![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Član
Član od: 13.7.2009.
Zahvalnice: 67
Zahvaljeno 29 puta na 26 poruka
|
![]()
Skoro sam primetio neki čudan zvuk iz hard diska ali ne i razlog za njegovo javljanje s obzirom da je HDD godinu dana star. SMART rezultati su svi zeleni (jedino što zabrinjava je da je za godinu dana broj radnih sati ~170 dana
![]() Zvuk se obično (ali ne uvek) javlja u isto vreme kad ona lampica za aktivnost HDD-a svetli (bez treptanja) tj. kad je HDD "prilično aktivan". S druge strane, sad sam stavio neki shredder da briše đubre iz kante (upisuje nule), lamica svetli, ali nema zvuka... ![]() Zvučni fajl je u prilogu. Zvuk je prilično tih tako da bi valjalo odvrnuti zvučnike. Ovo šuštanje je od ostalih komponenti, obratiti pažnju na ovo grebanje/zveckanje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 19.10.2011.
Zahvalnice: 107
Zahvaljeno 245 puta na 227 poruka
|
![]()
meni to deluje kao sasvim normalan zvuk pomeranja glave. (naravno da se javlja kad je hdd najvise aktivan). mozda ti je vise fragmentisan disk sada pa se cesce javlja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
disk, grebanje, hard, kršanje, zvuk |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
zvuk u slušalicama | dragan7 | Zvuk na računaru | 11 | 1.6.2012 17:13 |
Čudan problem, zvuk! | Dell Nileppez 7+ | Zvuk na računaru | 4 | 5.10.2011 23:34 |
Igre zakucavaju, čudan zvuk prilikom boot-a... | Palitreks | Kvarovi | 2 | 19.12.2010 17:03 |
Čudan zvuk | jefta | Nosači podataka | 20 | 25.6.2010 19:10 |
Kako prenjeti zvuk sa PC na SONY DAV-DZ100 | mikimaricic | Video/TV softver | 0 | 16.2.2009 17:58 |