![]() |
![]() |
|
|||||||
| Sadržaj novog broja SK Pružamo vam priliku da nekoliko dana pred izlazak novog broja pogledate i prokomentarišete njegovu naslovnu stranu i sadržaj |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
|
|
#1 |
|
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.237
Zahvaljeno 4.425 puta na 1.317 poruka
|
Majski broj Sveta kompjutera je na kioscima
Naslovna strana izgleda ovako: Izdvajamo iz sadržaja: PRIMENA - Microsoft Majorana 1 Microsoft je svetu predstavio novu generaciju kvantnog čipa... AMD Ryzen 9 9950X3D Ako vam je potreban najbrži procesor i za igranje i za ozbiljnije zadatke, Ryzen 9 9950X3D nema konkurenciju... Nvidia GeForce RTX 5070 Ti Sasvim sposoban da se nosi sa 4K rezolucijom u svim igrama i pruži sasvim pristojne performanse, dok u 1440p apsolutno blista... Asus ROG Strix Scar 18 Laptop namenjen onima koji „ne žale pare” da imaju ono što je trenutno najbolje i najbrže... Deset najboljih PowerToys alatki PowerToys Run je alatka kojoj treba da se okrenete ukoliko vam sistemska rutina za pretragu ne odgovara... Apple iPhone 16e Problem nije samo cena i slabiji grafički podsistem, već i trajanje baterije... Wii U emulacija Cemu omogućava pokretanje i privođenje kraju oko 57 procenata igara „napisanih” za Wii U... .rs: nove usluge eUprave • novi propisi • najava 5G Trgovinski rat Istoka i Zapada Kao u igri „kukavice”, dve supersile kreću se velikom brzinom jedna prema drugoj, izazivajući drugu da prva skrene... Blue Prince - IGRA MESECA Jedinstveni dijamant i jedna od najoriginalnijih igara u poslednjih nekoliko godina... https://youtu.be/J2kbCAKTPqc Tempest Rising Skupa i ambiciozna fotokopija legendarnog RTS klasika Command & Conquer... South of Midnight Magična igra koja izgleda kao živa bajka, animirana u stilu filmskog serijala „Spiderverse”... ![]() |
|
|
|
| Sledećih 11 korisnika se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci: | ||
|
|
#3 |
|
Superb Moderator
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Starosedelac
Član od: 15.7.2016.
Zahvalnice: 109
Zahvaljeno 505 puta na 298 poruka
|
Jel može remaster nekog naslova da bude igra meseca? ako se recimo pogodi da tokom samog meseca od igara nema ništa bolje.
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku code master na korisnoj poruci: | ||
oluja (2.5.2025) | ||
|
|
#5 |
|
Superb Moderator
|
U principu moze. Igra meseca je ona koja je izazvala najvise paznje ili mi mislimo da ce da bude vredna paznje... ne ona koja je najbolja graficki ili najbudzetniji naslov...
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci: | ||
code master (2.5.2025) | ||
|
|
#6 | |||
|
Superb Moderator
|
Prelistavanje i komentarisanje majskog broja
![]()
Ako ne radi link https://youtu.be/rO18ATNZIvc |
|||
|
|
|
|||
|
|
#7 |
|
Deo inventara foruma
|
По прелиставању нови број делује прилично занимљиво. Ал' некако софтвер чак и у видеу делује да је запостављен. Има одређене позитивне секвенце, међутим у глобалу делује другачије. За мене почиње већ сад за викенд хоби спортска фото сезона. Мовие макер сам претплатио, међутим заинтересован сам и за про верзију, ал' не знам шта добијам са тиме. Пинакле сам већ користио у плаћеној верији прошле сезоне, међутим нисам видео бенефите у претплати наспрам бесплатне верзије. Ин слиде ћу вероватно исто узети због фото ефеката. Наравно на почетку сваке сезоне обавезно се претплатим на Лајтром мобајл, мада он може и у бесплатној верзији да доста одради.
Ови претходно написано сам ставио намерно у овој теми о новом броју. Разумеће надлежни и одговорни. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Superb Moderator
|
Citat:
|
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci: | ||
todos (2.5.2025) | ||
|
|
#9 |
|
Deo inventara foruma
|
Нисам пробао ни један од ова два. Ја комбинујем обраду слика на мобилном телефону и видео на лаптопу. То све радим у врло кратком периоду, дакле не губим време на то већ штанцујем кратке видео приче од неколико десетина секунди. Фотографије лајтром мобајл одради перфектно, међутим ја желим да их обогатим са специјалним ефектима и све то за минут два да буде комплет готово и спремно за слање на социјалне мреже.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
V.I.P. Test Play
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.707 puta na 4.116 poruka
|
Steta sto niste stigli da opisete Expedition 33.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Superb Moderator
|
· PITANJA ZA VESTI
Planiramo da snimimo vesti sa Askovicem u ponedeljak za YouTube kanal (nadamo se da ce se zvezde, mesec, venera i mars smilovati da se uklopimo vremenski i konacno opet ugostimo kojota). Plan je da napravimo "gamerske" vesti, da pricamo o GTA, Doom, Expedition 33,... Hteo bi da vas zamolim da ucestvujete u emisiji tako sto ce te ovde postaviti (po jedno) pitanje za Qzmu, Askovica i Koleta u vezi igara ili sadrzaja u broju. Mi cemo izabrati pet do deset pitanja na koje cemo dati odgovor ili komentar...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
V.I.P. Test Play
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.707 puta na 4.116 poruka
|
Moje pitanje je jednostavno
Koja im je omiljena Rockstar igra i zasto?
