![]() |
![]() |
|
Internet tehnologije Komunikatori, pretraživači, servisi i protokoli... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#101 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.091 puta na 3.803 poruka
|
![]()
sečam se kad sam bio klinac osamdesetih i pošta najavi kablovsku mi odemo potpišemo ugovor platimo uvođenje a sa zida se smešio plakat smrt fašizmu SlobodaN narodu.
I od toga nije bilo ništa ispalili nas, počeli ratovi, hiperinflacija i pare pojela maca.. Drugi put tamo nege dvehiljade i neke dođe kod nas Kopernikus obećaju internet ja se zaletim i uzmem ali od toga nije bilo ništa par godina samo televizija a internet kad god sam pitao kao uskoro ovo ono... na kraju mi pukne film i otkačim ih, nisam im ni plaćao srećom tad još nisu bili izvršitelji da me jure za pare i da mi otimaju po kući Tad sam i prestao da gledam tv nisam hteo da se cimam sa antenama |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.649
Zahvaljeno 11.178 puta na 7.147 poruka
|
![]()
Koliko znam jedino je Cerak 2 imao kablovsku televiziju u SFRJ kao pilot projekat, tamo negde krajem osamdesetih.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 709
Zahvaljeno 1.270 puta na 976 poruka
|
![]()
Firefox + Adguard (samo ekstenzija) + YT = 0 reklama + 0 upozorenja
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci: | ||
Dekip (26.10.2023) |
![]() |
#104 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.068 puta na 2.438 poruka
|
![]()
Nešto potencijalno zanimljivo: https://youtu.be/5DePDzfyWkw?si=wvHtJvETkDmVTfpO
Ono kad na YT reklamiraš app čiji je cilj da zakine profit YT-u. 😁 Ovakve stvari mogu da funkcionišu samo dok ih Google toleriše. Ako ih dovoljno iznerviraju mogu i da se izmene pravila, npr. da su svi 3rd party klijenti dužni da plate Google-u po pregledu, Reddit style. |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Član
Član od: 8.3.2009.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 72 puta na 65 poruka
|
![]()
Korekcija za Chrome + uBlock Origin: sad ga detektuje i izbacuje upozorenje. Na Firefox ista kombinacija za sada radi.
Dodatak od jutros: Na Chrome mi se pojavilo da smem još dva puta da pustim Youtube sa adblokerom pre nego što mi bude blokiran! Poslednja ispravka: worstever (20.10.2023 u 8:25) |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Veteran
Član od: 25.4.2008.
Zahvalnice: 361
Zahvaljeno 362 puta na 242 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Intel Inside
|
![]()
Dokle god ima nekog rasta prihoda, Google nije lud da kaki tamo gde jede. Isto kao Netflix, krenuli su da se obračunavaju sa deljenjem naloga tek kada su prihodi (posledično i cena akcija) krenuli da padaju. A krenuli su da padaju zašto se se Netflix poalavio posle pandemije i postavio nerealna očekivanja rasta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Starosedelac
Član od: 14.12.2010.
Zahvalnice: 326
Zahvaljeno 385 puta na 274 poruka
|
![]()
Stiglo i meni upozorenje na Chrome. Nisam bio ulogovan na nalog.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Član
Član od: 12.12.2011.
Zahvalnice: 69
Zahvaljeno 72 puta na 58 poruka
|
![]()
thorium i ublock za sada bez upozorenja
|
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Starosedelac
Član od: 20.4.2013.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 173 puta na 157 poruka
|
![]()
Опера GX и Ublock, прво избацало упозорења, па неких 5-6 дана радило супер, ево сад ми закуцало, нема ништа, не да ми да гледам. На Firefox ради, за сад. Мислим да је Гугл сад у Дон Кихот борби и да ће ово само да инспирише људе који раде адблокере да их праве још боље. Мислим... како је Денуво пробијен у готово свакој својој верзији...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Starosedelac
Član od: 23.1.2008.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 367 puta na 332 poruka
|
![]()
Na FireFox poslednjoj verziji sa uBlock Originom iskace prozor koji vise ne moze da se zatvori jer nema X u gornjem desnom uglu kao sto se moze videti na slici iz attachmenta:
Ovo za sada moze da se resi bookmarkletom sa sledecim kodom: PHP kod:
![]() Moze i da se spakuje ovo u formi addona i da bude automatski jer cisto sumnjam da ce da ode ikada, osim ako YT ne promeni pristup prema ad blockerima, samo me mrzi to da radim sad, pa mozda kad smori kliktanje na bookmark ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka
|
![]() Citat:
YouTube radi stalnu hidraciju sadržaja koja obuhvata i detekciju manipulacije DOM stabla pa će posle biti "kuka i butika" kao nismo znali ![]() Elem, sad će ![]() ![]() Kod:
javascript:(function(styles){Object.keys(styles).map((attr)=>{document.querySelector("ytd-popup-container").style[attr]=styles[attr]})})({position:"absolute",left:"-9999px"}); Za neverne Tome evo i objašnjenja koda. Najviši deo koda se zove Immediately Invoked Function Expression (IIFE) i sada ga se verovatno sećaju samo fosili kao što sam ja ![]() Funkcija unutar IIFE se automatski izvršava i kao parametri joj se prosleđuju atributi iz invokacione zagrade funkcije tj. zagrada na samom kraju. Kod:
(function(styles))({position:"absolute",left:"-9999px"}) Kod:
Object.keys(styles).map((attr) => { } ) Kod:
{ document.querySelector("ytd-popup-container").style[attr]=styles[attr]}) } Kod:
(function(styles){ Object.keys(styles).map((attr)=>{ document.querySelector("ytd-popup-container").style[attr]=styles[attr]}) } )({position:"absolute",left:"-9999px"}); ![]() Poslednja ispravka: Neutrino (26.10.2023 u 21:34) Razlog: Tape Loading Error |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci: | ||
zvucnjak (27.10.2023) |
![]() |
#113 |
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 944 puta na 700 poruka
|
![]()
O živote, ružnog li progamskog jezika(skripte).
