![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 10.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imam instaliran linux mandriva 2006.Posedujem wireless dlink dwl-520+ karticu. Prilikom instalacije nije u potpunosti prepoznao wireless karticu tj trazi da je rucno konfigurisem. Prepoznao je kao neki acx100 texas instruments chipset. Dali neko zna neko kako da resim problem???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
moze li da se odgovori nesto konkretnije, pogledao sam link ka acx100 sve je na engleskom pa me interesuje u kratkim crtama sta da uradim da bih instalirao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Član
|
![]() Citat:
cd /usr/src mkdir acx zatim wget http://acx100.erley.org/acx-20051202.tar.bz2, a potom tar xjvf acx-20051202.tar.bz2 Prethodnim koracima si se prebacio u dir gde ti je kernel sors, napravio novi dir acx i u direktno u njega skinuo bzipovani drajver a zatim bzip raspakovao. Kompajliranje - prevodjenje u izvrsni oblik prilagodjen tvom kernelu - obavices komandom make -C /lib/modules/`uname -r`/build M=`pwd` Zatim ces fajl acx.ko da kopiras u direktorijum /lib/modules/'verzija-kernela/acx, dir acx ces morati sam da napravis. Pokreni komandu depmod -a, a zatim modprobe acx. Ako ne dobijes nikakvu poruku, to je dobar znak, modul je pravilno ucitan. Idi zatim u MCC i podesi konekciju - to bi bilo to... A da, da bi se modul ucitavao automatski, unesi red acx u fajl /etc/modules... EDIT: za sve komande mozes da odradis copy/paste, sem za wget... jer bi na mesto linka trebalo staviti poslednju verziju drajvera, vidi na sajtu. I da, ono verzija kernela treba da bude zamenjeno pravom verzijom, npr. 2.6.13-mdk... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
Pokusao sam da isprobam i dok sam dosao do naredbe make -C /lib/modules/`uname -r` /build M=`pwd` nemoze da prevede. verzija kernela mi je 2.6.12-12mdk i depmod -a nije prosao ubacio sam acx u fajl /etc/modules
medjutim kad rucno konfigurisem u mcc onda imam tri opcije: debug use_eth_name firmware_dir za debug sam pogledao trazi debug level mask od 0x0000 - 0x3fff ja sam stavio na ox0200 posto sam nasao u acx include-u. use_eth_name trazi da alociram device na ethx umesto wlanx ovo bas ne kontam dali umesto x ide neki broj npr wlan0 firmware_dir sam stavio /etc/modules/2.6.12-12mdk/acx postoji i neka treca opcija da koristim neki ndiswrapper da preko njega koristim win drivere ali ni njega nemogu instalirati |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Ok, nisi los, kapirs stvari
![]() Za eth/wlan ide upravo kako si rekao eth0, odn. wlan0, a firmware dir je direktorijum u kojem je firmware udredjaja - http://acx100.erley.org/acx_fw/acx1xx.htm je stranica na kojoj ces naci FW za svoju karticu a zatim ga kopiraj u /lib/hotplug/firmware/ mada za konkretnu kartu stoji upozorenje, konsultuj http://acx100.sourceforge.net/wiki/Firmware . To je ono sto mogu da ti kazem, nadam se da sam pomogao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
|
![]()
Imam problem oko compajliranja neprepoznaje komandu -c evo listinga:
[root@localhost /]# cd usr [root@localhost usr]# cd src [root@localhost src]# cd acx [root@localhost acx]# dir acx_config.h Changelog Kconfig README wlan.c acx_func.h common.c Makefile script wlan_compat.h acx.h conv.c pci.c setrate.c wlan_hdr.h acx_struct.h ioctl.c pktgen usb.c wlan_mgmt.h [root@localhost acx]# -C /lib/modules/2.6.12-12mdk /build M=/usr/src/acx bash: -C: command not found [root@localhost acx]# |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
|
![]() Citat:
Lepo BrainZ kaze make -C /lib/modules/2.6.12-12mdk /build M=/usr/src/acx BrainZ, mislim da bi ubuduce ovo morali stavljati pod [code] tagove... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Novi član
|
![]()
Ok thanx na ukazanoj gresci.
pokusao sam ponovo ali i sad mi kompajler cudno ponasa: [root@localhost acx]# make -C /lib/modules/2.6.12-12mdk build M=/usr/src/acx make: Entering directory `/lib/modules/2.6.12-12mdk' make: *** No rule to make target `build'. Stop. make: Leaving directory `/lib/modules/2.6.12-12mdk' [root@localhost acx]# |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() Kod:
make -C /lib/modules/2.6.12-12mdk/build M=/usr/src/acx |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
|
![]()
Mislim da ovaj novi kompajler je previse osetljiv. Dali da pokusam da kompajliram sa starijom verzijom kompajlera i kako?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
Član od: 2.3.2006.
|
![]()
Pretpostavljam da će ovaj link pomoći:
http://www.linuxserbia.com/content/view/1517/25/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Novi član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem pri povezivanju sa TV-om | VMedic | Operativni sistemi | 11 | 3.2.2009 23:36 |
Zanimljiv problem Paljenja | risiko | Kvarovi | 7 | 12.2.2007 1:46 |
Pioneer 110D - DVD rezac PROBLEM | overlord | Nosači podataka | 16 | 5.2.2006 10:54 |
Problem sa XP-om | vladale | Operativni sistemi | 10 | 21.1.2006 22:11 |
Wireless 802.11g standard?Sta obuhvata?koja oprema?Koliko ce okvirno da me kosta? | Ilic Marko | Internet usluge | 4 | 18.1.2006 15:43 |