Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Komunikacioni uređaji i umrežavanje

Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje…

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 14.3.2007, 21:15   #21
donmarko
Član

Član od: 9.6.2006.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 10 puta na 8 poruka
Određen forumom Re: Problem sa modemom

Prvo izvinite sto podizem temu staru skoro godinu dana

Citat:
Miloš kaže: Pregled poruke
A da nisu skoro uvodili novu centralu?
kod mene jesu, ima li to nekakve veze sa mojim problemom ? Problem je sledeci:

Kada sam bio na staroj centrali povezivao sam se brzinom od 52 kbps, konstantno, vrlo retko ispod. Kada su uveli novu centralu dobio sam dva broja, na jednom je fiksni telefon a drugi broj je za internet (na njemu nije ni aparat prikljucen ). Od kako sam dobio drugi broj od tada mi je internet uzasno spor... maximum koji moze da izvuce je 46.6, apsolutni maximum.... Preko dana jednu stranicu ucitava po nekoliko minuta a download se krece od 0.5 do 2.0 kbps. Nocu je malo brze, ali i to nije nesto.... Menjao sam provajdere ali kod svakog isto.

Modem je: Agere Systems PCI Soft Modem.

Bilo kakav savet je dobrodosao
donmarko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.3.2007, 23:32   #22
Shadowfax
Veteran

Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 130 puta na 113 poruka

Imam i ja jedan problem.
Dok sam imao star komp uvek mi se konektovao na 52 kbps, ali otkad sam kupio novi kompjuter, konektuje se na sve zive brzine, ali radi samo na 33.6 i manje. Ako se konektuje na primer, na 52 dobijem mrtvu vezu. Anybody?
Shadowfax je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.3.2007, 12:39   #23
VojaM
Ad Ministrator

Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka

Za početak, pogledaj na kojoj ti brzini radi serijski port. Ako nije na 155200 bps, povećaj.

Ako nije to u pitanju, pokušaj da izračunaš kolikom brzinom radi DL s nekog brzog sajta. Ako je DL u granicama normale, onda to što ti piše pri konektovanju i nije od nekog interesa.
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku VojaM na korisnoj poruci:
Shadowfax (15.3.2007)
Stara 15.3.2007, 12:46   #24
VojaM
Ad Ministrator

Citat:
donmarko kaže: Pregled poruke
Kada sam bio na staroj centrali povezivao sam se brzinom od 52 kbps, konstantno, vrlo retko ispod. Kada su uveli novu centralu dobio sam dva broja, na jednom je fiksni telefon a drugi broj je za internet (na njemu nije ni aparat prikljucen ). Od kako sam dobio drugi broj od tada mi je internet uzasno spor... maximum koji moze da izvuce je 46.6, apsolutni maximum.... Preko dana jednu stranicu ucitava po nekoliko minuta a download se krece od 0.5 do 2.0 kbps. Nocu je malo brze, ali i to nije nesto.... Menjao sam provajdere ali kod svakog isto.
Veliko je pitanje kako si ti uopšte dobio ta dva broja. Nekako mi se sve čini da oba broja koriste istu telefonsku žicu, a takozvanim PCM multiplekserom postiže se to "mešanje" signala. U tom slučaju, linije su sasvim dobre za razgovaranje, ali nikako ne valjaju za Internet, jer se prilikom tog multiplesiranja (tj. omogućavanja da oba signala idu istom linijom) signal modema na neki način "pokvari". U nekim egzotičnim situacijama, takvi PCM uređaji se čak stavljaju i u same centrale, kako sam čuo, ali to je zaista retko.

