![]() |
![]() |
|
|||||||
| Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
| Pregled rezultata glasanja: Koji je OS po vama bolji | |||
| Windows |
|
56 | 50,91% |
| Linux |
|
54 | 49,09% |
| Glasova: 110. U ovom glasanju ne možete da učestvujete | |||
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#61 | |
|
Veteran
Član od: 18.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 12 puta na 5 poruka
|
Citat:
Slazem se, ustvari imam i igru Gabriel Knight-The Beast Within (Sierra) iz tamo neke davno prosle godine |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
@Anakin
Slackware je,naprotiv ekstra-ja koristim 2.4 kernel i sav hardver je prepoznat bez problema....... Kompajliranje 2.4 i 2.6 kernela je jednostvano i svodi se na par komandi-nisam primetio nikakve probleme prilikom kompajliranja..... Ali mi opet sve radi odlicno,tako da ne osecam ni najmanju potrebu da koristim 2.6 kernel jer nisam primetio nikakvu razliku Opet ako nesto(eventulano)zatreba,kao od sale se moze kompajlirati 2.6 kernel koji se nalazi na drugom Slack disku sa sve odlicnim uputstvom..... I slazem se sa Diablo-om-najbrzi i najstabilniji linux koji sam isprobao,a brzi je bio i od BSD-a.... Ubuntu je zaista odlican,ali s' obzirom da imam bedni dial-up i da je Slackware meni jednostvaniji,stabilniji i brzi,ipak ne za sad ![]() PoZ! |
|
|
|
|
#63 | |||
|
Banned
Član od: 1.12.2005.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|
|
|
#64 |
|
Veteran
|
Moguce
Pustimo da vreme pokaze ko je u pravu |
|
|
|
|
#65 |
|
Član
|
2 Covenant
He he probaj da namestis wireless na kernelu 2.4.xx Onda ne znam jesam li ja lud ili pijan ili nesto trece kad taj kernel 2.6.xx nece kod mene pa da ga @#$#$. Znaci na slacku iz 100 pokusaja jednom bi ga slucajno nabo ali nece a na gentoo-u ide iz prve...mislim nije da je slack los daleko od toga...ali ako je kernel 2.6.xx stable ne vidim zasto jos uvek furati 2.4...i veliki minus za slack 10.2 izbacili su gnome
|
|
|
|
|
#66 |
|
Član
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
Da brate!!!Tri puta sam reinstalirao posto sam mislio da mi se tripuje komp, mada ko je** gnome i onako ga ne volim...Po meni KDE rula a verovatno i fluxbox posto se znatno primecuje da je brzi od bilo kog drugog grafickog okruzenja.Jedino je problem sto treba malo vise rada...
|
|
|
|
|
#67 | |||||
|
Starosedelac
Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka
|
Citat:
A da ne pricam da uzmem neku malo stariju i malo poznatiju igru... Citat:
Citat:
Meni, kao gameru definitivno treba sistem koji je 100% kompatibilan sa igrama Citat:
Citat:
I sta fali sto treba da instaliram drivere? Pa u tome i jeste raspon mogucnosti jednog OS-a. Moj je izbor hocu li instalirati oficijelne ili neke optimizovane drivere. Necu da mi Linux instalira ono sto on hoce... Poslednja ispravka: Reloader (24.12.2005 u 14:21) |
|||||
|
|
|
|
#68 | |||||
|
Starosedelac
|
Citat:
Lupas k'o otvoren prozor. Ko je pricao za fiskalizaciju? To postoji u svakoj normalnoj zemlji, kao i piraterija u umerenoj kolicini. Navedi mi zemlju u kojoj je piraterija iskorenjena, tj. nema je. I navedi mi, molim te, gde idu po kucama da "love" piratski softver? Gde zivis ti? Citat:
Pa jos za odgovarajuci kodek odgovarajuci plejer... ima tu dosta da se radi da bi odgledao jedan film/odslusao jednu pesmu Citat:
Citat:
Citat:
BTW. nakon svega u ovom topicu i mozete da vidite koliko je Linux "efikasan"... Jednom nece fajlove da pusti, drugi ne moze modem da instalira, trecem wireless nece... |
|||||
|
|
|
|
#69 |
|
Član
|
Kome nece filmove...kome nece wireless...bolje da ne pricam kako je taj wireless radio pod tim O.S.-om od 95% korisnika...al za igre je covek u pravu...ako hoces da se igras lepo uzmes neku igracku konzolu i igras se ko covek...al sta da radim...ko se igra nek se igra...ko koristi win neg ka koristi i dalje...ja sam zadovoljan s ovim sto ne mogu wireless da namestim...sto ne mogu ni jednu igru da poteram...sto ne mogu ni jedan film da pogledam...sto dalje znaci da ovaj post nepostoji jer ja jos namestam wireless....(a pre cu ga namestiti nego bilo ko pod windowsom: driver...pa utility...pa restart....pa nova konekcija.....a s druge strane sudo pppoeconf i ja na netu
) a sto se modema tice tu su krivi proizvodjaci istih...ko je on da meni kaze da mogu samo da koristim driver pod winom...ako mi on kupi win onda ok...ali opet je jeftiniji hardver. modem nego windows zar ne?
