![]() |
![]() |
|
Aparati i oprema Mobilni telefoni i dodaci |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ајде сликаћу на пример цвет као скриншот да видиш подешавања.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Deo inventara foruma
Član od: 15.8.2012.
Zahvalnice: 1.311
Zahvaljeno 1.338 puta na 1.192 poruka
|
![]() Citat:
Glavni senzor na tom Oppo Reno 10 je OmniVision OV64B, koriste ga Poco F4 i F5, nije los, ali je dosta losiji u odnosu na recimo Poco F6 Pro koji koristi OmniVision Light Fusion 800 (OV50E) ili onaj u Xiaomi 14 Pro, Light Fusion 900 (OV50H). Nije samo do otvora blende, tu je i velicina piksela, OIS... Cipset takodje igra bitnu ulogu. Na dnevnoj svetlosti maltene svaki pravi dobre fotografije, probaj da slikas uvece pa uporedi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Могуће. Пробаћу све. Ово све што причам не причам без везе, већ сам некакви фотограф па знам и упоређивао сам све и свашта. За ноћ је увек фотоапарат и блиц ни један телефон не може да направи у таквим условима врхунску фотографију.
|
![]() |
![]() |
Sledeęi korisnik se zahvaljuje korisniku todos na korisnoj poruci: | ||
Lex987 (19.7.2024) |
![]() |
#24 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Коначно је данас стигла надоградња андроида у виду Color OS 14.00.700. Добро су се сетили. Тренутно не видим никакве разлике осим пар ситница у виду естетских промена.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Пошто сам корисник тачно годину дана овог телефона, имам и жељу и потребу да кажем још неку реч о њему пошто сам већ поставио тему. Ова серија излази на сваких шест месеци, тренутно је актуелна тринаеста серија. Ја сам узео ово преко оператера и видим да су одустали да имају у понуди овај бренд. Ништа чудно за наше услове и прилике.
Наравно као матор коњ имао сам разне телефоне. Највише ми је остао у сећању вокмен 950, имао оловчицу. И ко станем у некој гужви и користим тај телефон са оловком сви су буљили у мене. Од оперативних мобилних система остао жал за виндовс мобајлом. Да се вратим на актуелни телефон. Њега планирам да задржим тачно још годину дана и у каквом год стању да буде иде замена. Дуго сам га користио без маске и никакве трагове није добијао. Био сам у потрази у локалу за задњом маском и нисам је нашао, обишао све продавнице. Изговор је обично био да тај бренд и модел нико не користи и да немају потребе да имју маске у штоку. Урадим предњу заштиту зато што то ради компјутер који на задати модел одради целофанску заштиту. У међувремену ми једном испадне и доњим десним ћошетом направи оштечење у пречнику један милиметар. После пар дана предња заштита од 1,5к се распадне. Следећи корак је био да све то поручим из Кине, за ситне новце поручим три задње маске и два предња закривљена каљена стакла које прате комплетан исто тако закривљен екран. Тако да телефон осим те тачкице на рубу нема ни о од оштећења. Што се софтвера тиче тренутно је на Андроиду 14 у верзији 700+. Вероватно у јулу као што је и прошле године добио андроид 14, стићи ће ове године Андроид 15. Ако се не варам за свој век имаће укупно 4 надоградње. Иначе софтвер са сваком надоградњом и исправком ради само боље. Батерија за моје потребе издржи један дан, мада и не сваки пут дешава се да ноћу прилично извуче батерију. Међутим и кад устанем за прву смену док се спремим да идем на посао ја га допуним врло брзо, тако да ми то никад није био проблем И даље неки не верују да главна камера има ф1.4. Обично кад направим селфи један метар иза мене буде тотално замућен или кад нешто фотографишем онако близу. Није само да задња камера има ф1.4 него и предња која је обично запостављена на већини брендова. Ево рецимо Pinocio чак и Oluja знају моје фејсбук профиле па могу да дају објективан суд. Иначе што се фотографија и видеа тиче ја сам презадовољан да ми је један овакав телефон пао у руке. Ето толико, расписао сам се баш прилично. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Покушавам да пошаљем фотографију и не знам. Зато нам је тема где смо слали фотографије прилично замрла. Одрадио сам у лит фото компресију и не вреди.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Postavi sliku negde da odradimo download, pa onda properties gde se moze videti oznaka za model telefona koji je uslikao fotku, rezolucija fotografije i F-stop vrednost. Tu nema greske ![]() Kod mene na F6 Pro uredno pokazuje F/1.6, sto se poklapa za zvanicnim specifikacijama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Deo inventara foruma
|
![]() Poslednja ispravka: todos (26.1.2025 u 11:59) |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Обе фотографије су ф1.4. и са предњом и са задњом камером. Сликаћу нешто па да то буде видљиво и послаћу спецификације. Ове две слике су изнуђене па се баш не види бокех у свом правом светлу.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Postavi sliku na https://imgbb.com/. Nemoj nista da kompresujes, konvertujes, original sliku iz telefona postavi (upload), da vidimo specifikacije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ајде покушаћу...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kralju!