Ako to nije slučaj kod tebe (tj. ako možeš sa sigurnošću da dobiješ informaciju od Telekoma), onda jedino ostaje mogućnost da je u samoj centrali iz nekog razloga izvršeno filtriranje audio-spektra. Toga je nekad bilo u pojedinim beogradskim centralama na samom početku digitalizacije (nepoznato je zbog čega, moguće i zbog nepoznavanja tehnologije od strane tadašnjih tehničara), ali se već davno ne praktikuje. Takvi problemi moraju se rešiti podešavanjem parametara u centrali, a to se radi softverskim putem preko terminala.
Stara 4.4.2007, 21:56   #25
ilidan
V.I.P. Video/TV softver

Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 462 puta na 359 poruka

I ja hteo da pitam nesto na tu temu. Otkad su promenili centralu, brzina konekcije mi se smanjila sa 52kbs na 45.2kbs u najboljem slucaju. inace je 33kbs. Drugi problem je u tome sto nekad ne mogu po nekoliko dana da se konektujem na internet. Naime, krene modem da bira broj pa, ili stalno javlja da je linija zauzeta (menjao sam Wait for dialing ton i provajdere) ili dodje do Conecting computer to internet i tu stane. Inace, imam Intel Sweex 537r fax data voice v92 soft modem i povezan sam na digitalnu centralu sa koje ne mogu da vidim svoj listing poziva jer centrala ne podrzava tu opciju. Probao sam iskljucivanje telefona i ne reaguje. Ljudi iz moje okoline se normalno povezuju alli ne koriste isti modem kao i ja. Moze li ovo da bude zbog nekompatibilnosti modema i centrale?
ilidan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.4.2007, 1:28   #26
VojaM
Ad Ministrator

E, vidi, još jedan Ilidan (samo sa jednim L)

Imao sam isti problem na sestrinom kompjuteru kada mi je promenjena centrala i stavljena digitalna. Izgleda da se ti modemi sa Intelovim čipom (536 ili 537, svejedno) loše snalaze na pojedinim tipovima centrala. Kod mene je mnogo bolje radio neki Connexant.

Dakle, savetujem ti da probaš s drugim modemom (drugim internim, ili čak eksternim). Veoma je moguće da će biti bolje. Možda nećeš postizati maksimalnu brzinu pri konektovanju, ali ti bar veza neće pucati i neće biti problema.

Naravno, i kod tebe postoji mogućnost da ti linija ide preko PCM multipleksera (više telefonskih korisnika koristi istu žicu ka centrali, a signali im se digitalizuju i "mešaju"). Ako je to u pitanju, pomoći nema, sem da se prijaviš za ADSL i nadaš se da će ti zbog toga skinuti PCM što se ponekad događa.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku VojaM na korisnoj poruci:
ilidan (5.4.2007)
Stara 5.4.2007, 13:45   #27
ilidan
V.I.P. Video/TV softver

Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 462 puta na 359 poruka

Citat:
VojaM kaže: Pregled poruke
E, vidi, još jedan Ilidan (samo sa jednim L)

Imao sam isti problem na sestrinom kompjuteru kada mi je promenjena centrala i stavljena digitalna. Izgleda da se ti modemi sa Intelovim čipom (536 ili 537, svejedno) loše snalaze na pojedinim tipovima centrala. Kod mene je mnogo bolje radio neki Connexant.

Dakle, savetujem ti da probaš s drugim modemom (drugim internim, ili čak eksternim). Veoma je moguće da će biti bolje. Možda nećeš postizati maksimalnu brzinu pri konektovanju, ali ti bar veza neće pucati i neće biti problema.
Moj drug ima Connexant i radi mu odlicno na 52.2kbs. Na istoj smo centrali ali nismo u istom delu grada. Probacu sa njegovim modemom.
ilidan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.4.2007, 10:41   #28
cages
Starosedelac

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 406
Zahvaljeno 181 puta na 133 poruka

A pazite sad ovo
Ja imam isti ili slican problem kao i vecina korisnika u ovom postu,znaci tesko povezivanje,pucanje veze,spor protok etc a ranije je sve radilo savrseno.
Medjutim...
Na kompu imam ubuntu i win xp a sada sam povezan preko ubuntu-a i SVE RADI SAVRSENO
Znaci nije problem ni do modema ni do centrale ni do povezanih telefona na istu liniju...
Aj nek mi neko objasni koja je tu sa fora kupujem gajbu Weiferta
cages je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.4.2007, 13:03   #29
VojaM
Ad Ministrator

Pa vidi, ako je modem 100% softverski, onda su bolji drajveri za linux.

