|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
10.10.2006, 3:26 | #1 |
Član
|
SATA controler + PATA optika, par pitanja...
Uzeo sam ploču MSI Ultra-2F koja ima samo jedan ATA(IDE) konektor i 6 SATA, a ja bih tu da nakačim dosta stare (P)ATA optike i HD, pored novog SATA HD-a koji će da bude boot.
Rešenje je naravno PATA to SATA adapter ali sam čuo da SATA kontroler u principu ne voli PATA optiku i da često pravi probleme. Mada ne svi naravno... Nisam još kupio adaptere pa, ako se ovaj problem javi šta je rešenje? Jel zna neko nešto o ovome ili konkretnije ponašanje SATA kontrolera na ovoj ploči u kombinaciji sa PATA optikom + PATA to SATA adapterom. |
19.10.2006, 20:19 | #2 |
Novi član
|
Re: SATA controler + PATA optika, par pitanja...
Najbolje rjesenje ti je da prodas visak PATA uredjaja i uzmes nove SATA uredjaje.
Jedino ako nisi toliko zavolio te uredjaje, ali bi bilo najbolje da se nekog zastarelog odreknes. Mozda da uzmes novi SATA hard? |
19.10.2006, 23:59 | #3 |
Član
Član od: 2.9.2006.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
Savet, NE PETLJAJ ! Ako si hteo da zadržiš PATA uređaje (više od 2) onda si trebao drugu ploču ! Ovako prodaj stare i uzmi nove na SATA standardu.
|
22.10.2006, 2:07 | #4 |
Član
|
Pa u principu takvi saveti mi ne trebaju...
Mogu da kupim PCI karticu sa IDE portovima i rešim problem bez "petljanja" Mene konkretno interesuje PATA to SATA adapter na PATA optici i njihovo ponašanje na ASUS M2N-E (promenio sam MSI Ultra-2F jer je fabrički falična). |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|