![]() |
![]() |
|
Foto i audio/video Fotoaparati, Televizori, MP3 i DVD/DivX plejeri... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 10.4.2011.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Kupio sam SONY KD55XD7005BAEP 55" LED TV sa 50 hz i sa MotionFlow 200 hz. Podesio sam motion na smooth i digitalni kanali izgledaju odlicno. Ali dok gledam film ili seriju sa kompa, sa Gom playerom, na svakih recimo desetak - dvadeset sekundi slika secne. I to ne na istim mestima, to utvrdim kad premotam video unazad. Nije da se zalim i kukam i nije big deal, samo me zanima da li je to normalno? Skup je a i nisam u prilici da vozikam tv par desetina km tamo-amo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Film gledas preko HDMI veze? Kako se isti film ponasa kada ga pustas sa USB-a samog televizora? Generalno seckanja ne bi smelo biti nigde, ali tesko da je uzrok toga TV, pre ce biti laptop/racunar sa koga materijal pustas.
Motionflow mozes slobodno i da iskljucis, na svim nizim serijama televizora pravi vise stete nego koristi jer osetno smanjuje kvalietet slike u smislu suvise mracnih scena, primetnog treperenja i slicno. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mario Pavićević na korisnoj poruci: | ||
ibanezac (11.3.2017) |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 669
Zahvaljeno 4.322 puta na 3.568 poruka
|
![]()
I pređi na MPC-HC/BE ili Pot Player u kombinaciji sa MadVR-om.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Picard na korisnoj poruci: | ||
ibanezac (11.3.2017) |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 988
Zahvaljeno 3.955 puta na 2.378 poruka
|
![]()
Isto tako se meni ponaša Samsung H6400 kada stavim Motion Plus na najvišu vrednost. Sve je kao ekstra glatko (doduše nerealno za moj ukus) i onda na trenutak kao da secne slika, baš kao kod tebe. Ali kada spustim na Clear što je najblaže Motion Plus podešavanje onda tih problema nema. Onda sam rešio da malo ispitam stvar i prilično sam siguran da je za to odgovorna Dejudder komponenta ovih Motion algoriatama, jer sam testirao na Custom presetu koju omogućava nezavisno štelovanje Deblur i Dejudder od 0 do 10. Deblur može da se nasvira do kraja i ništa ne biva, samo se isčisti slika pri pokretima i nema čak ni tog efekta sapunice koji svi mrze. Međutim Dejudder koji smanjuje seckavost prilikom kretanja kamere može da se dotera do ~5, preko toga već počinje da stvara povremene štuceve na slici na svakih 10-20s kao što ti kažeš.
Nisam nikada tome pridao previše značaja jer mi tako visok Dejudder ionako daje onaj nerealni "efakat sapunice". Ali sam se zato baš navikao na visok Deblur + malo Dejudder-a (Recimo 10 + 3 na Custom, a po presetima je to otprilike Clear na Samsungu). Tako mi nije čudno a baš poboljšava pokretnu rezoluciju. Kada sam posle par meseci probe radi isključio sve, čim se kamera pokrene slika mi je delovala mutno kao da sam obnevideo. Black frame insertion koji smanjuje svetlinu ekrana meni ne pravi tih problema sa štucanjem ali ne volim da ga koristim jer mi oči ipak registruju nešto negativno. Ne vidim bukvalno treperenje, ali osećam kao da osvetljenje više nije tako mirno i stabilno, ne prija mi. Kao player-e koristim baš MPC i Pot. Npr. na monitoru pored ide isto to paralelno a tih štuceva nema... TV je povezan HDMI kablom, monitor DVI. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
ibanezac (11.3.2017) |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Video materijal gledam preko HDMI, imam i5 Lenovo desktop, kupljen ove godine.
Instalirao sam MadVR i Pot, sve je isto. Takodje sam probao da gledam film sa usb-a ubodenog u TV, nije smooth kao sa kompa Na ovom Soniju nemam podesavanja kao sto ima Samsung. Vezano za motionflow imam Clearnes, koji ako se poveca zatamnjuje sliku i dolazi do treperenja. Ali evo gledam trailer za Mummy na Youtube, direktno sa TV, sve je perfektno. Nema seckanja. Pretpostavljam da je nabolje resenje da gledam video preko kompa, s tim da iskljucim sve nepotrebno u pozadini i da se pomirim da povremenim stucanjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Imao bih samo jos jedno pitanje. Mislim da bih vratio Sony i menjao ga za Samsung, evo uporedjenja:
Sony KD-55XD7005 - 50HZ, Motionflow 200HZ Samsung UE55KU6475 - 100HZ, 1500 PQI Da li bi Samsung u ovom slucaju imao tecniju sliku od Sonija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Da, hvala za slike. Nisu isto godiste a i nije ista firma, sve se razlikuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Axa, ja sam bio pod ustiskom Samsunga odozgo. Ne, opcije su bas razlicite, pogledaj tri fotke, nisam uspeo da uploadujem na onaj sajt, evo sa Pixota:
http://www.pixoto.com/images-photogr...15222565535744 http://www.pixoto.com/images-photogr...37002326687744 http://www.pixoto.com/images-photogr...85342193598464 Znaci imas: Smooth Standard Off Custom. Pod Custom imas da kontrolises Smoothness i Clearnes. Ako smanjis Smoothness onda dobijes sliku kao na starim televizorima, bez refreshing rate. Ako povecas Clearnes onda treperi i zatamnjuje, bas iritantno. Kad pustim 4K video sa Youtube, direktno sa tv-a, sve je ok. Znaci da nesto fali u toj HDMI vezi koju imam izmedju kompa i tv-a. Sto je opet cudno jer je komp nov, i5 procesor sa nVidia GTX 960. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
A koji je rezim za HDMI ulaz, auto 24p, nesto drugo? A kada Motionflow stavis na standard umesto Smooth?
Probao da pustas film kroz mrezu(DLNA, preko Serviio-a)? |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mario Pavićević na korisnoj poruci: | ||
ibanezac (14.3.2017) |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Kako da proverim rezim za HDMI?
Kad stavim na Standard onda je slika kao na starom tv-u, bez zivota. Nije tecna, nije ''smooth''. Nisam probao nista preko mreze. Da li bi to islo bolje nego preko kabla? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kod mene je to na Options/Scene Select. Probaj sa Cinema/Game modom, tu bi najvise trebalo da se oseti razlika.
Preko mreze bi valjalo probati cisto da izuzmemo laptop kao izvor problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
herc, motionflow, sony, televizor |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
[Android] Sony Xperia S - prvi Sony smartfon | ZoNi | Aparati i oprema | 5 | 27.2.2012 12:58 |
Sony Open Days, 3–6. jun 2010. | VojaM | Dešavanja i događaji | 0 | 2.6.2010 20:09 |
GC Leipzig-official thread | donator99 | O igrama uopšte | 5 | 29.8.2008 14:20 |
Zracenje mobilnih telefona | Pantelija | Aparati i oprema | 13 | 8.2.2006 21:55 |