|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
30.12.2011, 22:50 | #1 |
Član
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 20 puta na 11 poruka
|
Ruter ne daje signal?!
Ljudi, izludeh ceo dan. Koristim bezzicni internet. Od provajdera sam kupio 2 rutera koji su mi potrebni da razvucem internet bezzicno po kuci. Oba imaju oznaku TP Link wr543g, s tim sto jedan ima ulaz da se prisrafi kabal sa antene, a drugi umesto tog ulaza ima antenu da baca signal. Sve to bi trebalo da izleda ovako. Kabal sa antene dolazi u jedan ruter, taj ruter povezujem na drugi utp kablom, a onda taj baca bezzicno po kuci. Njakao sam se vazda i uspeo da namestim prvi ruter. Izabrao sam mod CLIENT, tip konekcije PPOE, upisao sifru i ussername i on je proradio. Kada povezem UTP kablom sa njega u komp, imam internet. Problem je u drugom ruteru koji treba da daje bezzicno. Mucio sam se, nisam mogao da dobijem izlaz na internet sa njega ni kablom ni bezzicno, i na kraju dodjoh do sledece situacije. Kada iz rutera 1 povezem UTP kabal u ruter 2, iz lana u lan i ponovo iz rutera 2 iz lana u komp, tada imam internet. Ne pomaze opcije da iz rutera 1 povezem u WAN port rutera 2, nemam izalaz na internet. Dok sam tako pokusavao svasta, odjednom ruter 2 izgubi bezzicni signal, znaci uopste ne odasilja bezzicno. Probao sam resetovanjem, ubacivanjem novog firmwera, ali ne vredi, on ne daje signal. Kablom radi, ali bezzicno ne baca. E sad, ako je neko uopste stigao dovde da procita sve ovo i razumeo problem, mene zanima sledece>
1. Kako da osposobim ruter da ponovo daje bezzicni signal? 2. Da li gresim u portovima u povezivanju kablova? 3. Da li mozda za ruter 2 treba izabrati neku drugu opciju, static ili dyinamic ip, a ne da i u njemu ukucavam pass i ussername? Hvala svima unapred. |
31.12.2011, 10:49 | #2 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.587 puta na 1.855 poruka
|
Re: Ruter ne daje signal?!
Nakanih se ovo da pročitam. Elem, neznam šta si čačkao pa ti taj drugi ruter više nebaca net. U glavnom sve što si trebao da uradiš je da promeniš opeg IP adresa na njemu. Ako si mu pristupao na recimo 192.168.1.1 Dovoljno je da mu u lan podešavanjima podesiš da mu opseg adresa počinje od recimo 192.168.2.1 i to je to, procedura za povezivanje je:
1. Ruter na koji je antena našrafljena sa krova verovatno, iz njega lan kabli u WAN port drugog rutera i to je to radiće.... |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Freško na korisnoj poruci: | ||
GameFREAK (31.12.2011) |
4.1.2012, 15:34 | #3 |
Starosedelac
Član od: 19.10.2011.
Zahvalnice: 107
Zahvaljeno 244 puta na 226 poruka
|
Re: Ruter ne daje signal?!
hm, probaj eventualno da u drugom ruteru, pod WAN opcijom uneses za polje 'default gateway' adresu prvog rutera.
edit: mislim da bi trebalo da na prvom ruteru podesis 'static routing'. tu za destination ip address stavi opseg tih racunara sto se ne vide. a za default gatway stavi adresu drugog rutera. inace, drugi ruter bi trebao da radi u modu "AP Router". Poslednja ispravka: orange47 (4.1.2012 u 15:47) |
Bookmarks sajtovi |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Belkin N150 slab signal! | Master Joda | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 2 | 8.6.2010 10:44 |
Wifi ruter or wifi pojacivac ? | Starface | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 15 | 18.5.2010 1:21 |
Wireless ruter, spajanje više računara u LAN, a da svi imaju izlaz na net | Master Neo | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 6 | 16.6.2009 19:01 |
1 ruter, da li još jedan? | dzonihsv | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 14 | 12.4.2008 17:12 |
Sky star 2 (signal quality, signal strength?) - nema signala | milanp | Kvarovi | 3 | 31.3.2008 9:15 |