Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 14.5.2010, 14:17   #1
JAZO
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka
Određen forumom Stronghold 3

http://www.videogamer.com/news/stron..._for_2011.html
http://www.hcl.hr/vijesti-najavljen-...3-4216-17.html
JAZO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 11 korisnika se zahvaljuje korisniku JAZO na korisnoj poruci:
batakpudla (14.5.2010), DylaN (14.5.2010), Lich_king2 (14.5.2010), munited (14.5.2010), Nicklord (14.5.2010), Nikola95 (15.5.2010), NjegovaWisost (15.5.2010), p4e4c (21.3.2011), pentraksil (14.5.2010), rellik (15.5.2010), _Maximus_ (26.8.2010)
Stara 14.5.2010, 15:03   #2
Strelok
Član

Član od: 15.10.2008.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 73 puta na 41 poruka
Određen forumom Re: Stronghold 3

Ako je ovo istina... SUPER! Can't wait!

Stronghold i Stronghold Crusader su legende mada je dvojka malo zeznula stvari a Legends je jos vise uprskao pokusavajuci da sve okrene na mitsku stranu.
Strelok je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.5.2010, 7:05   #3
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 860
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka

Citat:
Strelok kaže: Pregled poruke
Ako je ovo istina... SUPER! Can't wait!

Stronghold i Stronghold Crusader su legende mada je dvojka malo zeznula stvari a Legends je jos vise uprskao pokusavajuci da sve okrene na mitsku stranu.
Šta znam,meni Legends nije bio toliko loš. A dvojka bi bilo solidna da nije imalo onoliko bagova. A ne znam hoću li ga igrati, jer sam se kecom i crusaderom predoziro, a legends i 2 sam odigrao.
NjegovaWisost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.5.2010, 8:14   #4
Strelok
Član

Citat:
NjegovaWisost kaže: Pregled poruke
Šta znam,meni Legends nije bio toliko loš. A dvojka bi bilo solidna da nije imalo onoliko bagova. A ne znam hoću li ga igrati, jer sam se kecom i crusaderom predoziro, a legends i 2 sam odigrao.
Hehe, pa nije da su igre lose, mogu se pronaci zanimljivi trenuci i u Legends i u Stronghold 2, ali kad uporedimo sa Stronghold i Stronghold Crusader to su sasvim prosecne igre.

Mana dvojke je ta sto su probali da unesu sto vise realnosti. Mislim "Gong pit" i ostale gradjevine slicne namene su poprilicno upropastile dozivljaj I sto je najgore, bez njih je bilo gotovo nemoguce igrati Druga stvar je atmosfera, u prethodnim igrama je da kazem bila nekako mracna. U Stronghold-u pogotovo. Tacno se oseti onaj smek vremena u kojem su se engleski plemici makljali za krunu. U Crusader-u imate osecaj da se ratuje stvarno po pustinji, sve je jednostavno ukazivalo na to, arhitektura, jedinice... ma sve!

Onda odjednom dobijemo "dvojku" koja se kao vraca korenima. Umesto da pokusaju da docaraju atmosferu, onu mracnu i napetu, punu spletkarenja i slicnih stvari, dobili smo igru u kojoj je sve veselo, raspevano i sareno i jedini veci problem je skupljanje fekalija i jurnjava za pacovima po mapi kako bi odrzali seljake srecnim

Neke od mana "dvojke" ispravio je Legends, ali ne sve. Istina, nekako je prihvatljiviji za igranje ali jednostavno Strongold nije zamiljsen kao igra u kojoj ce leteti zmajevi, carobnjaci bacati munje, vampiri se pentrati po zidovima i golemi rusiti iste Naglo skretanje sa originalne ideje kako bi izvukli fransizu, inace nista posebno.

Setice se valjda sta je prethodne igre ucinilo toliko zanimljivim i napokon napraviti pravog naslednika Crusader-u.

Jos jedna stvar koja me sad kopka... odradili su Englesku u prvoj igri, krstaske ratove u drugoj, ponovo se vratili na Englesku u trecoj... sta mislite gde ce ova da nas odvede?