Fuj. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bachi na korisnoj poruci: | ||
mvasic (28.10.2023) |
![]() |
#114 |
Starosedelac
|
![]()
@Neutrino
Tvoj kod funkcionise ali u ovom slucaju je neupotrebljiv. Ti CSS atributi ne mogu da rese stvar u ovom slucaju, mora da se menja z-index koji ova tvoja metoda ne podrzava koliko mogu da vidim. Inicijalno sam i menjao z-index na 2 komponente, ovaj popup i transparentno crni overlay koji blokira mogucnost pustanja snimka. To je izgledalo ovako: Kod:
javascript:(()=>{document.getElementsByTagName("ytd-popup-container")[0].style = "z-index: -9999"; document.getElementsByTagName("tp-yt-iron-overlay-backdrop")[0].style = "z-index: -9999"})(); Zbog toga sam se odlucio na uklanjanje node-a iz DOMa jer automatski MutationObserver vidi da ne postoji u DOM-u i sklanja overlay i vraca celokupnu funkcionalnost. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku el_corona na korisnoj poruci: | ||
player1 (27.10.2023) |
![]() |
#115 | |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka
|
![]() Citat:
![]() Kod:
(function(styles){ Object.keys(styles).map((attr)=>{ document.querySelector("ytd-popup-container").style[attr]=styles[attr]}) } )({position:"absolute",left:"-9999px", zIndex: -9000}); Nije ružan nego je ovde kod napisan tako da stane u jednu liniju i potpuno izolovano od ostalog koda. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Moze da se sredi 100% sto kazes ali isto tako si rekao i kljucnu stvar a to je manjak vremena ![]() Alternativa ovom CSSu trenutno je dodavanje uBlock filtera koji daje isti rezultat sa smanjenom funkcionalnoscu: Kod:
www.youtube.com##tp-yt-iron-overlay-backdrop www.youtube.com##ytd-popup-container |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Starosedelac
|
![]()
@Neutrino
Ovo bi bilo neko bookmarklet resenje a da ne uklanjamo node mi nego da to odradi Jućub logika: Kod:
javascript:(()=>{let oldPopup=document.getElementsByTagName("ytd-popup-container")[0];let newPopup=oldPopup.cloneNode(true);oldPopup.parentNode.replaceChild(newPopup,oldPopup);})(); Ako nadjes vremena i uspes da reprodukujes problem, bilo bi interesantno videti i dodatak za onaj tvoj kod gde bi trebalo pronaci koji event i koju funkciju stopirati da bi se povratila funkcionalnost strane (pridodat je jos overlay node): Kod:
javascript: (function(styles) { Object.keys(styles).map((attr) => { document.querySelector("ytd-popup-container").style[attr] = styles[attr], document.querySelector("tp-yt-iron-overlay-backdrop").style[attr] = styles[attr] }) })({ position: "absolute", left: "-9999px", zIndex: -9000 }); ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Deo inventara foruma
Član od: 18.11.2011.
Zahvalnice: 658
Zahvaljeno 1.062 puta na 832 poruka
|
![]()
Ево сад ми је и Ублок блокиран. Ови из Ју тјуба су баш упорни. Годинама им нису сметали блокатори реклама, и сад им сметају. Изгледа да је Ју тјуб у финансијској кризи чим стеже каиш око реклама.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Љуша na korisnoj poruci: | ||
Dušan Vićić (3.11.2023) |
![]() |
#119 |
Starosedelac
Član od: 25.12.2013.
Zahvalnice: 367
Zahvaljeno 366 puta na 321 poruka
|
![]()
Nisu oni u finasijskoj krizi nego su alavi jer znaju da nema niko ni priblizno njima sa tim servisima i posecenoscu kao oni...
Послато са SM-A546B помоћу Тапатока |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Intel Inside
|
![]()
Prirodan rast prihoda posustaje, pa mora nekako da se nadoknadi da akcije Alfabeta i executive bonusi ne bi išle dole.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
youtube |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
YouTube "Feather" - brže učitavanje YT klipova! | ZoNi | Internet tehnologije | 25 | 19.8.2012 2:22 |
YouTube HD na Samsung SmartTV UE40D5500RW | urke | Foto i audio/video | 3 | 2.6.2012 20:06 |
YouTube mi iskasapi video :( | BugA | Video/TV softver | 6 | 4.4.2010 22:13 |
YouTube TV | dacajak | Internet tehnologije | 3 | 25.2.2009 2:09 |