Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Komunikacioni uređaji i umrežavanje

Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje…

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 4.5.2007, 20:43   #41
glitch
Starosedelac

Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
Određen forumom Re: Problem sa modemom

A da nije pulsno biranje u pitanju? Stavi slovo "p" ispred broja u konekciji pa probaj da zoves...
Na kraju, probaj da zoves uz pomoc telefona: u Control Panelu izaberi konekcije (Network Connections) i iz padajuceg menija "Advanced" izaberi "Operator-Assisted Dialing". Pokreni konekciju i sledi uputstva.
glitch je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.5.2007, 0:52   #42
Sondri
Član

Član od: 1.11.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka

Probaću kad odem kod njega, ali radilo je normalno do prije mjesec-dva tako da mislim da nije problem u pulsnom biranju!
Sondri je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.5.2007, 0:41   #43
DarkNemos
Veteran

Član od: 14.3.2007.
Zahvalnice: 191
Zahvaljeno 208 puta na 123 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku DarkNemos Slanje poruke preko Skypea korisniku DarkNemos

Citat:
Sondri kaže: Pregled poruke
Probaću kad odem kod njega, ali radilo je normalno do prije mjesec-dva tako da mislim da nije problem u pulsnom biranju!
Ljudi a što meni stalno puca veza? Nije klasično pucanje kad se otkači modem sa linije nego se izgubi svetlo na onim monitorčićima i nemože da otvori ni jednu stranicu... Jel to do provajdera il do podešavanja kod mene?
DarkNemos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.5.2007, 13:22   #44
Predrag Stankovic
Deo inventara foruma

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 999
Zahvaljeno 666 puta na 458 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Predrag Stankovic Slanje poruke preko Skypea korisniku Predrag Stankovic

Moze i da bude i do provajdera i do linije tj. preopterecenost saobracaja, nije problem do modema ni u podesavanjima, najverovatnije se to desava kada je veliki broj ljudi u nekim trenucima konektovan na istog provajdera, tako su mi rekli pojedini provajderi kod kojih sam se zalio na to
Predrag Stankovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.5.2007, 21:34   #45
Sasa90
Veteran

Član od: 3.3.2007.
Zahvalnice: 161
Zahvaljeno 291 puta na 162 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Sasa90 Slanje poruke preko Yahooa korisniku Sasa90 Slanje poruke preko Skypea korisniku Sasa90
Talking Re: Problem sa modemom

Dotle sam imao obicnu liniju i ja sam imao protok negde oko 30 kbps ali dobitkom ISDN a imao sam 64 ali kad sam se konektovao na onaj stari nacin onda mi je bio protok negde oko 50. Tako da to nije ni od provajdera ni od modema vec je to od telefonske linije koju imas.
Sasa90 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.5.2008, 17:18   #46
caine_first
Novi član

Član od: 23.10.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

hej... imam jedan problem.. neznam kako da ga se resim , kupio sam novi modem neki vito , i kad ocu da se konektujem na internet preko bilo kog provajdera on povezuje i dodje do dela gde verifira to jes cekira nick i pasword i pukne veza , uopste nemogu da se povezem, jednom u mesec dana mi uspe i to na nekih18k.s. ako neko zna zasto molim vas da mi objasnite
caine_first je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.5.2008, 11:34   #47
VojaM
Ad Ministrator

Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka

Jedino da probaš s nekim drugim modemom. Današnji modemi su teška đubreta, i bukvalno mora da se bira onaj koji će da radi na tvojoj liniji, umesto da se sam automatski prilagodi.
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.5.2008, 15:48   #48
Blackey
Član

Član od: 14.10.2007.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 122 puta na 34 poruka

Danas sam kupio Lucent 1646t pci modem i kad ga prikljucim i startujem windows izlazi mi poruka "improper shutdown during vga clock setting. Do you want to set it again" Ako kliknem na neki od dva ponudjena odgovora (ok i cancel), kompjuter mi se uvek zablokira. Ukoliko ignorisem ovu poruku i ne diram je mogu sve normalno da radim kao i da se konektujem. Kada izvadim modem sve radi normalno. Molim za pomoc
Blackey je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.5.2008, 12:32   #49
Blackey
Član

Član od: 14.10.2007.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 122 puta na 34 poruka

Citat:
Blackey kaže: Pregled poruke
Danas sam kupio Lucent 1646t pci modem i kad ga prikljucim i startujem windows izlazi mi poruka "improper shutdown during vga clock setting. Do you want to set it again" Ako kliknem na neki od dva ponudjena odgovora (ok i cancel), kompjuter mi se uvek zablokira. Ukoliko ignorisem ovu poruku i ne diram je mogu sve normalno da radim kao i da se konektujem. Kada izvadim modem sve radi normalno. Molim za pomoc
takodje sam primetio da mi se kompjuter pali-gasi desetak puta dok ne resetuje bios.to se sve desava sa modemom u pc-u
Blackey je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problem sa DVD rezacem i MP3 Playerom… Mefisto Kvarovi 3 7.4.2006 12:55
Problem Sa Grafikom Branislav Živaljević Grafika 14 4.2.2006 17:19
Problem sa izlaznim naponom Mustek-a holodoc Kvarovi 7 2.2.2006 22:32
problem sa tv kartom Alexandar Kvarovi 10 5.1.2006 23:32

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 4:47.