Ako je onaj "delimično softverski", onda možda u linuxu postoji bolji inicijalizacioni string nego u Windowsu. Ili bi možda pomoglo menjanje države u podešavanjima za modem.
Stara 29.4.2007, 22:45   #30
cages
Starosedelac

Citat:
VojaM kaže: Pregled poruke
Pa vidi, ako je modem 100% softverski, onda su bolji drajveri za linux.

Ako je onaj "delimično softverski", onda možda u linuxu postoji bolji inicijalizacioni string nego u Windowsu. Ili bi možda pomoglo menjanje države u podešavanjima za modem.
Pa neam pojma iskreno da kazem,ja mislim da je softverski (intel 536EP).
A drzava je trenutno USA,imate li ideju mozda koju bih drugu trebao da stavim?
Hvala unapred
Stara 30.4.2007, 2:10   #31
glitch
Starosedelac

Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka

Ma softverski, i to jedan od gorih! Ako nema nase drage otadzbine (u sta ne sumnjam) probaj neku iz okruzenja (recimo Italiju). U zavisnosti od verzije, probaj i druge drajvere. A mozda jednostavno nemas srece dok drug Telekom drugacije ne kaze (mada, da ga ne mesamo ako pod Linux-om radi lepo).
Da se vratim na pocetak: jedan od gorih.
glitch je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku glitch na korisnoj poruci:
cages (30.4.2007)
Stara 30.4.2007, 12:58   #32
cages
Starosedelac

Ok,hvala lepo isprobacu te varijante,samo da napomenem nesto sto sam ranije ispustio.Naime,iz iskustva znam kako bi zvuk povezivanja trebao da se cuje kao i kolika je duzina istog do momenta kada se zakaci na net.Medjutim cesto se desava da se to povezivanje otegne duplo duze pa i troduplo a zvuk podseca na ucitavanje igre za ZX ili c64
Drajvere sam menjao i nista se nije promenilo
Stara 30.4.2007, 17:11   #33
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.590
Zahvaljeno 2.646 puta na 1.587 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Pre jedno 4-5 modema imao sam jedan koji je bio Agere,i taj je bio najbolji,kasnije conexanti su radili na 50,6,pa na48...i sad kad imam externi robotics radi na 46,6 fiksno.Centrale su nam strava,ali bukvalno.
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.5.2007, 10:26   #34
Predrag Stankovic
Deo inventara foruma

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 999
Zahvaljeno 666 puta na 458 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Predrag Stankovic Slanje poruke preko Skypea korisniku Predrag Stankovic

Meni brzina konektovanja nikad ne premašuje 40kbit/s i treba da prodje 2-3 minuta dok se veza stabilizuje a konstantna brzina download-a je oko 3KB/s mada dosta često tera i preko 5,tako da kad nesto skidam download kod FlashGet-a ograničim na 2.8KB/s tako da mi za surf ostanane 1-2KB, sto je za forum i za chat dovoljno
Predrag Stankovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.5.2007, 23:23   #35
Sondri
Član

Član od: 1.11.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka

Prijatelj ima čudan problem! Naime, čuje se dial tone na zvučnicima, čuje se ono tipkanje kao da komp zove i onda samo nastavi dial ton, ono tu-tu, tu-tu, tu.tu,.... ništa??? U čemu bi mogao biti problem? Da se ne čuje signal, ne bi mi ništa bilo čudno, sve radi, al kao da računar uopšte ne zove???
Sondri je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.5.2007, 23:47   #36
JovanK
V.I.P. Phone Zone

