![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#201 |
Banned
|
![]()
Jbg, bilo je kasno nocu
![]() A ti si valjda iskoristio priliku da pustis svoj glasic, mali perica se odvazio ![]() A sto se tice crtackih igrica, tu ostajem pri svome, generalno neozbiljne igre, bez obzira koliko ste svojih igrackih godina proveli igrajuci ih. I ne mogu pruziti ni pola uzitka koliko moze pruziti neka ozbiljnija avantura, kao sto je Scratches ili Darkness Within. |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Novi član
Član od: 5.3.2011.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Hvala Pjanovicu,stavio sam Scratches na skidanje,izgleda kao dobra horor point-klik avantura. Volim i cartoonolike avanture,zadnju sam odigrao Back to the future prvi episodu,sad cekam da izadje i druga. Trenutno igram Indigo Prophecy, zanimljiva i solidna grafika,ali je sje***i sa kontrolama. Trazim neku avanturu comedy zanr, Day of the Tentacle mi se nesto nije svidela.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Banned
|
![]()
Uh, Indigo Prophecy aka Fahrenheit, to obavezno da zavrsis.
U rangu akcionih avantura, nema joj konkurencije. A kontrole su sasvim dobre, sta ti je tu sje.bano ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]()
Pfft, svideo mi se Indigo Prophecy, ali je on malo dete u odnosu na Beyond Good & Evil, Psychonauts-e, Twinsen's Odyssey.. Te tri igre su remek dela!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Možda malo nit-pickujem, ali nemaju te igre mnogo veze sa Fahrenheitom koji je uz Dreamfall žanr za sebe (tu verovatno i spada Heavy Rain; ne znam, nisam igrao).
Nit' je Fahrenheit akciona avantura (jer kakve to veze ima sa Tomb Raiderom?). "Interaktivni film" je pravi naziv, if you ask me. Citat:
Od novijih avantura imaš recimo The Whispered World, So Blonde, Ceville ili Jolly Rover (koji ima piratsku tematiku). Naravno, ogromna većina novijih igara nije u rangu klasika, izuzev Puzzle Agenta - fenomenalna "igrica". I na kraju, ako voliš film noir ne smeš nikako da propustiš Discworld Noir! A i uopšte Discworld i Simon the Sorcerer serijal (ne računajući poslednja dva dela) ako voliš dobar britanski humor. Inače, ima druga epizoda Povratka u budućnost već nekoliko nedelja. ![]() U pravu si, nema tu nikakve dileme. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Banned
|
![]() Citat:
Bas i nema mnogo veze sa klasicnim avanturama. Igra je fenomenalna, u svakom slucaju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Član
|
![]()
Ako tražiš cartoon comedy igre onda pogledaj ovaj thread koji sam ja otvorila. naći ćeš dovoljno sugestija u njemu.
Isti smo, ![]() ![]() ![]() Za horror avanture ti nisam neki ekspert, al meni se jako svidjela igra "AC: And then there were none" nije baš horor ali je napeta igra u stilu nepoznati ubojica ubija likove jednog po jednog i ti moraš da otkriješ ko je u pitanju prije nego "uroka" i tebe. ![]() ![]() Poslednja ispravka: SweetDalilah (7.3.2011 u 15:58) |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Zbog genijalnih zagonetaka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Novi član
Član od: 11.4.2011.
Zahvalnice: 0
|
![]()
Prva avantura za PC mislim još na 95ici bila mi je The Neverhood. Laka avanturica koja dočarava sav šmek ovog žanra.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Novi član
Član od: 24.4.2011.
Zahvalnice: 1
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#211 |
Starosedelac
|
![]()
Prichu iz prva dva ces svakako propustiti
![]() Sa druge strane, trojka pojasnjava neke stvari iz prethodnika, pre svega ono sto je izazvalo najvise polemike medju fanovima a to je kraj drugog dela. Jos jedan znacajan podatak je da je treci deo delo druge autorske postave za razliku od prva dva. Sve u svemu, novim igracima koji nisu upoznati sa sagom bih najpre preporucio upravo treci deo. Najpristupacniji je sto tiche i produkcijskih vrednosti tj. dopadljive grafike i jednostavnog upravljanja. A ako se nekome svidi, on ce verovatno hteti da proveri i prethodnike koji onda mogu da se igraju kao neka vrsta prequela, ali nece nista izgubiti od svoje vrednosti jer su to fenomenalne igre. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci: | ||
Djurkeee (24.4.2011) |
![]() |
#212 |
Član
Član od: 2.10.2009.
Zahvalnice: 28
Zahvaljeno 165 puta na 112 poruka
|
![]()
A imaš i Special Edition prva dva dela, izdat 2009. i 2010. sa poboljšanom grafikom i zvukom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Novi član
|
![]()
Imam problem sa instaliranjem directX-a za monkey island III.Trazi directX 5
koji ja nemam a kad pokusam da ga instaliram kaze da je instaliran ili tako nesto.....za dzabe sam skidao 1gb igre ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.581
Zahvaljeno 10.717 puta na 6.855 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() ![]() I da kada sam otisao na prvi link koji si mi poslao da bi zakrpio(patch-ovao) igru nisam mogao da skinem zato sto fajl ne postoji..... Poslednja ispravka: DeCoy (25.4.2011 u 1:25) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() Radi mi igra konacno sa scumVM ![]() ![]() Obozavam ovaj forum,kad god imam neki problem uvek mi ljudi pomognu ![]() Poslednja ispravka: DeCoy (25.4.2011 u 1:24) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Član
Član od: 8.3.2007.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 16 puta na 11 poruka
|
![]()
Poceo sam da igram Syberiju,ali mi se prosto ne da.. imam utisak da je previse duga,ono setanje me ubija...tako da sam nju otpisao, ima li koja novija avantura sa malo boljom grafikom a da je dobra?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.630
Zahvaljeno 3.752 puta na 1.830 poruka
|
![]() Citat:
Obavezno zavrsio obe Syberije, a onda mozes da probas meni drugu po redu omiljenu avanturu, Still Life... edit: damn thread, i ja moram neku avanturu da odigram...bacio sam oko na remasterizovan Monkey Island... Poslednja ispravka: nexexcalibur (24.9.2011 u 10:37) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Član
Član od: 27.3.2008.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 16 puta na 13 poruka
|
![]()
Jedno pitanje za prekaljene avanturiste :Kako gledate na ""hot spot "" tastere koji se sve vise ubacuju u avanture da bi se izbegao ''pixel hunting""?
Kao nesto najnormalnije i koristite ga odmah cim udjete na novu lokaciju? Ili ga smtrate kao neku vrstu pomoci tj. hinta koji olaksava igranje i ne koristtite ga uopste (ili veoma retko) jer volite staro dobro tumaranje misem po ekranu dok ne naletite na nesto korisno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, preporuka avantura, preporuka igara, saveti |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|