Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Internet tehnologije

Internet tehnologije Komunikatori, pretraživači, servisi i protokoli...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 15.10.2023, 15:44   #81
Љуша
Deo inventara foruma

Član od: 18.11.2011.
Zahvalnice: 658
Zahvaljeno 1.062 puta na 832 poruka
Određen forumom Re: Youtube poco da propada?

Ју тјуб телевизија је будућност. Као што је аналогни сигнал замењен кабловским оператерима. Тако ће и кабловска да се замени ју тјуб платформом. Плус лоша је слика на кабловским програмима. Користе примитвни хд сигнал. Плус рекламе, плус нема ништа да се гледа.
Љуша je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.10.2023, 16:13   #82
water wizard
Deo inventara foruma

Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.091 puta na 3.803 poruka

ima i souncloud za muziku potpuno besplatan a ima i app pa možeš da slušaš muziku i na mob i na komp
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.10.2023, 19:50   #83
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.649
Zahvaljeno 11.178 puta na 7.147 poruka

Kablovska TV ima smisla samo ako pratite sport a nećete da se cimate i tražite strimove, eventualno zbog dece, u suprotnom je čisto bacanje para na gomilu gluposti.
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.10.2023, 20:10   #84
bachi
Starosedelac

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 944 puta na 700 poruka

Još da mi neko kaže kako kod SBB-a da uzmem Internet a da ne plaćam i TV i to bi bilo sjajno.
bachi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bachi na korisnoj poruci:
Malik Tintilinic (16.10.2023)
Stara 16.10.2023, 0:43   #85
ogisha
Veteran

Član od: 25.4.2008.
Zahvalnice: 361
Zahvaljeno 362 puta na 242 poruka

Moje iskustvo i mali hint što se tiče kablovskih kanala - obavezno napraviti listu kanala za gledanje. Ako se krene od broja 1 pa polako napred onda žali bože utrošenog vremena i tada se zaista stiče utisak da nema ničega. Valjalo bi probrati dobre kanale od gomile junk-a, a kada kreneš da listaš samo kanale koji te zanimaju, drugačiji je osećaj. Za mene je, osim sporta, možda najveća prednost taj polu-dokumentarni program, što domaći što strani, pa tako najčešće tu listu kanala prelistavam. Da ne nabrajam dalje. Nekako mi dođe rasterećujuće od gledanja isključivo u monitor kompa i telefon...

Iskreno, nisam za to da striming servisi postanu "televizija budućnosti" po trenutnom modelu jer na taj način moram da se pretplatim na 10 servisa i da dam 3-4x više nego što bih platio kablovsku. Svako želi da zaradi, svako će svoju seriju-film-emisiju ponuditi samo na svom servisu... Sve u svemu, neka kablovske tu gde jeste, a ostalo ko voli nek izvoli.
ogisha je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.10.2023, 19:11   #86
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka

Interesantan detalj je da dok na Windows mašinama adblocker baner iskače samo tako na Linux mašinama još uvek nisam video ni jedan jedini.

U nekim zemljama (Nemačka, UK itd.) već je počelo uvođenje ograničenja od tri upozorenja nakon čega sledi blokiranje YT playera.

S obzirom na to koliko novi Manifest V3 daje browseru kontrolu nad Chrome ekstenzijama nisam siguran da će ovaj "problem" ikada moći da se reši bez ozbiljnog rizika od blokiranja YouTube naloga.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.10.2023, 20:11   #87
water wizard
Deo inventara foruma

meni to još nije izašlo na ff i ublock origin, a imam i enchancer for youtube pa sad ko tu šta blokira...
mi će da se borimo, ne verujem da če da banuju naloge jer im je cilj da nam puste reklamu...
Stara 16.10.2023, 20:37   #88
DeCoy
Intel Inside

FF i AdBlock combo i nema nikakvih upozorenja za sada, na Androidu koristim Revanced.
Stara 16.10.2023, 21:59   #89
mvasic
Starosedelac

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1.281
Zahvaljeno 877 puta na 525 poruka
Određen forumom Youtube poco da propada?

