![]() |
![]() |
|
|||||||
| ŠDK - Grafika Saveti u vezi sa kupovinom video karti i monitora |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#41 | |
|
Starosedelac
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Starosedelac
|
Ooh,covece
!Mislio sam na kupovinu nove umesto polovne kartice a ne na nov model!Kapiras?Naravno da je FX5500 model stari!Verujem da je ipak dosta bolji od 4MX,posebno kad si tanak s lovom za nesto bolje! |
|
|
|
|
|
#43 | ||
|
Starosedelac
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka
|
Citat:
A kako misliš ti da nađe FX5500, pogotovo kad nema ni regularne 6200?? Citat:
|
||
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Starosedelac
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Banned
|
Ma uzmi ASUS Ati Radeon 9550 GE 256 MB neces se pokajati, najbolje za koliko si rekao oko 50e i nemoj puno razmisljat, sve trenutne igre ces igrat be problema, na 800x600 Medium i High detaljima tj zahtjevije naslove tipa Quake 4 , a ostale 1024x768, probano radi, ali moras imat 512 MB rama...
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Član
Član od: 5.11.2005.
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno 30 puta na 23 poruka
|
Damn, i mene muchi slican problem
![]() Vidjeh negdje MSI 6200AX 128 mb 128 bit za 74 e... Sta znaci to AX i isplati li se to uzeti
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.219
Zahvaljeno 5.018 puta na 2.924 poruka
|
Sudeći po megatestu AGP kartica u Digitalu, u pitanju je 64-bitni model sa novom revizijom procesora bez pajplajnova za otključavanje...
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Član
|
Ma da, drzao sam kartu u rukama pre par dana, low profile... mada su meni trazili 68 e za nju, tako da mi je onaj asus za 54 zvucao vrlo povoljno. Definitivno je 64bit, a novi gpu o kojem govoris je 44a ako se ne varam.
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Član
|
Citat:
. Nisam rekao da je nemoguce instalirati ATI drajvere, rekao sam da su pain in the ass, i iza toga stojim. To sto si ih lagano instalirao na SuSeu je iz jednostavnog razloga sto je rpm koji si skinuo optimizovan za dva distroa - SuSe i Red Hat. U slicaju drugih distroa, instaler (koji su sada redukovali na 'samo' 35 mega) mora da kompajlira modul za verziju kernela/x windowsa koja je na masini, i to radi prilicno lose. S druge strane nvidijin instaler ima 5 mega i kompajlira modul bez greske. Performanse se takodje ne mogu porediti, kao ni kompatibilnost sa igrama - poseti linux-gamers.net i uveri se sam. Da ne govorim o Win emulatorima poput winea/cedege koji gotovo da ne rade sa atijem. Plus nvidijine karte se mogu lagano klokovati u pomoc CoolBitsa koji su deo drajvera, podrzavaju bitne opcije za akceleraciju videa i neke fenserice tipa providnosti prozora, a mogu se otkljucavati i uz pomoc par hakova i 3rd party aplikacija kao sto je nvclock... ukratko, za Linux je nvidia pravi (ili bolje jedini) izbor.
|
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| GeForce 6200 TD ili ATI Radeon 9550 GE\TD | miki75 | Grafika | 13 | 21.1.2006 10:39 |
| Potrebna pomoc pri kupovini novog racunara. | Persun | Šta da kupim? | 18 | 10.12.2005 17:28 |
| Treba mi pomoc oko konfiguracije | polarnimeda | Šta da kupim? | 8 | 10.11.2005 19:00 |