|
4.6.2006, 17:00 | #1 |
Starosedelac
|
IT kviz
pravim jedan IT kviz u VB
pa bih molio sve koji zele da mi pomognu da ovde postuju pitanja za kviz. Pitanja mogu biti o igama,kompovima,uredjajima,proizvodjacima... Ja sam za sada sastavio nekih 40-ak pitanja. Svako ko posalje pitanje ima svoje ime u kvizu ,malo li je.. |
4.6.2006, 17:34 | #2 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
Re: IT kviz
Odlicna ideja!
Evo mojih predloga: 1.) Sta je to antialiasing? a) naziv sindikada firme Alias b) blago stapanje ostrih ivica u slici c) najnoviji antivirus paket 2.) David Braben je? a) cuveni programer, znan jos iz doba spektruma i c64 b) muzicar c) prvi covek u IT svetu koji je pronasao nacin za izradu 64. bitnih procesora 3.) Od koliko se najmanje tacaka sastoji poligon? 4.) Izbacite igru koja nije pucacina: a) Operation Wolf b) X-com Terror from the deep c) Phantasmagoria 5.) Koliko ima bajta u 7 kilobajta? 6.) Iz koje je susedne zemlje proizisao svojevremeni igracki hit Serious Sam? a) Madjarska b) Bugarska c) Hrvatska 7.) Za zastitu racunara od elektricnog udara, najcesce koristimo : a) stabilizator b) UPS c) MPS (Microsoft power solution) 8.) Ako kompjuer ugasimo na silu (ne preko windows-a), time najvise stetimo: a) Windows-u b) kompjuteru c) monitoru 9.) USB flash memory sticks su: a) najnovji CD i DVD mediumi, renomranog svedskog proizvodjaca b) Mali uredjaji, koji se zakace za racunar radi preuzimanja ili slanja podataka u racunar c) Mali uredjaji koji omogucavaju bluetuth konekciju sa mobilnim telfonima 10.) Photoshop sluzi za: a) preuzimanje slicica sa google galerija na net-u b) obradu i doradu rasterskih fotografija c) obradu i doradu vektorskih slika. |
4.6.2006, 18:18 | #3 |
Starosedelac
|
btw. Anti-Aliasing (manje poznat kao MultiSampling) je tehnika Aliasinga za minimizovanje prilikom predstavljanja signala visoke rezolucije na nizim rezolucijama kod digitalnog procesiranja... ako hocete tacno...
|
4.6.2006, 18:27 | #4 |
Banned
|
11. Zasto je Visual Basic los alat za programiranje?
a) Zato sto svako misli da moze da bude programer b) Zato sto je potpuno nekompatibilan sa drugim platformama c) Zato sto daje bloated kod d) Sva tri |
4.6.2006, 18:33 | #5 |
Starosedelac
|
B - BEGINERS
A- ALL-PURPOSE S- SIMBOLIC I - INSTRUCTION C- CODE U SLOBODNOM PREVODU BI TO ZNACILO: PROGRAMSKI JEZIK OPSTE NAMENE ZA POCETNIKE. Ja vec neko vreme radim u njemu i zadovoljava sve moje potrebe. Mozda se kasnije prebacim na c++,ali otom potom. |
4.6.2006, 20:05 | #6 | |
Starosedelac
|
Citat:
Mac Windows Unix DOS Atari ST Amiga Linux SCO RSTS/E PDP-11 OpenVMS VAX AXP Apple Newton PDA Commodore 64/128 Dialects/Detailed: Apple I/II/III Apple Business BASIC AppleSoft BASIC Integer BASIC MD-BASIC Apple Macintosh Chipmunk BASIC Cocoa BASIC Future BASIC MS BASIC for Mac RealBASIC (Mac + Win + Linux) TNTBasic Atari 8-Bit Atari BASIC Atari Microsoft BASIC BASIC A+ BASIC XE BASIC XL Turbo Basic XL Atari TOS FaST Basic ST BASIC GFA-BASIC STOS BASIC Atmel AVR BASCOM **** etc... URL: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...ts_by_platform |
|
4.6.2006, 20:18 | #7 |
Starosedelac
|
ej ljudi ovako necemo nista postici,
molio bih da postuju oni koji zele da pomognu! Znaci PITANJA |
4.6.2006, 21:10 | #8 | |
Banned
|
Citat:
Wrooong...VB radi samo na jednoj platformi i potpuno je nekompatibilan sa svim ostalim BASIC-ima....ajde sad nazad u skolu. Tako, sad nazad na topic |
|
5.6.2006, 10:02 | #9 | |
Član
Član od: 10.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
Citat:
|
|
5.6.2006, 10:19 | #10 | |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
Citat:
Ali isti izraz koristi se i za druge stvari. Možda pitanje nije bilo jednznačno, ali očigledno je da je za naše svrhe trebalo tražiti šta taj izraz znači u kompjuterskoj grafici. I, zanimljivo, prilično je teško objasniti s malo reči. |
|
5.6.2006, 12:03 | #11 |
Starosedelac
|
Zahvaljujem se svima koji su mi pomogli!
Baza pitanja iz dana u dan raste sve vishe i vishe... Znaci kada postujete svoje pitanje boldujte tacan odgovor! I neka pitanja neidu u sirinu.. HVALA |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
KVIZ (IRC game that tests your general knowledge) | oluja | Zanimljive Web lokacije | 6 | 9.5.2006 22:29 |
kviz "SE" | ElastoManiac | Male igre | 25 | 24.12.2005 20:45 |