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dex3108 na korisnoj poruci: | ||
oluja (10.5.2025) | ||
|
|
#13 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 312
Zahvaljeno 1.526 puta na 1.054 poruka
|
Da rangiraju novu Doom trilogiju ko je igrao sve 3 igre pošto je svaka prilično jedinstvena i ima svoj identitet. A mogu isto i sa GTA igrama, to bi možda bilo zanimljivije.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Starosedelac
Član od: 25.4.2008.
Zahvalnice: 381
Zahvaljeno 384 puta na 258 poruka
|
Za svu trojicu - hidden gem igra iz ove godine (ako je uopšte moguće imati neku pored pisanja za časopis).
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ogisha na korisnoj poruci: | ||
oluja (10.5.2025) | ||
|
|
#15 |
|
Starosedelac
Član od: 17.5.2008.
Zahvalnice: 1.235
Zahvaljeno 683 puta na 493 poruka
|
Ovo vam je odlična ideja !
Treba takva pitanja ubacivati i na kraju emisija na Youtube, možda ne prate svi forum. Time bi i povećali broj komentara a i broj gledalaca. Ako mogu da se predlože i gosti za sledeće epizode. Nekadašnji saradnici, zatim poznate ličnosti- Predrag Bećirić, Veselin Jevrosimović, Jova Regasek, Voja Antonić (može video poziv, ali da bude zvuk kvalitetan), Dejan Ristanović, ... Dobra ideja je da emisija sredinom meseca bude zabavnijeg, opuštenog karaktera i da učesnici prepričaju neke anegdote i sl. Siguran sam da će sa Aškovićem emisija biti urnebesna ![]() Za učesnike nastupajuće emisije pitanje: "Da li vam nedostaje igranje joystick-om ?" . Ne joypad, nego baš joystick, jer danas (uglavnom klinci) kontroler za konzole zovu joystick. |
|
|
|
| Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku pedjosav na korisnoj poruci: | ||
|
|
#16 | |
|
Član
Član od: 17.3.2014.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 155 puta na 98 poruka
|
Citat:
Zasto su gejmeri toliko razmazena i privilegovana socijalna grupacija, cesto cak vise i od WOKE mrsomuda? |
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku kami na korisnoj poruci: | ||
oluja (11.5.2025) | ||
|
|
#17 |
|
Superb Moderator
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Član
Član od: 17.3.2014.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 155 puta na 98 poruka
|
Bilo bi mi potrebne 5 A4 strane da i ja objasnim zasto.
Uporedi gejmere 1983-e 'Molim te Boze ne daj da trziste video igara pukne skroz, daj nam nesto, bilo sta!!!' Gejmeri 2023-e : 'Aaaa, mikrotransakcije, pa kako se usudjujete da naplacujete dodatno ono sto najvise volim!!!' Zamisli odes na sportski mec, platis kartu, i pridje ti semenkar; ti kupis semenke, on ti kaze: -Daj pare! a ti kazes -Aaaaa, in game mikrotransakcija transakcija, pa kako se usudjujes, ti semenkaru!!!'. Ja da sam neki game developer, sanjao bih kako davim svoje musterije, najverovatnije. Najgora grupa musterija koju mozes da imas u nekom poslu. Advokati koji se bave krivicnim pravom nemaju gore musterije. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Starosedelac
Član od: 5.12.2007.
Zahvalnice: 284
Zahvaljeno 1.325 puta na 964 poruka
|
@PinociO
Na forumu moze normalno da se razgovarata sa Olujom i Oggyjem a od novinara casopisa bih pohvalio Kosovca, Dinica i novinare koji rade na Test of time. Cini mi se da je Kosovac jedini novinar SK-a koga i dalje odusevljavaju igre (pogledajte u Prelistavanju kako je odusevljen kada prica o Bud Spencer & Terence Hill Slaps And Beans 2) kao i u vreme kada je poceo da ih opisuje u casopisu a pisanje recenzija uvek uradi na objektivan nacin. Aleksandar Dinic je cesto opisivao naslove koje sam igrao npr. Lost horizon a posle nekih njegovih recenzija sam dao sansu igrama koje gameri nisu previse hvalili. U prethodnih nekoliko godina ima sve manje mesta za klasicne point & click avanture koje je Dinic opisivao ali to ne znaci da sam prestao da citam njegove recenzije. Posle gledanja nekoliko prelistavanja Kuzma mi ne deluje kao kul lik (izgled moze da prevari) a vidi se da je jedan od ljudi koji se smore kada ne cuju svoj glas duze od pola minuta. @ZoNi Drustvene igre su nastale pre kompjuterskih sto znaci da rec igra ne moze biti prva asocijacija na video igre. Igrice su nastale pre "kompleksnih" video igra pa je logicno da gameri duze koriste rec igrice. Mozda je igrica rec iz gamerskog retro slenga ali ne moze se reci da je pogresna samo zbog toga sto nekima smeta. @Laskaris Da li mislis na ovakav handheld? |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Superb Moderator
|
Citat:
Mislim da je hejt pre svega prema namerno ne zavrsenim igrama da bi se prodavali dodatni sadrzaji. Kada je to pocelo ljudi su vec navikli da kupe CD sa igrom koja je kompletna... |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Svet kompjutera 11/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 58 | 9.11.2012 18:35 |
| Svet kompjutera 10/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 86 | 20.10.2012 0:01 |
| Svet kompjutera 4/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 223 | 20.5.2012 16:12 |
| Svet kompjutera 1/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 102 | 27.1.2012 22:09 |
| Svet Kompjutera je dobio upozorenje od BulmaSofta | Branislav Gavric | Forum o forumu | 267 | 25.6.2009 21:44 |