Mac, Edge, ublock… u US. Upozorenja bez.
mvasic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.10.2023, 22:01   #90
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka

Citat:
water wizard kaže: Pregled poruke
mi će da se borimo, ne verujem da če da banuju naloge jer im je cilj da nam puste reklamu...
Nažalost, u poslednjih nekoliko godina servisi su krenuli agresivnom politikom eliminisanja "pijavica" koje samo troše resurse i novac jer su shvatili da je bolje imati manje korisnika koji plaćaju nego više "potencijalnih" od kojih se većina samo "grebe" besplatno.

Svedoci smo toga da servisi uvode izmene koje imaju za cilj da eliminišu "grebatore" i to metodama koje su pre samo nekoliko godina bile potpune nezamislive. Netflix je počeo eliminaciju deljenja lozinki, ostali servisi će sigurno pratiti isti trend. Mnogi servisi su eliminisali svoje besplatne planove i prešli isključivo na plaćene što će sigurno postati standard, bar za servise koji imaju već koliko-toliko izgrađenu korisničku bazu.

AdBlock i slični alati za sada još uvek rade samo zato što YT nije odlučio drugačije jer je neverovatno trivijalno detektovati manipulacije kroz Chrome ekstenzije, razne proxy servise itd.

Inače, ako nekome nešto znači, YouTube ima i Family Premium opciju koja za 1149 din. mesečno omogućava da pet naloga koriste Premium. To praktično znači 230 din. mesečno po osobi što opet mislim da nije strašno. Servis ima provizornu restrikciju da može da se koristi samo na istoj adresi ali to u praksi nije tako i može da se koristi bilo gde.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci:
player1 (17.10.2023)
Stara 16.10.2023, 23:37   #91
Nes*
Član

Član od: 1.11.2011.
Zahvalnice: 74
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka

Mene vece peti dan drnda i non stop izbacije ali bez upozorenja ali samo preko dana. Chrome + aDguard. Kazu da Brawe radi bez problema.
I ovo valjda pomaze ali nisam probao > https://adnauseam.io/
Nes* je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.10.2023, 16:36   #92
Akumu
Veteran

Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 304
Zahvaljeno 214 puta na 125 poruka

Ni kod mene još nije bilo upozorenja.

Na računaru imam FF + uBlock Origin, na telefonu ReVanced, u browseru telefona uBlock Origin, podešen mi je i DNS, a na televizoru koristim SmartTubeNext, tako da se borim protiv reklama na svaki mogući način i ne pada mi na pamet da popustim sve dok to bude moguće.
Akumu je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.10.2023, 18:35   #93
water wizard
Deo inventara foruma

pa moguće da to samo blokiraju na chrome pošto su oba googlovi
Stara 18.10.2023, 7:00   #94
Apostrof
Veteran

Član od: 27.11.2007.
Zahvalnice: 352
Zahvaljeno 391 puta na 198 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Apostrof

Ako svi predjemo na premium bice i tamo premium reklama I kablovska je napravljena, ceo koncept, da placas pretplatu i ne gledas reklame. I vidi nas sad Jedino resenje je bojkot jer ako sad stvarno uspeju da proguraju premijum kod ~40% ljudi za godinu dve garant dobijamo "premijum" reklame a a youtube bez pretplate postaje 20 minuta reklama po klipu od 5 minuta. I svi ostali servisi ce usvojiti to *****e jer kad vide da moze da prodje sto i oni nebi mrcvarili musterije.
Apostrof je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.10.2023, 8:19   #95
worstever
Član

Član od: 8.3.2009.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 72 puta na 65 poruka

Koristim Chrome sa AdBlock i uBlock Origin i do sada sam stalno imao upozorenje, ali kad sam pauzirao AdBlock (samo na YouTube) i ostavio uBlock Origin aktivan - upozorenje je nestalo. Izgleda da se za sada koncentrišu samo na AdBlock.
worstever je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.10.2023, 8:21   #96
DeCoy
Intel Inside

