![]() |
![]() |
|
Mrežne igre Multi-player igre |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Da li neko zna sta kod jacine wireless signala znaci "Noise Level " ?
Imam Ralink 11.0mbps, 54.00 PCI Turbo Wireless lan card, oko 8 metara kabla i eksternu usmerenu antenu (neznam koja , moja procena 15db). Otprilike ni antena ni kartica ne vrede vise od po 30-35 evra... Imam odlicnu opticku vidljivost( sa krova kako gledam provajderovu antenu, tako sam i antenu usmerio),bez prepreka(nema zgrada, krosnje drveca i sl.), nekih 200-300 metara vazdusne linije, instalirao Ralink program ove kartice, uplatio provajderu 128k FLAT( 1300 din. cini mi se malo skupo, ali u mestu gde zivim nemam drugu alternativu osim dial-up-a),to radi ok, download 16kb konstantno, skoro nikada ne opada ispod 15... U programu kartice pise sledece: 1: link quality 89% (obicno 89-91... ponekad pada do 82, ali nikada ispod toga) 2. signal strength: 42%(pise normal) (ponekad padne na 37, i pise "weak") 3. Noise level : 16% (low) ?????? - ovo 16 je konstantno ... Sta je to "noise level " - jel to jacina suma, radio smetnje ? da li zbog njegovih low 16% meni jacina signala samo 42 ? ? Inace,za sada sam zadovoljan kvalitetom usluge provajdera download je konstantan, oko 15-16kp/s , veza stabilna,ucitavanje stranica normalno, bez cekanja, nema prekida,video stream radi odlicno, par puta u proteklih mesec dana je bilo po nekoliko sati prekida, ali provajderi me ubedjuju da je to bilo do njih i da je sve u redu sa mojom opremom... Uskoro planiram kupovinu par originalnih igrica za online igranje i interesuje me da li ce jacina signala imati veze sa igranjem mmorpga ? - primem Guild Wars, WoW ? Nikada nisam bio u kontaktu sa time... pominju neki lag (kasnjenje u igri), jacina Ping-a , sta god to znacilo... ? Ima li ovako slaba jacina signala 42% veze sa time ? Hvala unapred ! Pozdrav ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Novi član
Član od: 6.2.2007.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
ej pa imam i ja wireless pa i mene to interesuje ako ti neko javi onda i ti meni javi da znam!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Prvo, najbitniji ti je kvalitet linka - ti imas znaci oko 90% sto znaci da je dobro. Na oko 60% signala bude i 100%, ali je ovo sasvim dovoljno.
Noise level jeste nivo suma, i mislim da zavisi najvise od kabla. Evo zasto: Imam 4 druga koji imaju BELI kabl, koji je po signalu i kvalitetu linka dosta losiji, ali noise level je 0! Ono sto je najcudnije, niko od njih nije presao 30% sem jednog koji je imao 37%. Dvojica su igrali WOW, jedan DOTU, cetvrti counter. Ja imam crni kabal (ali ne mogu da utvrdim koji!), signal mi je najvise bio 75%. E sad, dvojica su malo blizi AP-u od mene, jedan 100m iza mene (na vecoj cistini, i antena na vecoj visini), a onaj najnapaceniji za wow-om je najdalje i ima antenu 21db. ![]() Svi imamo 15m kabla. WOW-ovci su na 23% igrali mesecima, komentar je da nekad radi, nekad ne radi sto je za ocekivati, laga ima, cak i ako u igraonicu odu. ![]() Ovaj sto je igrao counter strike, ponekad je uspevao da ima ispod 100ms laga, super je islo, ali to vecinom nije tako. ![]() WOW-ovci rekose:"Potpis'o bi na 700ms!" Ne znam kako bi kod mene bilo, bilo bi sigurno bolje, ali to ne zavisi samo od mene, nego i od provajdera i game servera. U svakom slucaju, za igranje je bolje bilo sta od wireless-a. Pa, srecno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
I ja imam crni kabal, i noise level je 0 ...
Ovih dana je link kvalitet oko 82%, a signal je malo skocio na 31%, ali jos uvek neznam zasto nije 42% koliko je bio u pocetku... Mozda je to zbog provajdera, mozda mi je udar vetra (ili neke ptice) malo pomerio antenu... Hvala ti na informaciji, probacu pa sta bude... ![]() Pozdrav ! |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Wireless pitanje | GameFREAK | Internet usluge | 3 | 28.11.2006 19:48 |
Pitanje u vezi s laptopom, trenutno stanje | sergej | ŠDK - Prenosni računari | 0 | 13.11.2006 4:05 |
U vezi sa "Ko je online" | holodoc | Forum o forumu | 11 | 29.9.2006 6:01 |
Pitanje u vezi Asus P5B DVD-RW i IDE HDD! | cur3 | Nosači podataka | 5 | 19.9.2006 23:23 |
WireLess pitanje!! | VeNoM | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 2 | 11.4.2006 1:57 |