![]() |
![]() |
|
|||||||
| Internet usluge Provajderi, načini povezivanja... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#3981 |
|
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.267
Zahvaljeno 5.040 puta na 2.933 poruka
|
Ako TV ima ugrađen DVB-T2 tjuner, uvek je opcija antena (može i stara loga) i onih 7-8 kanala s nacionalnom pokrivenošću (+ desetak lokalnih zavisno od toga gde živite) za džabe. Štaviše, slika HD kanala preko antene je bolja nego recimo preko Total TV ili m:sat.
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci: | ||
player1 (2.2.2026) | ||
|
|
#3982 |
|
Starosedelac
|
I ako se nema tjuneri za 3k rade posao. Samo nemojte uzimati Denver meni se jedan istopio posle 2 godine a radio je samo leti pošto je bio na vikendici.
|
|
|
|
|
|
#3983 |
|
Član
Član od: 8.3.2009.
Zahvalnice: 28
Zahvaljeno 75 puta na 68 poruka
|
Dobio sam danas mail od SBB da nam se mail gasi od prvog aprila. Jel još nekom stiglo ili je neki spam?
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku worstever na korisnoj poruci: | ||
player1 (4.2.2026) | ||
|
|
#3984 |
|
Deo inventara foruma
|
|
|
|
|
|
|
#3985 |
|
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 961 puta na 713 poruka
|
|
|
|
|
|
|
#3986 |
|
Veteran
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 31 puta na 26 poruka
|
stiglo a bolje da nije, vagon sajtova povezano na ovaj mail...
|
|
|
|
|
|
#3987 |
|
Starosedelac
|
I ajde kad su baš odlučili da gase email adresu, em ne nude alternativnu (yettel.rs ili kako već), nego su dali realno kratak rok za to, 2 meseca je malo za onog ko je aktivno koristio sbb mail adresu (a ima ih), pogotovo ko je koristi više godina, pa čak i decenija.
|
|
|
|
|
|
#3988 |
|
Veteran
|
baš tako, a meni lično je ta adresa po nekoj logici sigurnija od gmaila i ostalih davalaca slične usluge, ako ti neko hakuje gmail može da se desi da ga nikad ne povratiš pa samim tim i pristup raznim sajtovima i aplikacijama vezanim za gmail, a ovde imaš ugovor i podatke koje niko ne može da ti "ukrade", jednostavno dokažeš identitet
|
|
|
|
|
|
#3989 |
|
Član
|
Evo i na ovom sajtu mi je bio sbb mail registrovan. Koristim ga možda i 20 godina, da budem iskren ne sećam se. Problem mi je što mi računi stižu tamo, ali i nemogućnost promene na online nalozima EPS, Parking servisa itd...veselo. Zvao ih da pitam i svi "prvi put čuju" da se gasi SBB mail. Neki online dovode u upit i legalnost samog gašenja bez privremenog preusmeravanja mejlova na novu adresu.
|
|
|
|
|
|
#3990 |
|
Veteran
|
isto, svet kompjutera, najgore mi je što moram da idem u banku, ne prihvata online banking promenu mail adrese
|
|
|
|
|
|
#3991 |
|
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.980
Zahvaljeno 4.150 puta na 2.713 poruka
|
Najgore ako si vezao za EON servis sto ti kazu da treaba da obrises nagog i registrujes novu sa drugom email adresom.
|
|
|
|
|
|
#3992 |
|
Član
|
Pitao sam ih za EON i rekli su da se na njega onda loguješ sa tim novim nalogom.
|
|
|
|
|
|
#3993 |
|
Član
Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 100 puta na 91 poruka
|
Ma EON i SBB je najlakse, samo se ulogujte idete na obrisi nalog, onda se registrujete i sve gotovo za sekund. To meni bilo najlakse i A1, resio za cas, a sada banka, linkdin, airserbia, booking,EPS, infostan, euprava... airbnb itd itd itd... jeb*** mater da im jeb*** Pa jel su realno toliki debili!
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#3994 |
|
Starosedelac
|
Pa nije baš gotovo za sekund.