Citat:
Apostrof kaže: Pregled poruke
Ako svi predjemo na premium bice i tamo premium reklama I kablovska je napravljena, ceo koncept, da placas pretplatu i ne gledas reklame. I vidi nas sad Jedino resenje je bojkot jer ako sad stvarno uspeju da proguraju premijum kod ~40% ljudi za godinu dve garant dobijamo "premijum" reklame a a youtube bez pretplate postaje 20 minuta reklama po klipu od 5 minuta. I svi ostali servisi ce usvojiti to *****e jer kad vide da moze da prodje sto i oni nebi mrcvarili musterije.
NYT članak iz 1981.
https://www.nytimes.com/1981/07/26/a...mmercials.html

Citat:
Although cable television was never conceived of as television without commercial interruption, there has been a widespread impression - among the public, at least -that cable would be supported largely by viewers' monthly subscription fees. These days, however, as cables are laid across the country and new programs constantly pop up to fill the gaping maw, cable experts are talking as glibly about the potential advertising revenues as they are about opportunities for programming.

''The floodgates for advertising on cable are down,'' says Michael Dann, a leading consultant on cable television. Indeed, even pay television, once assumed to be secure from commercial interests, is attracting some attention as a potential vehicle for advertising. Admittedly, such leading pay cable services as Home Box Office and Showtime, whose programming consists primarily of theatrically released films, staunchly maintain that they will never accept advertising.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci:
player1 (18.10.2023)
Stara 18.10.2023, 11:40   #97
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.068 puta na 2.438 poruka
Određen forumom Youtube poco da propada?

Ja barem kod nas nikada nisam imao utisak da je kablovska trebala biti bez reklama. Od kad su moji matorci prvi put uveli 99-te, doživljavao sam je kao agregat velikog broja domaćih i satelitskih kanala. Plaćali smo da ih imamo 60-70 sa dobrom slikom umesto da koristimo 3 loga antene za ukupno 6-7 kanala od kojih je pola bilo sa snegom. A kanali bez reklama su samo oni što rade na pretplatu kao HBO.

TV inače slabo gledam ali služi da se pogledaju vesti, sport ponekad, generalno da šuška neobavezno u pozadini kad ne gledam ništa ciljano ali ne želim potpunu tišinu. I naravno kad svrate matorci da ne propuste omiljene serije. 😄
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.10.2023, 11:50   #98
DeCoy
Intel Inside

Zato su naš i američki koncept kablovske televizije dve dijametralno suprotne stvari.
Stara 18.10.2023, 12:22   #99
bachi
Starosedelac

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 944 puta na 700 poruka

U čemu je razlika? Ozbiljno pitam.
bachi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.10.2023, 13:23   #100
DeCoy
Intel Inside

U SAD je cable TV još od sedamdesetih bio koncipiran kao premium usluga koja treba da koegzistira sa besplatnom "zemaljskom" televizijom. Kod nas je u startu kablovska bila bukvalno zamena za običnu televiziju, gde ne moraš da se brineš o nameštanju antene, kvalitetu slike i slično, kanali su samo prebačeni na kablovsku bez ikakvog dodatnog premium sadržaja (dodatnio sadržaj je zapravo bio što si mogao da gledaš lokalne, hrvatske, bosanske kanale), tek kasnije su počeli da ubacuju HBO, Cinemax i ostalo...

Poslednja ispravka: DeCoy (18.10.2023 u 14:26)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
youtube

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
YouTube "Feather" - brže učitavanje YT klipova! ZoNi Internet tehnologije 25 19.8.2012 2:22
YouTube HD na Samsung SmartTV UE40D5500RW urke Foto i audio/video 3 2.6.2012 20:06
YouTube mi iskasapi video :( BugA Video/TV softver 6 4.4.2010 22:13
YouTube TV dacajak Internet tehnologije 3 25.2.2009 2:09

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:19.