![]() |
![]() |
|
Opisi, recenzije i testovi Ovde šaljite sopstvene opise, recenzije i testove hardvera. Neka ono što ste poslali bude vaše autorsko delo - nemojte kopirati tuđe tekstove sa drugih sajtova i časopisa. |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 860
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]()
Sony je prošle godine predstavio novu NEX seriju fotoaparata uređajima Nex-3 i Nex-5 (sa različitim podvarijantama).
Razlika je mala - Nex 5 može da snima Full HD (Nex3 720p) i ima aluminijumsko kućište. Naravno, i skoro 200e je skuplji. ![]() ![]() Rekao sam da aparat dolazi u nekoliko varijanti. Varijanta sa 18mm-56mm i sa 16mm objektivima u beogradu košta oko 650e (mada ga i nema u puno radnji). Ja sam ga uzeo (bolje rečeno dobio) u Crnoj Gori. U pakovanju dobijate još i punjač za bateriju, nestandardnu litijum jonsku bateriju (oko 300 fotki jednim punjenjem), usb kablo i još par sitnica. Specifikacije: Megapixels 14 Optical zoom 3 Card type SD/SDHC/SDXC/MS Duo Pro/MS PRO-HG Duo Screen 3.0″ Movie mode Yes, with sound Flash Yes Battery type User-replaceable proprietary HDMI-mini, HD, with 16mm + 18-55mm Lens Stunning DSLR-quality images in an ultra compact, beautifully styled camera that’s so easy to use Interchangeable lenses plus compatibility with a: lens family Smart features like HD video and 3D Sweep Panorama 14.2 megapixels Exmor APS HD CMOS sensor Sony 18-55mm f3.5-5.6 OSS Lens and Sony 16mm f2.8 Pancake Lens MPEG4 720p video shooting 7.5cm/3″ tilt-angle TruBlack LCD Intuitive user interface Intelligent AUTO Background Defocus Control High speed burst shooting Tehnologija Senzor koji aparat koristi je EVIL tehnologija - u suštini to je DSLR čip. Jedino, zbog veličine i kompaktnosti aparata nema sistema ogledala - to znači da nema optičkog tražila (koje može da se dokupi posebno, ali naravno ne kod nas...). međutim, to i nije neka mana, jer je ekran dobro pokretljiv i sjajno reaguje na sve promjene fokusa itd. Kada bih birao između veličine aprata i optičkog tražila, uzeo bih ovo prvo. Što se samih fotografija tiče, one su zaista sjajne. E sad, ja sam popriličan početnik, pa nećete još gledati neke bolje fotke. Evo jedne kad sam pokušavao sa manuelnim fokusom (inače, slabo mi ide...) ![]() Uskoro ću postaviti još. Opcije Jedna zanimljiva opcija je smile shutter - prepoznavač osmjeha. Naime, u aparat je ugrađena tehnologija koja prepoznaje jačinu osmjeha na licu ljudi, i to preko skale od 5 stepeni. Možete uključiti opciju da aparat sam okine prilikom nečijeg osmjeha određene jačine. Poprilično beskorisna ali mnogo zanimljiva opcija ![]() Aprat snima video u 1280x720 i mogu vam reći da je izvrsnog kvaliteta usled automatskog fokusa koji sjajno radi. Na 16gb karticu staje oko 230 minuta filma. Inače, aprat prima SD i MS Duo pro kartice. Takođe, SD mora biti minimum klase 4 da bi snimao video (takve su sve danas). 3D verzija aprata koju ja imam ima mogućnost fotografisanja 3D fotografija. Princip je prost, traje 10tak sekundi i veoma je lako napraviti 3D fotografiju. Nažalost, nemam 3D televizor pa ne znam kako bi to izgledalo. Jedna od mana aprata je ta da su sve opcije prikrivene i da se čovjek mora dobro pomučiti da bi sve našao. To je ispravljeno najnovijim firmverom (cca 50mb) gdje možete sami praviti svoje prečice. Druga mana je nestandaran priključak za blic (koji dobijate u kompletu). Međutim, nisam primjetio da mi je blic nedostajao čak i u izuzetno mračnim uslovima. Jednostavno sam izbacio isti iz upotrebe ![]() Treća mana je što, ako imate starije objektive, morate kupiti poseban adapter (oko 230e košta). Inače, 18-200 objektiv za Sony Nex 3 košta čitavih 845 evra... Opis ću dopuniti kad budem imao vremena. U suštini, ako ste amater, svaka preporuka za aparat, jer je mnogo hvaljen na netu, pravi zaista odlične fotografije sa kit objektivima. A ono što je najbitnije - ne morate da teglite veliki fotoaprat. Čak sa 16mm pancake objektivom može da vam stane u džep od jakne. |
![]() |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku NjegovaWisost na korisnoj poruci: | ||
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
nex, nex 3d, review, sony, test, user |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Sony Open Days, 3–6. jun 2010. | VojaM | Dešavanja i događaji | 0 | 2.6.2010 20:09 |
SONY Alpha A200 ili Nikon D3000? | Devet1 | ŠDK - Foto i audio/video | 2 | 13.2.2010 15:07 |
GC Leipzig-official thread | donator99 | O igrama uopšte | 5 | 29.8.2008 14:20 |
Zracenje mobilnih telefona | Pantelija | Aparati i oprema | 13 | 8.2.2006 21:55 |