Verovatno opet u Englesku ali ja bih hteo da na primer vidim centralnu evropu i malo varvara...
Stara 15.5.2010, 10:13   #5
Nikola95
Veteran

Član od: 7.1.2008.
Zahvalnice: 791
Zahvaljeno 238 puta na 168 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Nikola95

A što ne Azija? Ili sve to zajedno? Bilo bi dobro vidjeti sistem frakcija u Strongholdu.
Nikola95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.5.2010, 10:23   #6
Strelok
Član

Citat:
Nikola95 kaže: Pregled poruke
A što ne Azija? Ili sve to zajedno? Bilo bi dobro vidjeti sistem frakcija u Strongholdu.
Da, to ne bi bilo lose, i da se pojavi mapa kao i Stronghold-u. Ali to je vec preterano i ne mozemo ocekivati od njih da naprave tako nesto. Ali centralna evropa bi to lepo nadoknadila. Tu su prolazile sve moguce vojske. Ne bas sa dalekog istoka ali bilo je azijata.

Tja, mozemo se mi naklapati oko toga sta bi moglo da bude, sta mi zelimo da bude ali cinjenica je... ne pravimo mi igru i verujem da ce opet biti u pitanju Velika Britanija
Stara 14.5.2010, 20:23   #7
Lich_king2
Veteran

Član od: 29.6.2008.
Zahvalnice: 747
Zahvaljeno 219 puta na 151 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Lich_king2

O hvala ti boze. Konacno normalna odluka.
Lich_king2 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.5.2010, 20:57   #8
Nicklord
Veteran

Član od: 8.4.2009.
Zahvalnice: 324
Zahvaljeno 220 puta na 131 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Nicklord

Super Ne mogu da verujem...
Nicklord je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.5.2010, 21:18   #9
igorx
Član

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 11 puta na 3 poruka

Stronghold 2 je obično smeće, nadam se da će se vratiti na stari put.
igorx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.5.2010, 21:59   #10
rellik
Veteran

Član od: 29.6.2007.
Zahvalnice: 216
Zahvaljeno 421 puta na 229 poruka

Samo da ne bude ko 2 :/ Crusader i dan danas zakon
rellik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.5.2010, 22:14   #11
munited
Član

Član od: 18.7.2007.
Zahvalnice: 89
Zahvaljeno 21 puta na 19 poruka

Konacno se setise.Ocekivao sam da ce usoro doci do ovoga. Nadam se da ce napraviti nesto sto cu moci igrati "duze" od Crusadera.
munited je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.5.2010, 23:37   #12
Dred034
Član

Član od: 12.1.2010.
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka

Ajd Boze pomozi,samo me strah da ne bude ono "tresla se gora rodio se mis"
Dred034 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.5.2010, 2:06   #13
SirDuck
Deo inventara foruma

Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka

^Ako se ne vrate onom šmeku iz "keca" i biće takav slučaj
SirDuck je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.12.2011, 22:31   #14
JAZO
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka
Određen forumom

Kako je losa kampanja ,nema meni bugova zasad
JAZO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.1.2012, 1:11   #15
Stefan 5
Starosedelac

Član od: 20.8.2007.
Zahvalnice: 597
Zahvaljeno 301 puta na 178 poruka

Ja sam krenuo sada ekonomsku kampanju,super je mnogo bolja nego military inače igram sa ovim novim updatom 11 za sada nijedan bag a konačno mi je proradila muzika u pozadini.Jedan od svetlijih strana ovog promašaja.
Stefan 5 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.1.2012, 21:37   #16
Stefan 5
Starosedelac

Smile Re: Stronghold 3

Citat:
JAZO kaže: Pregled poruke
Kako je losa kampanja ,nema meni bugova zasad
Koju kampanju igraš?Military jeste užas. Inače mnogi su igri digli score na 7 zbog pečeva.Npr:
Citat:
Post Patch re-visit.

Having suffered from issues straight out the gate, Stronghold 3 has received a bunch of recent patches to improve the experience and smooth over the bugs. And brilliantly they’ve made significant steps to making a promising title realise its potential.