![]() Instaliraj na telefonu aplikaciju "Device Info HW" i proveri sta kaze, mozda su greskom ugradili neku drugaciju kameru/senzor na taj tvoj Reno 10. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeęi korisnik se zahvaljuje korisniku Lex987 na korisnoj poruci: | ||
todos (26.1.2025) |
![]() |
#36 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Дакле ниси пратио дешавања у то доба. А требало би јер си обавештен у сваком случају. Кинези су експериментисали и нису им се слагале спецификације. Био сам мало упућен у то јер сам се и сам чудио таквим спецификацијама. Као фотограф аматер брзих спортских сцена и сам см био изненађен јер користим за основу фуџифилм хс10 плус 16-80 ф4. Кад год сам имао могућност да фоткам статичне сцене врло често сам користио мобилни баш због тог ф1.4. У неком наредном периоду требало би да нававим 23мм ф1.4, али за сада је овако. Неко ко има 20к+ фотографиј н социјалним мрежама треба да се разуме, а не да испада да ја зезам вас који сте узгред и те како упућени. Неки и далеко више од мене. Иначе моје спортске фотографије су и на билбордима, комбијима, постерима, мрежама и ко зна где још.
|
![]() |
![]() |
Sledeęi korisnik se zahvaljuje korisniku todos na korisnoj poruci: | ||
Lex987 (26.1.2025) |
![]() |
#37 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Niko nije rekao da nas zezas ovde ali cisto iz radoznalosti sam ti trazio da instaliras aplikaciju "Device Info HW", i pogledas specifikacije tvojih kamera, podelis ovde sa nama. Mozda su i sami senzori drugaciji na tom tvom modelu, a ne samo F/1.4
Dobre slike pravi taj Reno 10 ali... Imas Pixel telefone od 1000e sa F/1.7, kao i telefone od 300e sa F/1.5, to nije presudno za dobru fotografiju. Bitna je i velicina senzora, velicina piksela senzora, OIS, procesor je jako bitan, sama aplikacija kamere odnosno softver koji svaki brend prilagodjava nekim svojim standardima... Mnogo faktora utice na krajnji rezultat. |
![]() |
![]() |
todos (26.1.2025) |
![]() |
#38 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Тако је, слажем се, инсталираћу. Ал' није ти пало на памет експериментисање за одређено тржиште. Ето Оппо није заживео на нашем тржишту упркос тежњи подређених фактора да то буде. Рекао сам да сам и сам приметио то што ти видиш, и дубље сам истраживао по том питању и закључио да су кинези искакали из званичних спецификација за своје званичне моделе. Ја ћу одрадити то што што си рекао, ал' теби није довољно већ то што сам објавио.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne radi se o tome da je meni dovoljno i da ti ne verujem, nego me strasno zanima koliko se razlikuje tvoj model u odnosu na zvanicne specifikacije, mozda nije samo otvor blende. Ta aplikacija pokaze sve.
I Samsung gura razlicite senzore na A55, nije to samo kod kineza, nista novo. Oppo ovde nije zaziveo kao ni mnogi drugi kineski brendovi jer nekima ne odgovara, lakse drze monopol i visoke cene sa 3-4 poznatija brenda, ozbiljnija konkurencija bi im ugrozila masne profite... Ali to je neka druga tema. |
![]() |
![]() |
todos (26.1.2025) |
![]() |
#40 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Исто размишљамо...
|
![]() |