Mora ponovo da se aktivira EON TV aplikacija, kao i ponovo da se svuda uloguješ na eon.tv sa tim novim nalogom. |
|
|
|
|
|
#3995 |
|
Član
|
|
|
|
|
|
|
#3996 |
|
Starosedelac
|
Kako da sačuvate vaše mailove kod SBB-a uz pomoć MailStore
Svi znamo da pokojni SBB gasi postojeće email adrese na @sbb.rs domenu, pa evo načina kako možete sačuvati sve te mailovi i kasnije ukoliko želite, izvesti na nekom drugom email provajderu. U tu svrhu možete koristiti MailStore Home koji je besplatan alat, koga možete preuzeti sa sledeće adrese: https://www.mailstore.com/en/products/mailstore-home/ Kliknite na "Download for free" i sačuvajte instalaciju na željeno mesto (na primer, u Downloads folder). Zatim pokrenite instalaciju, i dobićete prozor kao na slici: ![]() tu je potrebn da kliknite na I agree i zatim idite na Next i tu ćete dobiti izbor načina instalacije prikazano kao na slici: ![]() Tu imate dve korisne opcije, prva je da se program instalira na računaru, a treća je da se program instalira kao portabilna verzija u željenom folderu. Druga opcija je bzvz, to je da instalirate program kao portabilan u root-u drajva sa kog je pokrenuta instalacija... Ja lično uvek idem na treću opciju, obeležim je i kliknem na install. Nakon što sam kliknuo na install, program pita u kom folderu želite da se instalira portabilna verzija i tu naznačite željeni folder. U ovom primeru će to biti D:\SBB. Kada obeležite folder, i kliknete ok, program će se instalirati i kada kliknete na finish, program će se automatski pokrenuti. Program uvek možete u svakom trenutku pokrenuti iz D:\SBB foldera, dvoklikom na MailStoreHomePortable.exe fajl unutar tog foldera. U svakom slučaju, kada je program pokrenut, dobićete sledeći prozor: ![]() Ovde vas program pita želite li automatsko ažuriranje ili ne i da li želite da šaljete anonimnu statistiku korišćenja autoru programa. Vi odlučite kako želite i zatim kliknite na Finish. Nakon toga, dobijate izgled programa kao na slici: ![]() Ukoliko želite, kliknite na "Type your name here" i tu otkucajte vaše ime ili vašu email adresu, ali je to opciono. Kliknite na Archive E-Mail i dobićete prozor kao na slici: ![]() Zatim kliknite na Advanced i tu izaberite IMAP mailbox i dobićete prozor kao na slici: ![]() U polje email address kucate vašu email adresu, u mom slučaju je to bachi@sbb.rs U polje host kucate: imap.sbb.rs U polje user name kucate vašu email adresu, u mom slučaju je to bachi@sbb.rs U polje password: kucate vašu lozinku. Nakon što ste sve popunili, kliknite na test connection kako bi proverili da li je sve u redu i ukoliko jeste, pisaće vam Connection successfully established. Kliknite na ok da zatvorite taj prozor i zatim na Next. Tu dobijate prozor kao na slici: ![]() Ovde se generalno mogu štelovati parametri šta od mailova želite da sačuvate, da li sve imap foldere ili određene foldere, takođe perod poruka koje želite da sačuvate i na kraju šta da radite sa email serverom nakon što ste poruke sačuvali, da li poruke ostaju i na IMAP serveru ili se brišu sa IMAP servera, itd... Kako je nama cilj da sačuvamo sve poruke, a SBB će svakako obrisate poruke sa IMAP servera, jer ga gasi, mi ovde samo idemo na Finish. Tu dobijamo obaveštenje da je profil uspešno kreiran da ako želimo da pokrenemo bekap, da samo kliknemo dva puta na naziv profila kako bi bekap započeo... ![]() Kliknemo na OK da sklonimo to obaveštenje i dobijemo prozor kao na slici: ![]() Kao što je pisalo u gornjem obaveštenju, sve što je potrebno da započnemo arhiviranje jeste da dva puta mišem kliknemo na naziv profila, u mom slučaju je to bachi@sbb.rs via IMAP-TLS. Dva puta kliknite na naziv profila i proces arhiviranja će započeti i kada se završi, dobićete obaveštenje kao na prozoru: ![]() I to je sve. Poruke su sada na vašem lokalnom disku, trajno sačuvane kod vas.Ukoliko nakon toga dobijete nove mailove na vašu SBB adresu, možete ih dodati tako što ćete ponovo kliknuti dva puta mišem na vaš naziv profila i on će dodati te poruke. I tako sve dok ne ugase SBB adresu. Vi u svakom trenutku možete kroz program čitati vaše mailove tako što sa leve strane programa proširite stavku My Archive i vašu email adresu, kao na sledećoj slici: ![]() U mom slučaju su sačuvani samo Inbox i Sent folder, jer sam jedino u tim folderima i imao te poruke. Osim što ručno možete gledati arhivu vaših poruka, takođe poruke možete pretraživati tako što kliknete na Search Email, kao na slici: ![]() Tu poruke možete pretraživati po raznim upitima, pa se igrajte. ![]() To je to za sad. Ostaje još da napravim kako da exportujete te vaše poruke na recimo GMail, ali otom-potom, najvažnije je sad da poruke sačuvate. |
|
|
|
|
|
#3997 |
|
Član
|
Hvala puno, ovo je super rešenje. Preko 1000 mejlova za minut bekapovano. Sad sam miran.
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku worstever na korisnoj poruci: | ||
player1 (9.2.2026) | ||
|
|
#3998 |
|
Član
Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 100 puta na 91 poruka
|
Lako je meni da uradim backup, problem je sto vise nece moci da mi stizu mail-ovi jer ta sbb adresa vise ne postoji. Meni stari mail-ovi nista ne znace.
|
|
|
|
|
|
#3999 |
|
Starosedelac
Član od: 19.10.2011.
Zahvalnice: 107
Zahvaljeno 245 puta na 227 poruka
|
sbb podrzava pop3, pa je tako najlakse 'skinuti' sve poruke.
eventualno ne moze adresar, kalendar, poslate poruke i slicno (ako je postojalo uopste) |
|
|
|
|
|
#4000 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 3.402 puta na 2.045 poruka
|
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Slike sa digitalnih fotoaparata - razno | Iluminator | Fotografija | 1074 | 11.10.2007 1:14 |
| Intel dizajnira čipove sa osamdeset jezgara | Maverick78 | Overklok | 10 | 6.3.2007 14:14 |
| leadtek Winfast 2000 expert - nemogu da dobijem signal na s-video ulazu sa sat. risiv | ural | Foto i audio/video | 17 | 30.8.2006 1:36 |
| sporo startanje windowsa sa wirelessom | Paladin | Internet usluge | 9 | 19.7.2006 20:40 |