![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Problem je sledeci:
Imam 2 racunara sa istim hard diskovima, na prvom je windows star par mjeseci a na drugom je juce particija c formatirana i instaliran win. Na ovom prvom postotak fragmentacija na c particiji je oko 2% a na drugom nikako da spustim ispod 15% iako je win svjeze instaliran. u oba slucaja sam koristio O&O defrag v6 sa ukljucenom opcijom automatskog defragmentisanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 12 puta na 11 poruka
|
![]()
Koristi O&O defrag v8 umesto v6 i sacekaj koji dan sa drugim kompom do izvodjenja defragmentacije. Verovatno na taj hard jos uvek ubacujes nove programe, podatke, muziku ili sta vec, pa to stalno pokazuje fragmentiranost podataka na particiji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Ma problem i jeste sto sam stavio sto sam mislio od programa, muzika i dosta stvari je na D particiji, ali sa njom je sve u redu, fragmentacija je na 0%.
Nije mi jasno sta je sa C particijom, na njoj je svega nekoliko GB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 19.12.2005.
|
![]()
Promeni program za defragmentaciju.Upotrebi Diskeeper 10.O&O je prema mom iskustvu jedan od najsporijih i najlosijih programa u klasi.Win XP koristi staru verziju Diskeepera sto garantuje kompaktnost sistema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Meni O&O defrag odlicno odradjuje posao na prvom racunaru, i ja sam prezadovoljan sa njim jer mi disk odrzava u potpunom redu bez moje intervencije.
Ali problem nije do O&O jer su isti hard diskovi, na jednom je sve super,a na drugom nije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Član od: 1.12.2005.
|
![]()
Problem sa defragmentacijom može biti posledica rada nekog programa u pozadini ili servisa(najčešće indexing service).Pored toga problem mogu biti i fajlovi koji nastaju usled aktivnosti System Restore servisa .Ali najčešći problem može biti virtuelna memorija ako je fajl preveliki za defragmentizaciju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Sad mi ovaj drugi racunar nije dostupan, ali bi moglo biti da si u pravu jer je na na prvom racunaru system restore iskljucen i virtuelna memorija je fiksirana na 1000mb, a na ovom drugom racunaru sa kojim imam problema system restore je ukljucen a virt. memorija fiksirana na 500mb.
Sutra cu pokusati.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
iurisvulgaris, bi ti u pravu.
![]() promijenio sam virtuelnu memoriju na 384-768 i sada vise nemam problema sa defragmentacijom. ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Član od: 1.12.2005.
|
![]()
Najbolje je virtualnu memoriju staviti fiksno ( i minimum i maksimum na istu vrednost) da se ne bi ponovo fragmentovala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa DVD rezacem i MP3 Playerom… | Mefisto | Kvarovi | 3 | 7.4.2006 12:55 |
Problem sa Ink-jet-om! | choopa | Ostale komponente | 0 | 10.2.2006 21:59 |
Problem Sa Grafikom | Branislav Živaljević | Grafika | 14 | 4.2.2006 17:19 |
Problem sa izlaznim naponom Mustek-a | holodoc | Kvarovi | 7 | 2.2.2006 22:32 |
problem sa tv kartom | Alexandar | Kvarovi | 10 | 5.1.2006 23:32 |