By concentrating on the UI niggles Stronghold 3 feels like a different game – to be more accurate it feels like a game. The faults before broke any kind of immersion, in particular the ability to click on individual units/buildings. This isn’t the largest fix in the world, but its effect is instantly appreciated. It lets you get on with your business without having to double-check every time you click on something.

Various other tweaks have come along to smooth over the worst offenders. Several difficulties have been added and normal feels slightly easier. Lower food consumption allows some flexibility in the economy of your stronghold. However, the greatest tweak is the defensive bonus of fortified units. It always felt odd when a unit on top of a 50ft stone tower was only slightly better off than a man on the deck. Although it seems all troops are a descendant of Robin Hood i.e. every projectile always finds its mark, the buff to garrisoned units, however, helps mitigate this.

It’s still not a perfect combat system. Unfortunately nothing short of a complete overhaul to the ranged/melee system, including relative accuracy of a unit depending on factors such as terrain, height, living conditions and possibly even morale, is required to iron out all the issues, but it’s certainly much better.

Coming back to the economic side of the game, the lower food consumption rate has added some leniency to the build order. Before the patches it really was a chore to balance production with new building lest you crash your economy, this small change helps a great deal in maintaining a positive economy. Slight economic leniency is not the gold standard, however. I feel for Stronghold 3 to realise its greatest potential a more detailed and complex market system needs to be put in place, one that allows flexibility in castle builds and taking advantage of local resources in a buy/sell capacity.

Overall the general fixes in the last month have radically changed Stronghold 3. In fact it’s such a drastic change it warranted this post-patch write-up. Taking the patches into account Stronghold 3 has easily become an above average game, and whilst we stand by our original score for the release version of the title, with the patches we would grant it a 7/10.
Stara 10.1.2012, 17:57   #17
dulezmaj
Veteran

Član od: 17.7.2010.
Zahvalnice: 801
Zahvaljeno 503 puta na 255 poruka

kakva je igrica sa svim ovom prepravkama?? probao sam cistu verziju i bila je losa do bola,ali ako je dosta toga popravljeno da opet uzmem da igram??
dulezmaj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.1.2012, 18:40   #18
Romantic
Veteran

Član od: 9.4.2010.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 235 puta na 158 poruka

Vaznije je pitanje da li su svi patch-evi uradjeni ili ce se raditi jos i koliko? A zatim koliko zapravo popravljaju stvari?
Romantic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.1.2012, 21:39   #19
Stefan 5
Starosedelac

Citat:
Romantic kaže: Pregled poruke
Vaznije je pitanje da li su svi patch-evi uradjeni ili ce se raditi jos i koliko? A zatim koliko zapravo popravljaju stvari?
Naravno da nisu svi urađeni.Sudeći po izjavama koje sam pročitao kada je igra izašla očigledno da puno popravljaju.Ipak preporučujem da sačekate do 2.00 verzije barem ja ću tako jer ima još malenih bagova koji ruiniraju igranje ali očigledno da igra ima potencijal tj.postoje momenti kada naprosto bljesne kao da se vratim u stari Stronghold 1.
Stara 10.1.2012, 21:34   #20
Stefan 5
Starosedelac

Citat:
dulezmaj kaže: Pregled poruke
kakva je igrica sa svim ovom prepravkama?? probao sam cistu verziju i bila je losa do bola,ali ako je dosta toga popravljeno da opet uzmem da igram??
Nisam igrao nepečovanu verziju pa ne mogu da sudim.Ovako igra nema nekih značajnijih problema sem umobolnog ponašanja vojnika u 4 misiji u kampanji i barem meni abnormalne hardverske zahtevnosti. Ekonomska kampanja je pravo uživanje za igranje.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Stefan 5 na korisnoj poruci:
dulezmaj (14.1.2012)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
crusader, demo, legends, stronghold

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Stronghold 2 silver-ranca Strateške igre 55 15.10.2017 13:59
Stronghold Crusader Extreme zokocx Strateške igre 7 17.2.2012 14:50
Stronghold Crusader multiplayer Nikola95 Online susreti 55 10.2.2012 18:50
pomoc za stronghold gavrilo Mrežne igre 3 20.4.2009 9:11

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:11.