Član od: 10.9.2006.
Lokacija: Trebinje @REPUBLIKA_SRPSKA@ Moja mašina:Fujitsu AH530
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 1.095 puta na 712 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku JovanK Slanje poruke preko Skypea korisniku JovanK

Citat:
Sondri kaže: Pregled poruke
Prijatelj ima čudan problem! Naime, čuje se dial tone na zvučnicima, čuje se ono tipkanje kao da komp zove i onda samo nastavi dial ton, ono tu-tu, tu-tu, tu.tu,.... ništa??? U čemu bi mogao biti problem? Da se ne čuje signal, ne bi mi ništa bilo čudno, sve radi, al kao da računar uopšte ne zove???
Ako računar uopšte ne zove u device manageru pod stavkom modem, ne znam tacno na kojoj od kartica rasčekiraj opciju WAIT FOR DIAL TONE, i trebalo bi da radi, ako je do toga.
JovanK je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.5.2007, 0:13   #37
Freško
CSC

Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.587 puta na 1.855 poruka
Post Re: Problem sa modemom

Citat:
JovanK kaže: Pregled poruke
Ako računar uopšte ne zove u device manageru pod stavkom modem, ne znam tacno na kojoj od kartica rasčekiraj opciju WAIT FOR DIAL TONE, i trebalo bi da radi, ako je do toga.
Tačna putanja do opcije kojom se isključuje WAIT FOR DIAL TONE je :

Control Panel > Phone and Modem Options > [ "Kartica" Modem ] > [ "Dugme" Properties ] > [ "Kartica" Modem ]

Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	WFDT.JPG
Viđeno:	18 puta
Veličina:	30,6 KB
ID:	7771

Kod mene je konkretna opcija zatamnjena jer ja koristim Eksterni USB ISDN Modem .
Freško je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.5.2007, 0:21   #38
JovanK
V.I.P. Phone Zone

Član od: 10.9.2006.
Lokacija: Trebinje @REPUBLIKA_SRPSKA@ Moja mašina:Fujitsu AH530
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 1.095 puta na 712 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku JovanK Slanje poruke preko Skypea korisniku JovanK

Citat:
fresko kaže: Pregled poruke
Tačna putanja do opcije kojom se isključuje WAIT FOR DIAL TONE je :

Control Panel > Phone and Modem Options > [ "Kartica" Modem ] > [ "Dugme" Properties ] > [ "Kartica" Modem ]

Prilog 7771

Kod mene je konkretna opcija zatamnjena jer ja koristim Eksterni USB ISDN Modem .
Evo sada sam provjerio, da može i tako, a može i kako sam ja napisao, takođe naziv kartice je modem (potpuno je sve isto).
JovanK je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.5.2007, 0:33   #39
Freško
CSC

Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.587 puta na 1.855 poruka
Post Re: Problem sa modemom

Citat:
Evo sada sam provjerio, da može i tako, a može i kako sam ja napisao, takođe naziv kartice je modem (potpuno je sve isto).

Naravno da može , u potpunosti se slažem . Nisam ja ništa tebi protivurečio sam sam nave (jednu) kompletnu putanju kako doći do WFDT opcije ....
Freško je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.5.2007, 16:56   #40
Sondri
Član

Član od: 1.11.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka

Citat:
Zove on, ali se ništa ne dešava!!! Kliknem dial, 2-3 sekunde se čuje ton kao kad digneš slušalicu i onda kao da pritišćeš tipke na telefon! Nakon toga i dalje se samo čuje dial tone, kao da nisam ni kliknuo dial???
Sondri je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problem sa DVD rezacem i MP3 Playerom… Mefisto Kvarovi 3 7.4.2006 12:55
Problem Sa Grafikom Branislav Živaljević Grafika 14 4.2.2006 17:19
Problem sa izlaznim naponom Mustek-a holodoc Kvarovi 7 2.2.2006 22:32
problem sa tv kartom Alexandar Kvarovi 10 5.1.2006 23:32

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 4:13.