![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#41 |
Basterd...
|
![]()
Provedoh dobar deo dana u pokušajima da poteram Arcanum preko Wine-a. Ne ide. Dok sam po netu nalazio kojekakve probleme, i rešenja za njih, primetio sam da je moj unikatan (možda i zato što ne znam kako bih ga definisao za search). Problem je sledeći:
![]() ![]() Intro prođe super, i kad dođe do menija, 1/3 ekrana (gornja) se zamrzne, i pritom se donja trećina game screena ne vidi. Probao sam da stavljam -no3d i -doublebuffer flagove, smanjujem X color depth na 16bit, palim emulirani desktop (1024x768), gasim vertex i pixel shadere, i sve moguće kombinacije gorenavedenih... Ima li iko ideju kako bi ovo moglo da se reši? |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Basterd...
|
![]()
Pošto je bump nedozvoljen (
![]() Ovaj čovek je lud. Skroz. Ima 76 videa, od toga su cca 70 igranje različitih igara preko WINE-a. Uključujući Crysis, CoD4, GTA: SA, razni NFS-ovi, Mirror's Edge... Naravno, to ne menja činjenicu da Arcanum i dalje neće lepo da radi, ali... EDIT: Ladno nisam ubacio link... Mentol. ![]() Poslednja ispravka: Ketchua (24.6.2009 u 22:36) |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |||
Basterd...
|
![]()
Sledivši Eniaroyah-ov svetli primer, a i dirnut Goranovom skorašnjom pričom o vraćanju zajednici, prezentujem prvi u nizu video snimaka igranja preko Wine-a.
Malo sakato deluje, pošto je intro dosta dug, te sam ga ispreskakao. Poslednja ispravka: GoranSTX (2.7.2009 u 16:21) Razlog: typo fixing |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |||
Basterd...
|
![]()
Posle Septerre, koja je bila pilot projekat, počinjemo sa malko ozbiljnijim stvarima.
Potrebno je instalirati dx9.0c, ali sem toga, sve radi k'o podmazano. ![]() |
|||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ketchua na korisnoj poruci: | ||
Eni (2.7.2009) |
![]() |
#45 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.628 puta na 1.354 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mozda cu pitati veoma glupo i pocetnicko pitanje, ali sta cu kad se nemam neka velika iskustva sa Linux OS-om, Interesuje me u Kom lunux okruzenju i na kojim distribucijama sve moze da radi WINE
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Basterd...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ketchua na korisnoj poruci: | ||
Predrag Stankovic (3.7.2009) |
![]() |
#48 | |||
Basterd...
|
![]()
Penny Arcade: On The Rain Slick Precipice of Darkness, Episode 1.
![]()
Narafski, i epizoda dva radi ki podmazana. ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Veteran
|
![]()
sad sam instalirao wine. kad pokrenem .exe fajl world of goo-a iz C particije nemam save game uopste, tj. moj profil... ? kad izadjem iz WoG rezolucija ekrana se postavi na 800x600 na kojoj je WoG...?
i da kako da snimim igru u linuxu (kojim programom) pa cu staviti ovde? |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Veteran
Član od: 30.6.2006.
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 133 puta na 122 poruka
|
![]()
Možda je glupo pitanje,ali što ne igraš verziju za linux?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Basterd...
|
![]()
@dare: Pitanje je skroz na mestu, sad još odgovor da sačekamo.
![]() @stepanov: Da ponovimo već prežvakano; ne moraju sve igre da rade pod linuxom, a one koje rade, ne moraju da rade pod konac. Jedna od nuspojava je i menjanje X rezolucije u rezoluciju igre. To nemanje profila je uobičajena stvar, i desila bi ti se i kad bi imao XP sa dva korisnička naloga. Igra jednostavno ne nalazi My Documents (ili šta već, folder sa user podacima), jer ga traži u Wine C drajvu, a ne Windowsovom. Ti beše koristiš Ubuntu? Na nekoj od prethodnih strana je već rečeno, gtk-Record My Desktop je odličan izbor. Ali nema smisla da aplouduješ snimak WoG-a, pošto već postoje (Eniaroyah je okačio snimak native-a). Moj savet ti je da, pre no što se odlučiš da snimaš i aplouduješ, pogledaš na YouTube-u da li je igra već snimljena, da ne gubiš vreme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Veteran
|
![]()
nisam mislio WoG da snimam, on mi sluzi kao probna verzija da vidim jel radi i kako... nisam znao da ima verzija za linux?mislio sam mozda CoD2 (nisam video) i mozda ToCA-u ako je to zanimljivo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Banana
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Veteran
|
![]()
mislio sam da je u Wine-u... nisam video ono NATIVE
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Basterd...
|
![]()
Slobodno ti natenane čitaj, neće tema nigde da pobegne.
![]() Elem, kao što rekoh, YT search je majka. CoD2 već ima, Toca nema, koliko sam video. Snimaj sve što misliš da je vredno snimanja. ![]() Što se native igara tiče, proguglaj malo, ima svačega. Recimo, Loki Entertainment Software radi gomilu portova, tipa HoMM3, Dispiles 2, itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Banana
|
![]()
Zar Loki nije zatvoren pre godinu-dve?
Ali da, ima gomila native igara... uglavnom sve OpenGL igre rade native uz modifikovani instaler i binarni izvršni fajl ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Veteran
|
![]()
normalno iako je linux, igre za njega se placaju? hm... tu cu malo morati da se angazujem... zanimljivo, nikad nisam u zivotu kupio igricu za windows...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Basterd...
|
![]()
Portovi komercijalnih igara da. Ali naravno, postoje i OS igre, koje su slobodne k'o i sve drugo.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Banana
|
![]()
Isto kao što i za windows ima komercijalnih i besplatnih igara (koje mogu a i ne moraju biti open source). Recimo, Secret mario Chronicles je bestplatan/os za sve platforme, a Warzone 2100 je besplatan ali nije OS za sve platforme, dok se Heroji 3 plaćaju i zatvorenog su koda svuda... I tako...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |||
Član
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 22 puta na 12 poruka
|
![]()
PWI (Perfect World International) na Linuxu, tj. na Ubuntu i Wine 1.1.20 verziji. P.S. Ne idu mi ovi youtube tagovi pa bog. Ako moze neko od modova da to sredi bio bih mu veoma zahvalan Poslednja ispravka: GoranSTX (26.7.2009 u 18:21) Razlog: ubačen YT tag |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
emulator, wine, wine is not emulator |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
100 Useful Run commands for Windows (Shortcuts) | wog326 | Operativni sistemi | 1 | 10.8.2010 13:45 |
Windows 7 BETA | Mr.Eco | Operativni sistemi | 2277 | 20.2.2010 8:58 |
Windows installer | nikolapfc89 | Operativni sistemi | 6 | 16.11.2009 0:13 |
Windows 7 - Build 7600+ (RTM) | oluja | Operativni sistemi | 1204 | 22.10.2009 20:37 |
Wine problem | Gyle | Slobodni softver | 21 | 17.3.2009 20:14 |