl=RS |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Loodi na korisnoj poruci: | ||
voodoo_ (13.11.2025) | ||
|
|
#5 |
|
Starosedelac
|
E super, aj' kad budeš imao vremena, napiši koju dve šta si sve radio da bi ti program završio na Microsoft storu i kakvi su ti utisci.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Veteran
|
U sustini nista narocito kad sumiras.
1. Iskompajliras program iz interpretera 2. upakujes ga u MSIX paket specifican za njihov store preko njihovog MSIX packaging softvera mada je bolje kroz Windows Powershell to uraditi. Moras da napravis i .xml koji ce biti koristen za osnovne informacije kad budes pakovao MSIX jer moraju da se podudaraju sa onim sto popunis na Win Store onboardingu. 3. u Windows Store-u napravis tzv. "novi eksperiment" i tu sve popunis, ime aplikacije, cenu, trial opcije eventualno, uploadujes ikonice, rezervises ime svoje aplikacije, itd. tu isto dobijes jedinstveni ID broj za svoju aplikaciju na platformi. 3. uradis ikonice u png formatu u 300x300px, 150x150px i 72x72px kao i banner i vertikalni "plakat". videces sve na stranici na kojoj to kacis. 4. uploadujes MSIX paket i sacekas par sati da platfroma odradi sta treba d aodradi kako bi ti verifikovali aplikaciju, posle toga je "live". |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Starosedelac
|
Super.
Je l' pala prva porudžbina? :-) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Veteran
|
Nije jos bilo prodaje, generisao sam 10 seriala da podelim nekim drugarima i poznanicima.
Ima 4 skidanja za sada. Ali voleo bih SK misljenje takodje haha. A moracu malo i marketing neki da uposlim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Veteran
|
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Dan slobode softvera u Srbiji | icecold | Dešavanja i događaji | 0 | 3.9.2012 10:49 |
| Testiranje softvera | sonebrate | Programiranje | 10 | 3.4.2011 11:42 |
| Razmena distribucija | urke | Slobodni softver | 9 | 26.6.2010 1:08 |
| Dosta distribucija - Debian 5 Lenny pobednik! | Deusdies | Slobodni softver | 17 | 11.4.2009 0:08 |
| Pregled GNU/Linux distribucija | GoranSTX | Slobodni softver | 10 | 30.8.2008 14:52 |