|
Zaštita Virusi, anti-virus programi, firewall... |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
20.11.2011, 13:53 | #1 |
Veteran
Član od: 19.1.2009.
Zahvalnice: 360
Zahvaljeno 445 puta na 210 poruka
|
Prey, odličan anti-theft software za pronalaženje ukradenog laptopa ili smartphone-a
http://preyproject.com/
Kako radi ovaj program? Ako vam je laptop ukraden, jednostavno se logujte u Prey, uključite Missing mode i svakih 10-30 minuta će vam stizati report koji sadrži: snimak kamere sa laptopa (korisno za prepozavanje lopova), screenshot ekrana (korisno ako je lopov na fb-u, možete očitati njegovo ime i prezime i prijatelje), geo informacije (prepoznaje lokaciju laptopa, prema ip adresi ili najbližem wifi hotspot-u), a postoje i opcije zaključavanja laptopa, uklanjanja svih browser informacija (cookies, history itd) i podešavanja wallpapera/poruke koja će se ispisati lopovu na ekranu (npr. recite mu da se ovo može rešiti bez policije, nek donese laptop i 100e ), ali ovo podesite samo ako sigurno znate ko je lopov. Ovo su opcije za besplatnu verziju, Pro verzija se plaća ali ima i dosta dodatnih opcija (reporti kada vi želite, prenos reporta preko ssl enkripcija i još par dodataka). Evo i par preporuka ako ćete koristiti ovaj program: Nemojte stavljati loznku na operativni sistem da bi lopov mogao koristiti sistem, pošto Prey radi samo na sistemu na kom ste ga instalirali, zaključajte BIOS i ne bootujte prvo sa cd/dvd da lopov ne bi mogao instalirati novi sistem tako lako, nemojte pamtiti lozinku i username na Prey sajtu i obrišite instalacione fajlove kada završite sa instalacijom. |
21.11.2011, 9:35 | #2 |
Ex Parrot
|
Re: Prey, odličan anti-theft software za pronalaženje ukradenog laptopa ili smartphone-a
Recenzija Prey-a nalazi se u aktuelnom broju SK na stranama rubrike "Laki pingvini" pošto je, jelte, reč o slobodnom softveru... Dao bih link ka celokupnom tekstu, ali još nije objavljen sadržaj na sajtu.
Inače, iako su "Laki pingvini" prevashodno namenjeni korisnicima slobodnog softvera, GNU/Linux-a i drugih slobodnih sistema, softver koji se opisuje vrlo često ima i svoje windows verzije pa ni korisnici ovog sistema nisu diskriminisani (a i što bi bili)... Dakle, čitajte "Lake pingvine" ima tu štošta korisnog! |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku GoranSTX na korisnoj poruci: | ||
Gradimir (21.11.2011) |
21.11.2011, 12:28 | #3 |
Starosedelac
Član od: 19.10.2011.
Zahvalnice: 107
Zahvaljeno 245 puta na 227 poruka
|
Re: Prey, odličan anti-theft software za pronalaženje ukradenog laptopa ili smartphone-a
a sta ako lopov zameni hard disk (koji se lako vadi na novijim notebook racunarima)? mislim da je bolje ukljuciti obe sifre u bios-u. jer kod tih racunara se ne moze lako zaobici bios zastita (vadjenjem baterije i slicno).
|
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku orange47 na korisnoj poruci: | ||
Gradimir (21.11.2011) |
21.11.2011, 12:52 | #4 | |
Veteran
Član od: 19.1.2009.
Zahvalnice: 360
Zahvaljeno 445 puta na 210 poruka
|
Citat:
Mada za Prey sam saznao sa lifehacker-a, jedan jako dobar sajt/blog http://lifehacker.com/prey/ http://lifehacker.com/5643460/how-to...roid-with-prey Naravno da jeste bolje, ali uvijek će postojati način da se to sve zaobiđe i instalira novi sistem/hard disk, ali većina današnjih lopova nisu toliko sofisticirani . |
|
21.11.2011, 16:33 | #5 |
V.I.P. Test Play
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.593 puta na 4.059 poruka
|
Prey koristim ima godinu dana Testirao ga par puta na laptopu i radio odlicno, a od maja-juna je i na mom android telefonu
|
21.11.2011, 17:04 | #6 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.639
Zahvaljeno 3.781 puta na 1.846 poruka
|
Bila je situacija na redditu gde je lik stalno izvestavao sta lopov radi na laptopu (lopov bio crnac, suprise suprise)...
Koje je sajtove posecivao, cak mu je i paypal podatke saznao...sliku naravno preko kamerice.. I onda je poslao policiju i vratili mu lap |
4.9.2012, 15:30 | #7 |
Novi član
Član od: 1.9.2012.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
snimio sam na laptop ovu aplikaciju, ii kada sam isprobavao radilo je, dobijao sam izvjesce i sve, ali mi kameru nije htjeo sam pokrenuti pa da uslika, nego ako ja koristim kamer onda on i uslika., aa tako isto i na mob sam je instalirao nije mi sam htjeo pokretati ni wifi niti gps,, znaci sve ja moram ukljuciti pa tek onda to sve uspijeva,, nezz jel tako i kod tebe pozz
|
12.9.2012, 12:42 | #8 |
Starosedelac
|
samo da podsetim, ako stavljate bilo kakvu sifru u bios-u, pazite da je ne zaboravite..
|
12.9.2012, 14:26 | #9 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.347
Zahvaljeno 3.306 puta na 2.281 poruka
|
Džaba vam ovaj softver kad bih ja prvi, kao lopov, prvo otvorio laptop, resetovao BIOS, i formatirao hard, čak i da ga upalim takvog kakav je ne bih dozvolio da pristupi internetu... Naravno, ne razmišljaju svi lopovi ovako (većina njih) i zato cenim ovaj program i njegovu svrhu.
Dok proizvođači ne odluče da ovakav softver (tj. softver sličan ovom) bude "ugrađen" u BIOS nema puno vajde od ovakvih programa. No, možda ga i instaliram... EDIT: Da dodam samo da smatram da je ovo na mobilnim telefonima već veoma korisno i upotrebljivo, tu će baš baš retko ko znati da reinstalira OS, ukloni ovaj softver, itd. |
12.9.2012, 16:26 | #10 |
Veteran
Član od: 6.8.2010.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 118 puta na 100 poruka
|
Ovakav softwer tj. kao opcija sa mogucnoscu ukljucivanja i iskljucivanja dolazi sa Eset Nod32 Antivirus 6 koji je trenutno u RC fazi, Anti-Theft kao zastita od kradje snima,slika korisnika i locira laptop...!
|
12.9.2012, 21:42 | #11 | |
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.639
Zahvaljeno 3.781 puta na 1.846 poruka
|
Citat:
|
|
12.9.2012, 22:08 | #12 |
Starosedelac
|
@nexexcalibur
vecina ljudi ne voli rasizam, kao ni nepravilnu upotrebu stranog jezika na domacem forumu. |
13.9.2012, 16:43 | #13 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.347
Zahvaljeno 3.306 puta na 2.281 poruka
|
|
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|