![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
Pre svega, hteo bih da se zahvalim članovima foruma koji su mi pomogli u testiranju "onog drugog" ekrana za prijavu svojim vremenom i komentarima. Odlučio sam da za njih (i sve Vas ostale koji ga želite) napravim ovaj GDM login screen sa temom foruma Sveta Kompjutera.
Ime Sveta Kompjutera, foruma Sveta Kompjutera i logo magazina i foruma su zaštićeni znaci Sveta Kompjutera i Politika AD i korišteni su uz dozvolu. Dakle, ako koristite neku GNU/Linux distribuciju sa GNOME grafičkim okruženjem, vaš ekran za prijavu na sistem, prilikom startovanja računara može da izgleda ovako: ![]() Download link: Rapidshare.com Instalacija: Kod većine distribucija dovoljno je prevući arhivu (dakle NE otpakujete je) na GDM settings da se doda u listu, a nakon toga ga izabrati kao default. Možete na primer i da uradite (Ubuntu) System / Administration / Login Screen pa izaberete opciju ADD da dodate ovu temu... Dodatne opcije: Ako Vam prilikom prijave zatreba još opcija osim unosa username/password, pomoćni meni možete pozvati komandom F10. |
![]() |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Eni na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#2 |
Ex Parrot
|
![]()
Hmmm, imam strašan osećaj Deja Vu-a dok pišem ovu poruku, ali to nije bitno, ono što mene zanima je da li će biti ovako nečega za KDE? Eniaroyah? Mali mito za lepljenje teme?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banana
|
![]()
Ja ne koristim KDE i ne znam kako on reguliše ove stvari uopšte. Ako neko ima volje i vremena slobodno neka prilagodi ovaj gdm paket za K... nešto... Ceo "kod" je u arhivi, takav je princip.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Pala mi je na pamet ideja:
Jednostavno sam uzeo postojecu KDM login temu i zamenio joj pozadinu sa pozadinom koju je napravio Eniaroyah i radi! Malo cu preraditi dizajn pa cu uploadovati na Rapidshare,naravno ako imam dozvolu od Eniaroyah-a da koristim njegovu pozadinu. Samo jedan savet:Posto sam video da i KDM i GDM koriste .xml skripte kao "kod" teme,pokusao sam da upotrebim Gnome temu na KDE-u.......nije se dobro zavrsilo......Sada ne mogu da se ulogujem u KDE ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banana
|
![]()
Što se mene tiče, slobodno.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Hvala na ovome.Bas lepo izgleda.Ako neko uradi za kde neka javi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Ex Parrot
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
Član od: 15.6.2007.
Zahvalnice: 463
Zahvaljeno 310 puta na 230 poruka
|
![]()
Zanimljivo da nigde nisam našao tutorijal kako napraviti login screen za KDE, kao ni temu za KDE 4 login screen. Uvrnuto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
Član od: 6.11.2006.
Zahvalnice: 570
Zahvaljeno 169 puta na 94 poruka
|
![]()
Imam želju da napravim Login Screen za KDE. TRažio sam po netu, ništa nisam našao, pa vas pitam kako mogu da napravim login screen za KDE.
Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
Član od: 15.6.2007.
Zahvalnice: 463
Zahvaljeno 310 puta na 230 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2007.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 129 puta na 109 poruka
|
![]()
Link za prijavu vise ne radi!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Lepo izgleda.
I da, potvrđujem da link ne radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banana
|
![]()
Pa genijalci, šta ste čekali od maja '08? Naravno da će rapid da obriše posle nekog vremena fajl...
![]() Pogledaću da li ga imam negde da ga ponovo postavim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2007.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 129 puta na 109 poruka
|
![]()
Fajl na Rapidshare-u se brise 90 dana od njegovog neskidanja, i ne brise ga ako je postavljen Premium-om...
Izmena : zaboravio sam da se ekran za prijavu ne moze menjati u 9.10... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Sklopimo računar sa srcem Foruma - akcija članova kao poklon za decu bez roditelja | Simke | Forum o forumu | 1244 | 28.8.2009 14:36 |
Forum Sveta kompjutera - Bezbedno i korisno mesto na internetu. | Simke | Forum o forumu | 7 | 10.1.2008 16:37 |
Pretraga Sveta kompjutera | nighthawk | Brbljaonica | 1 | 9.1.2008 17:38 |
Miris Sveta kompjutera... | sasha vukelic | O SK-u uopšte | 23 | 30.10.2006 15:58 |