|
|
|
|
|
#70 |
|
Starosedelac
|
******, dzabe ja pricam kad je poznato da su Linuxasi trollovi
http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll |
|
|
|
|
#71 |
|
Član
|
Da mi je neko drugi rekao za troll-a pa da se zamislim..al ti pa me ne pogadja...lepo sam se klonio teme al mi se ne da...
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Starosedelac
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Član
|
Ma da ja sam ovde samo govorio o prednosti linuxa...pa vrati se malo i procitaj moje postove....a ne znam ko ovde hoce da dokaze nesto sto se dokazati nemoze...
|
|
|
|
|
#74 | |||||
|
Banned
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||||
|
|
|
|
#75 | |
|
Član
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
#76 | ||
|
Starosedelac
|
Citat:
A nije Windows kriv sto je taj clip kodovan nekim divljackim encoderom... Citat:
|
||
|
|
|
|
#77 | |
|
Banned
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
@Reloader
Cudo ne spominjes,ako si pasionorani igrac,gomilu starih i,pre svega odlicnih igara,koje cu dosta bolje od kojekakvih Fear-ova i ostale djubradi koje imaju samo lepu grafiku,i koje iz nekih razloga(poznatih samo MS-u)nece da rade pod XP-om Zasto pod Win-om ne rade odlicne stare DOS igre-pravila ih je ista kompanija-toliko o kompatibilnosti Odrekao sam se mnogih omiljenih igara zbog toga-cist primer univerzalonosti i kompatibilnosti Windowsa... A Windows 98 SE(prvu u ediciju koja radi sasvim ok je tesko naci) koji sam jednom instalirao upravo zbog toga se srusio samo za par dana-a nisam primetio neki poseban razlog Sto se tice win modema-bas ljude iz Red Hat-a,Novella i Sun Microsystems-a briga i zabole da li ce se pisati drajveri,zato sto ljudi u tamo nekoj Srbiji i slicnim zemljama u 99% slucajeva imaju soft-modeme i dial-up koji je u Americi bio zastareo jos 80-tih godina... U 21.veku neko da se muci u ulaze sredstva da bi pisao drajver za soft-modem... Sure thing.... By the way,hardverski modem je skuplji,ali i bolji i sasvim opravdava razliku u ceni-samo da spomenem da je u svim unix/linux sistemima proradio uz dva klika misem dok,mu za rad na XP treba cd sa drajverima-nece bez njih,pa to ti je.... Lepo je sto si spomenuo Photoshop i prosecne korisnike-e te prosecne moze Gimp sasvim da zadovolji cija je,izgleda,jedina mana sto se drugacije zove... Pomenuti prosecni korisnici u Photoshpu koriste jedno 10% opcija-zato please..... A svidelo se to tebi ili ne linux jeste bolji za vecinu desktop poslova-tek okruzenje KDE ne moze ni da se poredi s ubogim Windows izgledom-ni po konfigurabilnosti,funkcionalnosti i upotrebi resursa... Izgleda da je tebi glavni kriterijum operativnog sistema broj igara koje se na njemu mogu pokrenuti-eto nadjoh jednu i jedinu stvar gde je Win bolji Pitam se koliko si ti upste koristio linux-samo da nije nesto tipa,instalirao ga,kliknuo dva puta i rekao-uh ovo se meni ne svidja..... Da nisi taj Win kupio negde na ulici za 100din kao i svi ostali,drugu bi pesmu pevao.... Toliko.... |
|
|
|
|
#79 | |
|
Veteran
|
Citat:
PS nemoj se naci uvredjenim. ne kazem ja da je Linux los, vec da ce bar sto se mene tice proci dosta vremena dok mi on postane glavni OS. |
|
|
|
|
|
#80 | |||||||
|
Starosedelac
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Poslednja ispravka: Reloader (25.12.2005 u 11:21) |
|||||||
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| WIN Vista | yoker86 | Operativni sistemi | 51 | 12.11.2006 13:49 |
| Windows 98 Second Edition | Night Hawk | Operativni sistemi | 32 | 16.12.2005 15:19 |
| Windows Explorer u Full Screen modu | Jack In The Box | Operativni sistemi | 5 | 13.12.2005 22:38 |
| Problem sa Windows Registry-jem | Vlado78 | Operativni sistemi | 10 | 8.12.2005 17:48 |
| windows Vista theme pack | Master Neo | Modovi | 1 | 6.12.2005 20:09 |